עם כל הכבוד להיסטוריה המרתקת של העיר - יפו לא מפסיקה להתחדש ולהפתיע, בעיקר בגזרת הקולינריה. אך כמו שקורה לא אחת באזורים קטנים המכילים שפע של מקומות בילוי, קל מאוד לפספס את המקומות השווים באמת וליפול על מלכודת תיירים שלא תמיד עונים על הציפיות. מגיעים לבקר בעיר העתיקה ורוצים ללכת על בטוח? קחו לכם כמה דקות והכירו את המסעדות הטובות ביותר הפועלות כיום ביפו.
מאפי הבוקר הטובים בתל אביב
המסעדות המפורסמות של בן יהודה
מסעדות הדגים הכי טובות ברחבי הארץ
פר דרייר
פר דרייר הוא מהמקומות הגדולים ביותר באזור. מדובר בבר-יין החולש על שטח של 700 מ"ר, אך למרות גודלו המרשים, הוא עדיין נחשב לאחד המקומות הרומנטיים ביותר ביפו. זאת כיוון שהשטח הגדול מחולק לאזורי ישיבה צנועים יחסית בגודלם ואינטימיים באופיים. במתחם של פר דרייר פועלת מעדנייה איכותית, חדר אירועים פרטי, חדר עישון וחצר פסטורלית גדולה שהעניקה למקום את שמו. תפריט היינות מהווה את לב ליבו של המקום ולמקצוענים שביניכם נמליץ גם להעיף מבט בתפריט הסיגרים.
אסור לפספס: שרימפס וארטישוק על הפלנצ'ה. המנה כוללת עגבניות שרי, בצל סגול, ארוגולה, צ'ילי, שום קונפי, עשבי תיבול ופרמז'ן – כי השרימפס אוהב את הפלאנצ'ה והיא מחזירה לו אהבה.
פר דרייר – בת עמי 7, תל אביב-יפו, 03-6292111
הכי רומנטי ביפו. פר דרייר (צילום: באדיבות המקום)
קפה פיירוז
קפה פיירוז הוא בית קפה מתוק ואותנטי. לפני כשנה הוא עבר שיפוץ ושינה מעט את פניו, אך עדיין מהווה שילוב בין יפו הישנה ליפו המודרנית, מעין גשר בין-תקופתי ובין-תרבותי. המוסחאן והלחמעג'ון של פיירוז, הפיצה הטבעונית המצוינת, התבשילים הטבעוניים הנהדרים, הקפה הערבי של הבוקר והאווירה הייחודית שכל כולה שיר הלל לזמרת הלבנונית המפורסמת, הופכים את קפה פיירוז לאחד המקומות השווים ביותר בסביבה.
אסור לפספס: עם כל הכבוד לעיקריות (ויש כבוד), אנחנו נשבינו בקסמי הכנאפה והמלבי של פיירוז. שני קינוחים שיהפכו כל יום למוצלח יותר (ויש אפילו כנאפה טבעונית!).
קפה פיירוז - לואי פסטר 5, תל אביב-יפו, 053-9378481
אל תפספסו אותה. הכנאפה של קפה פיירוז (צילום: באדיבות המקום)
יריחו
מאחורי יריחו עומדים כמה מהשמות הגדולים ביותר בעולם המסעדנות המקומי. את השף תומר אגאי אתם מכירים בין היתר מסנטה קתרינה ואת השף עידן פרץ, שצבר את הניסיון שלו אצל אוראל קמחי בפופינה, אתם אולי לא מכירים אבל בקרוב ללא ספק תכירו. מלבדם עומדים מאחורי יריחו קברניטי השאפה, מה שמבטיח ללקוחות חגיגה של מקצועיות וטעם טוב. בדומה לסנטה קתרינה, גם יריחו מהווה שילוב מושלם בין בר למסעדה, כשרוב מקומות הישיבה ממוקמים מחוץ לחלל הפנימי (סך הכול ישנם במקום כ-30 מקומות בפנים וכמאה מקומות בחוץ). על העיצוב של המקום החדש, שנפתח בקיץ 2017, הופקד אחד ממעצבי הפנים החשובים ביותר הפועלים כיום: פיאט בון, שעיצב בין היתר את אחת המסעדות היפות בתבל, דה ג'יין שפועלת באנטוורפן שבבלגיה. בתפריט של יריחו תמצאו פנינים קולינריות של ממש כמו קסטה קדאיף שממולאת בקרם מסקרפונה, גרידת ליים, צ'ילי חריף וסירופ דובדבני אמרנה, מנה של לברק שלם בסגנון מרוקאי ומנת מעורב טלה המוגשת בשני חצאי פיתה עם שקדים, לבבות, כבדי טלה, גרגירי חומוס, לימון וכוסברה.
אסור לפספס: פיצה יפואית עם קרם כרובית, זיתי קלמטה, בצל צלוי וסרדין כבוש. לא מדובר בטעות. מדובר בפיצה עם קרם כרובית ועד שלא תטעמו, לא תדעו על מה כולם מדברים.
יריחו - פנחס בן יאיר 4, תל אביב-יפו, 053-9380188
קסיס
מסעדת קסיס האקסקלוסיבית נפתחה בקיץ של 2015 במבנה בו פעלה בעבר מסעדת הריף הפופולארית, על ידי בני הזוג ניר ואיילת פרי. איילת היא שפית יצירתית במיוחד, שבישלה לכל המי ומי של הסיליקון ואלי בחברת הקייטרינג שלה שפעלה בקליפורניה, לפני שחזרה לארץ והקימה את קסיס. התפריט של קסיס מורכב ממנות מקומיות המושפעות מהמטבח הקליפורני וכולל בין היתר מנות שפשוט תענוג לפתוח איתן את היום, עם הבריזה הממכרת של הים התיכון כמו Flat Bread מוצרלה ובטטה צלויה או Flat Bread סביח.
אסור לפספס: סלט מרענן וטעים במיוחד העונה לשם סלט ארטישוק צלוי, הכולל ארוגולה, חסה אלון, עגבניות שרי צהובות, גילופי שומר, תמר מג'הול, קרוטוני שום ופרמז'ן.
קסיס - חוף גבעת העלייה, תל אביב-יפו, 053-9419228
להזמנת שולחן בקסיס
מנות מקומיות עם טוויסט. קסיס (צילום: באדיבות המקום)
פאראקאלו
פאראקאלו היא מסעדה יוונית הפועלת מתחת לכיפת השמיים, בחוף הציורי של יפו. המסעדה הצבעונית נפתחה בקיץ 2017 על חורבותיה של האני ביץ' ועבור הני גרבלי ואשתו נלי, מדובר בלא פחות מהגשמה של חלום. התפריט נבנה במהלך ביקור באתונה על ידי היועצים הקולינריים אורי רוטנברג (אמיליה, ראס אל חנות) ואלון גפן ובין היתר הוא כולל דגים טריים מהים התיכון, ארוחות בוקר מושקעות, מגוון מאזטים ושפע מעדנים לתפארת המטבח היווני כמו פלפלים חריפים קלויים, סגאנקי מטוגן, קלמרי על הפלנצ'ה, עלי גפן מצוינים, גירוס אותנטי וסופלקי משובח.
אסור לפספס: דג שלם בקראסט שומר המוגש עם צ'יפס וסלט עגבניות. לא חסידים גדולים של שומר? אחרי המנה הזו רוב הסיכויים שתהפכו למעריצים מושבעים.
פאראקאלו - נחום גולדמן 6, תל אביב-יפו, 053-9414920
שפע מעדנים לתפארת. שולחן סלטים בפאראקאלו (צילום: באדיבות המקום)
קלמטה
קלמטה היא מסעדה יוונית נוספת, הפועלת בכיכר קדומים כבר יותר משבע שנים, במבנה אבן עתיק בן כ-500 שנה. חוץ מקשתות אבן מהממות ביופיין, ריצוף מקסים ונוף עוצר נשימה, תמצאו בקלמטה גם תפריט מפתה הכולל מנות מוסקה יוונית עם טלה, סופלקי עוף עם צזיקי וכנאפה מושלמת אחת. השף הנוכחי של המקום, עלי זועבי, מצליח לשלב בעדינות ובחכמה בין המטבח היווני למוטיבים מהמטבח הערבי. כמו כן הואיל ואחד מקברניטי המקום הוא לא אחר מאריאל לייזגולד (בל בוי, 223, באטלר), ככול הנראה המיקסולוג המעוטר ביותר בארץ, אין זה פלא שבתפריט האלכוהול של קלמטה, מככבים גם מספר קוקטיילים מדליקים ביותר כמו אל גרקו (אוזו, טימין, דבש, לימונדה ביתית וכוכב אניס) או הרקולס (ברנדי יווני מעורבב עם ליקר הדרים, לימון סחוט וסימות של ג'ינג'ר אייל).
אסור לפספס: את מנת הקבב טלה, שמוגשת לצד פריקה, סלסת עגבניות ויוגורט. מנה עזת טעם וטובת מראה שמגיעה מבית טוב. מומלחץ במיוחד גם הבראנץ' שמוגש כאן בסופי שבוע.
קלמטה - כיכר קדומים 10, תל אביב-יפו, 053-9426824
תפריט מפתה ונוף עוצר נשימה. קלמטה (צילום: דניאל לילה)
קזינו סן רמו
במבט ראשון, התפריט שמגישים בקזינו סן רמו, לא כולל מנות מסעירות במיוחד: פרנץ' טוסט, סלט ירקות ומוזלי מככבים בתפריט ארוחות הבוקר ובתפריט הערב תמצאו מנות קלאסיות כמו פיש אנד צ'יפס, סלט קיסר, המבורגר ושניצל. אך כבר בשנייה שתיכנסו לקזינו המשקיף על הפיאצה היפואית, תבינו שלא הגעתם לסתם עוד מקום. בקזינו סן רמו מוכיחים בכל מנה מחדש, שגם למנות שכבר הזמנו מאות פעמים, אפשר לתת חיים חדשים ואופי מובחן. אבל מלבד האוכל, לקזינו סן רמו מגיעים בגלל הקוקטיילים המצוינים, המתומחרים בהגינות: נכון לכתיבת שורות אלה, העלות של כל הקוקטיילים בתפריט עומדת על 25 שקלים בלבד. כן ירבו כמוהם בישראל.
אסור לפספס: קבב דגים עם עגבניות שרופות, בצל סגול, פלפל חריף, כוסברה וחלה. אין יותר יפו מזה.
קזינו סן רמו - נחמה 2, תל אביב-יפו, 053-8096613
לא סתם עוד מקום. קזינו סן רמו (צילום: באדיבות המקום)
ראיסה
במסעדה ראיסה, שנפתחה לפני כשנתיים, תמצאו את השילוב הראוי שהופך מסעדת שוק טובה למוצלחת באמת – אווירה אותנטית שמחה שלא באה על חשבון אוכל מהודק ומחושב. בראש המטבח עומד כאן אורי לוי, שהגיע ארצה אחרי תקופה באחת ממסעדות המישלן המרהיבות של רבושון בצרפת. לוי הביא עימו את הנגיעות האלגנטיות של פריז, והפגיש אותן בחכמה לא מתיימרת עם האוכל הישראלי המקומי. התוצאה שהתקבלה היא מקום חם ומשוחרר שמציע תפריט מגוון, עשיר במנות ים תיכוניות וטעמים.
אסור לפספס: מחבת שרימפס וערק עם חמאה וציר דגים וכרובית מטוגנת ששמה הולך לפניה, מונחת על טעינה שחורה, בצל סומק וסחוג ירוק.
ראיסה – רבי יוחנן 8, יפו, 053-9377784
להזמנת שולחן בראיסה
ים תיכון וסטייל פריזאי. מחבת שרימפס בראיסה (צילום: באדיבות המקום)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת