מעוניינים ליהנות מהפסטורליה של עין כרם ולא מוכנים להתפשר על סנדוויצ'ים מהבית בסוף הסיור? לקראת הביקור הבא שלכם בשכונת עין כרם, קראו את הכתבה ותכננו היטב את סדר היום, כדי שתספיקו לטייל ולבחור את המסעדה שתשלים לכם את הביקור בצורה הטעימה ביותר. הכירו את חמש המסעדות הטובות ביותר הפועלות כיום בעין כרם.
בתי הקפה הטובים ביותר בירושלים
המסעדות של מתחם התחנה בירושלים
ממחניודה עד המוציא: מסעדות החובה של ירושלים
גורמה כהלכתו: מסעדות כשרות בירושלים
כרמא
את ההשכלה הקולינרית שלו רכש השף ארז שבו בבית הספר לבישול תדמור. עם סיום הלימודים המריא לארצות הברית, שם עבד במגוון מסעדות בחוף המזרחי, לאחר מכן חזר לארץ ומאז 2009 הוא חובש הן את כובע השף והן את כובע הבעלים של מסעדת כרמא. התפריט של כרמא כולל מנות ים תיכוניות בהשפעות איטלקיות וירושלמיות כמו פוקצ'ת חצילים קלויים עם גבינת פטה ורוקט או פיתה דרוזית ממולאת בבשר טלה, חצילים קלויים וצנוברים, ברוטב טחינה וקולי עגבניות. במקום ניתן להפיק אירועים בהיקף של עד 60 סועדים, באווירה השלווה והרגועה שמאפיינת את עין כרם.
אסור לפספס: קדירת כדורי בקר, טלה ופסטה חונקי כמרים ברוטב עגבניות, חצילים, בזיליקום ומוצרלה, עטופה בבצק פיצה. קדירה מארץ הקדירות.
כרמא, עין כרם 74, ירושלים. 053-9439229
ים תיכון עם השפעה איטלקית. כרמא (צילום: באדיבות המקום)
מלה ביסטרו
מלה ביסטרו היא האחות הצעירה של מלה בר, שבאה לעולם ב-2011, בעקבות ההצלחה המסחררת של האחות הגדולה. השף היצירתי אלי מזרחי (כתית, מסיק), שואב את ההשראה שלו מהמטבח הירושלמי המקומי, מה שבא לידי ביטוי למשל במנה שזכתה לשם המגרה, "שקדי עגל של שוק מחנה יהודה". למבנה העתיק שבו פועלת המסעדה יש סיפור מרתק, הכולל אוצר זהב אמיתי שהיה חבוי בקירות והתגלה בימיה הראשונים של המדינה. המבנה כמובן עבר לא מעט מתיחות פנים בעשורים האחרונים, אך הקסם והמסתורין עדיין אופפים אותו והופכים את החוויה במקום למהנה במיוחד.
אסור לפספס: קוקי סאן ז'אק ושרימפס בשמנת ירוקה וניוקי תפוחי אדמה. שאלוהים יעזור לנו כמה שזה טעים.
מלה ביסטרו, המעין 1, ירושלים. 053-9424673
להזמנת שולחן במלה ביסטרו
מטבח שף ירושלמי אמיתי. מלה ביסטרו (צילום: באדיבות המקום)
בראסרי עין כרם
גם מסעדת בראסרי, בניהולה של השפית המוכשרת לירז שדה, פועלת במבנה אבן מרשים, שהנוף הנשקף ממנו הוא לא פחות מעוצר נשימה. התפריט שהרכיבה שדה כולל שפע מנות בראסרי קלאסיות עם טוויסט מקומי כמו קציצות שרימפס עם מטבוחה וקרם פרש או צ'וריסוס עגל וטלה המוגשות על פולנטה ושעועית שחורה. בבראסרי שוררת אווירה של גלריה, הודות לשלל יצירות האמנות המעטרות את המסעדה וחשוב לעדכן שהמקום ערוך להפקת אירועים מכל הסוגים בהיקף של 80-20 סועדים.
אסור לפספס: לינגוויני סרטנים עם לימון, צ'ילי ונענע. כל מה שנכתוב, רק יגרע מהמנה המופלאה הזו.
בראסרי, המעין 15, ירושלים. 053-5495116
אווירה של גלריה. בראסרי (צילום: באדיבות המקום)
פונדק עין כרם
מסעדת פונדק עין כרם, חגגה לא מזמן 25 שנים של פעילות קולינרית, וודאי לא יפתיע אתכם לגלות שאף היא עברה לפני מספר שנים למבנה לשימור שעבר התאמה לצורכי המסעדה. על התפריט של פונדק עין כרם חתומים אורן חמו (ספורט בורגר) ושלומי שנצר (לה גוטה), המגישים מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי, עם פרשנות מקומית. את הארוחה מומלץ ללוות עם כוס יין טוב, מתפריט היינות העשיר והמגוון של המסעדה.
אסור לפספס: קאסטן אסאדו (לחם קאסטן קריספי במילוי אסאדו בבישול ארוך ברוטב ברביקיו) היא מנה שכל קרניבור אמיתי חייב לטעום.
פונדק עין כרם, המעין 9, ירושלים. 053-6130759
אל תשכחו להוסיף יין. פונדק עין כרם (צילום: באדיבות המקום)
עתליה
בחרנו לסיים את הרשימה האקסקלוסיבית שלנו עם עתליה עין מור, שנולדה וגדלה בעין כרם. אחרי שנים של עבודה במגוון מסעדות, החליטה עתליה לפתוח מתחם שישלב בין האהבות הגדולות שלה: אוכל עילי, נוף מושלם ואירוח. בביתה הפרטי שבעין כרם, היא מבשלת ארוחות פרטיות ומעבירה סדנאות אפייה חווייתיות. מדי יום שישי אפשר ליהנות (בהזמנה מראש) מארוחת בראנץ' מושקעת (עד 20 סועדים) הכוללת מגוון מאפים, לחמים, סלטים טריים, מטבלים, גבינות משובחות ועוד.
אסור לפספס: המנות שמגישה עתליה משתנות בהתאם למצב רוח, לטעמם של הסועדים ולעונות השנה, אבל כל אחת מהן היא תוצאה של אהבה אמיתית לאוכל, יצירתיות קולינרית וחתירה לשלמות.
עתליה, עין כרם 9, ירושלים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת