הדבר הראשון שתפס אותנו כשהגענו אל מסעדת לוקנדה היה הנוף. כל העיר נצרת פרושה לפניך כאשר אתה מגיע אל המקום, ולכן לא מפתיע ששם נבנה מלון רמדה. מיד לאחר הגיענו ביקשנו יין לבן צונן, וקיבלנו שרדונה קר של יקבי רמת הגולן. כבר אז ראינו את ההבדל בשירות והאיכות של לוקנדה. מיד לאחר חליצת הבקבוק קיבלנו דלי על קרח לשמירת הקרירות של היין.
סוד שמור
בשלב זה חשבנו שזהו שיאו של הערב, שכן מה כבר אפשר לבקש יותר מנוף גלילי מקסים של העיר נצרת ויין שרדונה קריר, אבל מיד לאחר הגעת המנות הבנו שהגענו למקום מיוחד, מקום שמשלב את המטבח הערבי המסורתי עם מטבח איטלקי של מרכז איטליה, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים היוצרים מנות מדויקות ומסוגננות בקשת של טעמים. למול הפנורמה ההיסטורית של אתרי נצרת על אתריה הדתיים החשובים כל כך לחלק גדול מהעולם (ולאחר שיחה שבה לא הבנו איך התיירות לעיר איננה פי כמה ממה שהיא בשנים האחרונות) התחלנו להזמין את המנות.
פתחנו במנות הדגל של המטבח הגלילי, סלט תבולה שבו כל המרכיבים הטריים המוכרים: הרבה פטרוזיליה, בורגול, בצל ירוק, נענע,לימון, שמן זית, מלפפון ועגבניה ופיצוחי שקדים וקשיו. מכיוון שהסלט היה כה טעים העזנו ושאלו את המלצר מה סודו בטעמים המיוחדים, וכאן למדנו משהו חדש - בבישול השאמי המקורי את הבורגול מתפיחים במי העגבניות ולא במי ברז, וכך עושים בלוקנדה (אוספים את מי העגבניות של הסלטים וההכנות לבישולים, ואיתם מתפיחים את הבורגול).
הזמנו גם קרפצ'יו חציל, שלצדו קרם פלפל כבוש, טחינה גולמית, זיתים וצנונית. למרות כל מנות החציל שראינו בשנים האחרונות במסעדות ישראל, בלוקנדה הטעם בהחלט אחר ושונה, ומביא שילוב של חרפרפות וחמצמצות במנה מעולה אחת.
העיקריות הגיעו
שותפי לארוחה בחר להמשיך בקו המשלב את המטבח הערבי עם המטבח האיטלקי, והזמין פוקאצ'ת קבב חלבי, מנה המוגשת על מצע ירקות ברטבים של עמבה וטחינה. הקבבים החלבים היו מצוינים, בדיוק כמו שבשר איכותי צריך להיות.
אני הזמנתי את השרימפס א-לה רומנו, מנה איטלקית קלאסית של שרימפסים מוקפצים בחמאת לימון על מצע קרם אבוקדו וארבעה סוגי עגבניות. מנה מצוינת שהתאימה מאוד למזג האוויר וליין השרדונה.
סיימנו ארוחה מעולה עם פעמיים אספרסו. לוקנדה בהחלט מציעה חווית אוכל מעולה על בסיס חומרי הגלם האיכותיים של המטבח האיטלקי וחומרי הגלם האיכותיים של המטבח הערבי.
מבחינתנו המנה המנצחת של הערב הייתה הקרפצ'יו חציל, לא רק מכיוון שנהנינו מהיכולת לקחת מנה שכבר הפכה להיות שגרתית ולעשות אותה מלהיבה כל כך, אלא גם בגלל דרך ההגשה והיופי שלה.
מעל לאוכל ולחוויה, לוקנדה היא מקום חשוב לנוף הנצרתי, מקום אשר מוסיף מימד אחר לעיר תיירות ותחנה אשר תיירים יהנו בה, יצלמו, יעלו תמונות ויבואו גם כדי ליהנות מחוויה מוקפדת כמו שלוקנדה מציעה. כאמור, המסעדה צמודה למלון יוקרתי, כך ששילוב השניים יוצר חוויה נהדרת גם עבור תיירי פנים וגם עבור תיירי החוץ.
כמה זה עולה לנו?
סלט תבולה - 42 שקלים
קרפצ'יו חציל - 42 שקלים
פוקצ'ה קבב חלבי – 58 שקלים
שרימפס אלה רומנו – 65 שקלים
שרדונה של יקבי רמת הגולן – 110 שקלים
פעמיים אספרסו – 18 שקלים
סה"כ : 542 שקלים כולל בקבוק יין, לארוחה מעולה במקום מעולה שאנו מקווים שיבואו אליו רבים מהעולם.
לוקנדה, דרך הציונות 29, נצרת. 053-9376670
* הכותב הוזמן להיות אורח המקום
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת