כבר שנים שאני חולמת לטוס לאוסטרליה, גן עדן לחובבי המרחבים והנוף הפראי. באוסטרליה יש איכות חיים נדירה, נופים מטורפים, והאוכל... הו האוכל. אז נכון ש-20 שעות טיסה בממוצע די עוצרות אותי מלכבוש את היעד, כמו גם החיים עצמם - שנוהגים להפריע לי להגשים את חלומותיי הפרועים - אבל לא התייאשתי עדיין. אוסטרליה עוד תיכבש.
אופרה אחרת
עד שזה יקרה שמחתי לשמוע על בחור אוסטרלי בשם ג'ייסון, שהחליט שדווקא הרצליה פיתוח היא המקום לפתוח את מסעדת Bar-B-que, מסעדת בשרים אוסטרלית שחרתה על דגלה להביא את אוסטרליה לכאן, ועוד בגרסה כשרה.
זו לא משימה פשוטה. גם כי הרצליה משופעת במסעדות בשר, גם כי אוסטרליה בטח מרשימה הרבה יותר מרחוב המנופים, וגם כי בשר כשר עלול להיות מאתגר. כל אלו לא הטרידו את ג'ייסון, ואת Bar-B-que הוא דאג לעצב בצורה חמימה ולא פורמלית, לא מפונפנת אלא מסבירת פנים וקז'ואלית משהו. על לוחות ענק התלויים על הקיר מצוין התפריט, ובצהרי היום התור שמשתרך בחזית המסעדה מדבר בעד עצמו. ההייטקיסטים הרעבים התאהבו כבר מזמן בשיטת היישון האוסטרלית, ובשעות הלאנץ' המסעדה עובדת בשיטת הזמנה עצמית, קבלת ביפר והמתנה לתורך בסבלנות.
בערב זו כבר אופרה אחרת. המסעדה משנה את פניה והופכת לאי חמים של בשר אוסטרלי. האווירה נעימה, המלצרים בקיאים בתפריט, וחבורות הרעבים שראיתי שמתכנסות בBar-B-que בערב קריר שכזה באו לכאן כדי לבלוס. והרבה.
משיחה עם אסף המנהל, הובהר לנו כי ייחודה של השיטה האוסטרלית הוא ב-Sous-vide, דהיינו בישול בוואקום. חלק מהבשרים עוברים יישון ואז בישול בוואקום, וחלק עוברים תהליך הפוך. המבחר גדול מאוד, ולא קל להחליט.
בשרים עשויים בשיטת סו ויד
עד שלב ההחלטה בחרנו לפצוח בסלט סידני (באוסטרליה התנהג כאוסטרלי וכו'): חסה, עגבנייה, מלפפון, בצל, פלפל, גרעיני חמנייה ודלעת, קריספי בטטה, ומעל כל הנ"ל נתחי חזה עוף רך וחם. מנת פתיחה קלילה וכיפית. איני יודעת אם בסידני אוכלים סלטים ענקיים כאלו- אבל אם כן אז שאפו.
אז עם כל הכבוד לירקות, לאחריהם הגיע הדבר האמיתי: מגש הבשרים העשיר של Bar-B-que. יש הרבה אפשרויות בחירה באגף הבשרים, ובניגוד למסעדות בשר מוכרות, כאן אין כמות מינימלית: אפשר להזמין החל מ-100 גרם, כמה סוגי בשרים שרק תרצו. הלכנו על חצי ק"ג בסה"כ, 100 גרם מכל סוג: אונטריב, צלי כתף, כנפיים, פילה ואנטרקוט. אין צורך לציין (או שיש בעצם) שהפילה, כהרגלו, כבש את הפסגה. הוא מגיע בשיפוד קטן וממזרי, וקוטף מחמאות כמו שרק פילה יכול. ורוד, נימוח, עשוי היטב. אחריו צעד בגאון האנטרקוט (גם בשיפוד) ואז כל השאר. השיטה של 100 גרם התגלתה כגאונית. לרוב אנו מתבקשים להתמודד עם מינימום של 300-400 גרם מסוג אחד בלבד של בשר, מה שלא מאפשר לטעום מגוון בשרים, והנה אנחנו עסוקים בנשנושים של חמישה סוגי בשר ונהנים מכל העולמות. כיף. בחרנו בתוספת של תפוח אדמה אפוי, שהוגש לוהט ובטעמי מדורה כמו שאני אוהבת.
לקינוח הלכנו, כמובן, על משהו אוסטרלי: "למינגטון"- עוגה שמקורה באוסטרליה והינה למעשה מעטפת כדורי שוקולד ממולא בקרם קוקוס, עטוף בקוקוס קלוי. לנו זה הזכיר קרמבו עם קוקוס. איך לא חשבו על השילוב הזה קודם? אפילו לא הרגשנו שמדובר בקינוח פרווה.
אז נכון שעדיין לא עלינו על המטוס למשך יממה, נכון שלא חבקנו שום קנגורו או קואלה, אבל קשר כלשהו לאוסטרליה כבר יש לנו. הצעד הבא לא יאחר לבוא. אולי.
חשבון בבקשה:
סלט סידני בתוספת חזה עוף: 52 ₪
מגש 500 גר' מבחר בשרים: 224 ₪
קינוח למינגטון:38 ₪
סה"כ: 314 ₪ לשני אנשים
Bar-B-que (ברביקיו) המנופים 8, הרצליה פיתוח. 053-9376350
* תוכן שיווקי
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת