את המושבה הפסטורלית שבגליל העליון, כבשו בעשור האחרון רשתות המזון המהיר שצצו להן כמו פטריות אחרי הגשם. אך לצד סניפים של רשתות הענק, עדיין ניתן למצוא פה ושם מסעדות גליליות שמגישות אוכל מקומי באווירה אותנטית. מגיעים לביקור בגליל העליון ומעוניינים לפנק לא רק את העיניים אלא גם את הלשון והבטן? הנה כמה הצעות למסעדות מומלצות בראש פינה, שלא ישאירו אתכם אדישים.
13 מסעדות חובה באזור הצפון
איפה אוכלים בקיסריה?
מסעדות כשרות מומלצות בכל הארץ
מוסקט
מסעדת מוסקט מהווה חלק בלי נפרד ממלון הבוטיק "מצפה הימים", ומחוויית האירוח במקום האקסקלוסיבי. בתפריט של מוסקט מככב הקונספט הפופולארי שזכה לשם "Farm to Table": כמעט כל חומרי הגלם, החל מהגבינות וכלה בבשרים, מיוצרים או גדלים בחווה האורגנית הסמוכה למלון. בפעם הבאה שאתם מבקרים במקום, אל תוותרו על סיבוב במעדניה הצמודה למסעדה, שבה תוכלו לרכוש גבינות מהמחלבה המקומית, ריבות תוצרת בית ועוגיות משובחות היישר מהמאפייה. קחו רק בחשבון שיש סיכוי שתחסלו הכול עד שתגיעו הביתה.
אסור לפספס: קדירת הטלה (האורגני) עם ירקות מהגינה ומג'דרת ריזוטו עם מנגולד, היא לא פחות מחוויה קולינרית בקדירה.
מוסקט, מלון מצפה הימים, ראש פינה. טלפון: 053-4294101
חומרי גלם מקומיים. מוסקט (צילום: באדיבות המקום)
דוריס קצבים
אם אתם קרניבורים מושבעים, אין צורך להכיר לכם את דוריס קצבים, שנפתחה ב-2004 ותוך זמן קצר הספיקה למצב את עצמה כאחת ממסעדות הבשרים הטובות ביותר בארץ. מדובר בלא פחות מאתר עלייה רגל עבור חובבי הבשר האיכותי, שבו מלווים כל נתח ונתח עם המון אהבה לאורך כל הדרך, מהמרעה ועד הצלחת. ב-2010 נפתח הסניף השני של דוריס קצבים בזיכרון יעקב, אך רבים מהלקוחות שומרים אמונים למסעדה המקורית.
אסור לפספס: את פלטת הנקניקיות מהשרקוטרי. לא לחובבי הז'אנר בלבד.
דוריס קצבים, ראש פינה, על הכביש הראשי. טלפון: 053-4294472
להזמנת שולחן בדוריס קצבים
לחובבי בשר איכותי באמת. דוריס קצבים (צילום: באדיבות המקום)
פינה בראש - שירי ביסטרו
פינה בראש - שירי ביסטרו, היא מסעדת שף גלילית או ליתר דיוק, מסעדת שפית. על התפריט חתומה שירי פרידמן, שחזרה לראש פינה אחרי סטאז' במסעדת "cote d'or" (שלושה כוכבי מישלן) של השף ברנרד לואזו ומסעות קולינריים באיי סיישל ובניו יורק. שירי היא גם בתם של מאיר ונילי פרידמן, שהקימו את מתחם האירוח "פינה בראש", שבו פועלת המסעדה. מבנה האבן המרשים שנבנה ב-1876, הנוף השמימי והמנות המוקפדות, עושים חשק לעבור לגליל העליון, בכל ביקור מחדש.
אסור לפספס: את רצועות הסינטה הצרובה שמוגשות על פולנטה ועלי תרד ברוטב בלסמי מצומצם. תענוג בצלחת.
שירי ביסטרו, החלוצים 8, ראש פינה. טלפון: 053-9440893
נוף שמימי ומנות מוקפדות. שירי ביסטרו (צילום: באדיבות המקום)
מיטבליM
ניצן אזולאי ויניב חדד, פתחו את מסעדת השף הכשרה, מיטבליM, במאי 2006. חדד, שחובש גם את כובע השף, מגיש תפריט הכולל שילוב בין מנות קלאסיות למנות מפתיעות עם טוויסט יצירתי כמו פורטובלו ברוטב פלפלים חם (עם בזיליקום, ג'ינג'ר וטריאקי) או חזה אווז ברוטב פסיפלורה וסילאן. אחרי מספר שנות פעילות, מיטבליM עברה הרחבה משמעותית וכיום היא יכולה לארח עד 150 סועדים בחלל ההסעדה המרכזי ועד 250 סועדים בגן החיצוני. עוד נציין שבמקום מפיקים באופן קבוע אירועים פרטיים ועסקיים מכל הסוגים בגן, בחלל הפנימי או בחדר ה-VIP.
אסור לפספס: את כבד האווז בחלבה, שמוגש עם טוסט קלוי, ריבת בצל וקשיו, טחינה גולמית, סילאן ופירות יער. כל הדברים הטובים בעולם במנה אחת.
מיטבליM, ראש פינה, כביש ראשי. טלפון: 053-9443111
מנות קלאסיות עם טוויסט. מיטבליM (צילום: באדיבות המקום)
אחוזת שולמית
אחוזת שולמית היא מתחם אירוח הכולל ארבעה חדרים מלכותיים ומסעדה אקסקלוסיבית אחת. מבנה האבן שבו פועלת המסעדה נבנה בשנות ה-30 וההיסטוריה המרתקת של המקום משתקפת מכל פינה. במסעדה האלגנטית אפשר לשטוף את העיניים ביופי הנשגב של עמק החולה ורמת הגולן, להתענג על מרק ערמונים חורפי ולהשלים את כל זה עם כוס יין מקומי טוב. הגעתם לבקר דווקא בקיץ? לכו על פורל או סלמון מעושן תוצרת בית.
אסור לפספס: פילה סלמון מעושן ברוטב חזרת. אתם עוד תודו לנו על זה.
אחוזת שולמית, דוד שוב 34, ראש פינה. טלפון: 053-9345524
לטעום גם מהנוף. אחוזת שולמית (צילום: באדיבות המקום)
עמבורגר
עמבורגר הביאה לצפון את בשורת ההמבורגר פרימיום כבר בשנת 1998 ומזה שני עשורים שהיא מהווה אבן שואבת לחובבי בשר מקומיים. למרות שההמבורגרים הם הכוכבים האמיתיים, התפריט כולל עוד מגוון רחב של מנות מצוינות: מבחר ראשונות וסלטים, מנות דגים ופירות ים, פסטות ומנות בשריות. בעמבורגר מתייחסים ללקוחות כאל בני משפחה ומגישים אוכל איכותי לצד יופי של בירות מהחבית. יותר מזה אנחנו לא צריכים.
אסור לפספס: את כריך הסינטה המושקע שכולל פרוסות סינטה צלויה בלחם פרנה, עם רוטב קיסר וחציל קלוי. זה טעים אפילו יותר ממה שנדמה לכם.
עמבורגר, סנטר הגליל, ראש פינה. טלפון: 053-4275550
רק להוסיף בירה. עמבורגר (צילום: באדיבות המקום)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת