8 שנים אחורה, מונדיאל 2006, לונדון, אנגליה
חשמל ברחובות, ברים הומי אדם ובירות בפיינטים (כוס שהיא בעצם מיני חבית של בירה), דגלי המדינות המשתתפות במונדיאל מתנפנפים בכל פינת רחוב, אנגלים שיכורים אדומי לחיים בחליפות, ובריטיות מנומסות בחצאיות ונעלי עקב, וכולם שותים ומריעים לכל נבחרת שמשחקת.
למי שמגיע ממדינת "עאלק כדורגל" זה מרגיש כמו ללכת עם ולהרגיש בלי. לחוות את המונדיאל במלוא הדרו מבלי להיות במשחקים, אפילו לא במדינה המארחת ואפילו שהנבחרת המקומית עפה כאילו מעולם לא הייתה.
אחרי שיטוט ארוך ברחובות לונדון מצאנו בר מסעדה איטלקי קטן עם מסך ענק, דגלי וצבעי איטליה שמכסים כל פיסת קיר/רצפה/תקרה, וצוות במדי איטליה. הלוואי והייתי זוכר את השם אבל לצורך העניין נקרא לו איטליה הקטנה. אם לא ידעתם שמחת ניצחון איטלקית לא ידעתם שמחה מהי.
8 שנים מאוחר יותר, מונדיאל 2014, תל אביב, ישראל
בין משחק למשחק אנו יוצאים לשאוף קצת אוויר, וגם כי סיפרו לנו על מסעדה איטלקית בנמל תל אביב, היחידה האיטלקית בנמל. מפתיע, נכון? במקום בו שכן הספידו בר במשך 9 שנים ארוכות נוסדה לפני כחודשיים איטליה הקטנה, פורטו שמה.
ספות בפסים שחור לבן ושולחנות מוגבהים עומדים זה לצד ז,ה ותאורה שוטפת את המקום. ערב שירה בציבור בסמוך למסעדה ורחש הגלים שנעלם בין דמוי שרהל'ה שרון לדמוי גבי ברלין, יוסי מנהל המשמרת מקבל את פנינו ומושיב אותנו צמוד למסך, ליד קבוצת גרמנים שמחכים למשחק הנבחרת שלהם, וישראלית שמסבירה להם למה ישראל לא מגיעה למונדיאל.
המשחק התחיל. אפשר לצאת לדרך
התפריט כולו מדבר איטלקית, ומבלי להסתבך יוסי ספק ממליץ ספק בוחר בשבילנו את המנות הראשונות: אנלוטי פורצ'יני במילוי פטריות פורצ'יני כמובן וברוטב יין לבן, חמאת מרווה ופטריות כמהין, יש שם גם פרמז'ן (42 ₪) וזה לא נגמר פה. סלט קפרזה עשיר ומוקפד כמו חליפה איטלקית (39 ₪). רגע, זה ממשיך. פיצה פונגי לבנה (59 ₪) ברוטב פורצ'יני עם פטריות שמפניון ופורטובלו, עם עלי רוקט וגבינת בושרון – גבינת פרימיום צרפתית.
יחד עם הראשונות מונחים על השולחן 2 קוקטיילים הום-מייד, והמשחק יוצא לדרך וביחד איתו הערב. בשבילי אחד רוסו מרצ'ינו (השם מחייב) – סטולי דובדבן, חמוציות, מיץ לימון וליקר תפוז דם (39 ₪) ובשבילה קוקו (השם מחייב 2#) – ייגרמייסטר, מיץ אננס, ליקר קוקוס ומיץ לימון (45 ₪).
הסוד נמצא בנאפולי
מתענגים לנו על הבחירות של יוסי, ובועז הבעלים מגיע גם לשולחננו לוודא שהכל כשורה ועל הדרך מספר שמצא נישה שעד לפני חודשיים הייתה קיימת-לא קיימת בנמל תל אביב, והביא בשורה חדשה ויחידה בנמל - מסעדה איטלקית על טהרת נאפולי. ביחד עם השף אילן חפץ ממסעדת לבן בהרצליה, שחזר מהתמחות באיטליה, הישר לזרועותיה של הפורטו, הם מייצרים הרמוניה.
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת