בלב פארק פרס, השופע ירוק ואטרקציות לילדים, נמצאת מסעדת סילו, שהוקמה לפני כשנה וחצי, וצופה אל האגם המקסים שנמצא בלב הפארק. הקונספט של סילו הוא אוכל ים-תיכוני ואיטלקי, וארוחת הבוקר שלה היא בהחלט אחת המגוונות והגדולות שנמצא בארצנו.
מדובר בבופה פתוח שמוגש שבעה ימים בשבוע, וניתן לשבת בחוץ או בפנים. האווירה נעימה בשתי האופציות. הבופה רחב ידיים וקל מאוד ללכת לאיבוד (במובן הטוב של המילה) בתוך המבחר העצום עליו אחראי השף רובי פורטנוי.
מועדון ארוחת הבוקר
הבראנץ' של סילו מוגש, כאמור, בכל ימות השבוע. לאחר מכן, בצהריים, סילו עוטה על עצמה תלבושת של מסעדה עם ארוחות עסקיות ומנות בשריות נהדרות, ובערב היא שוב מחליפה תדמית והפכת למסעדה-פאב המהודרת במנות גורמה איכותיות ובתפאורה נעימה.
אז הגענו והתיישבנו באמצע שטח החוץ של המסעדה, כאשר שמש נעימה מאירה לנו פנים. הצלחות והסכו"ם כבר חיכו לנו מבעוד מועד, וכל שנשאר הוא למלא את הצלחת בכל טוב, כמה שנרצה וממה שנרצה. בתוך המסעדה רובי מנצח על פינת הטאבון, בה חיכו לנו שלושה סוגים של פיצות דקות נהדרות, עם ניחוח וטאץ' של טאבון ומוצרלה איכותית בדיוק כמו באיטליה. אחת מהן הייתה מרגריטה, אחת הייתה פיצה פונגי מעולה עם המון פטריות, ועוד אחת עם פלפלים וברוקולי. הפיצות מתחלפות ויוצאות מהתנור כל הזמן.
על דלפק הטאבון יש מחבתות וסירים על פלטות, ובהם מבחר מאכלים: פולנטה מדהימה, שקשוקה מתובלת היטב וטעימה עד מאוד, שני סוגים של פסטות - אחת ברוטב רוזה סמיך ונהדר והשנייה מוקרמת באלפרדו וברוקולי, ולצדן שני סוגי קיש וגם לזניה מטורפת. קשה לבחור עם מה להתחיל. פשוט צרות של עשירים.
ארוחה בקצב גבוה
בצד עומדות להן לחמניות בריוש קטנות, שפשוט קוראות לך לבוא, וגם חתיכות קטנות של לחם פרנה כדי לטבול בשקשוקה. באמצע המסעדה עומד בר ענק של סלטים וגבינות - פשוט גן עדן של ארוחת בוקר. רק בבר אפשר לשהות כחצי שעה, אך מה שכיף הוא שאפשר לטעום מהכל ולחזור ולטעום שוב.
אז מה יש לאכול? בגזרת הגבינות יש מוצרלה וגבינת פטה נהדרת עם עגבניות ושמן זית, יש לאבנה עם זעתר ושמן זית, גבינה בולגרית חלקה וגבינה בולגרית מתובלת ועוד רבות וטובות. יש גם המון ממרחים - טפנדים מעולים של זיתים ופסטו, ממרח עגבניות מיובשות, טחינה ועוד. בגזרת הסלטים יש כמובן סלט ירקות עשיר ולידו סלט ביצים נהדר, סלט אבוקדו, סלט ירקות שורש משובח, סלט קינואה, סלט עדשים שחורות, סלט סלק וסלט טונה משובח, וכמובן שיש גזרה שלמה של ירקות אנטיפסטי - גמבות, חצילים, קישואים, בצלים, כרובית, שום, בטטות ואני בטוח ששכחתי משהו, אבל הקצב פה מטורף. יש גם עלי גפן ומטיאס כבוש עם שמן ובצל חתוך גס, וגם זיתים ממגוון סוגים.
עולם הקינוחים
אחרי שמילאנו ורוקנו צלחות לפחות שלוש פעמים, נהנינו מהשמש ומיופיו של הפארק - הגענו אל עולם הקינוחים. איזה עולם נהדר זה, וגם פה המבחר עולה על כל דמיון: מיני קיורטוש חמודים ולצדם פנקייקים קטנים עם מבחר ממרחים, קרואסונים קטנים של שוקולד ושקדים, שלוש עוגות ביתיות פרוסות, שאחת מהן היא עוגת תפוחים מופתית, מוזלי עם פירות העונה וגרנולה, מבחר עוגיות קטנות שמתאימות לצד הקפה (אלפחורס קטנות, עוגיות שוקולד פריכות ובראוניז).
חייב לציין בשלב זה כי הילדים בהחלט ימצאו מה לאכול בארוחת הבוקר הזו. ואגב, מדובר בארוחה אידיאלית גם לטבעוניים שבינינו. ורק אציין שבנוסף לארוחה מוגשת שתייה חמה או קרה, ואני ממליץ על הקפה הקר שמגיע במאג גדול.
לסיכום, אמרתם ארוחת בוקר טובה - אמרתם סילו. זו ארוחת בוקר שבמלונות חמישה כוכבים היו מתקנאים בה.
סילו פתוחה גם לאירועים משפחתיים, וניתן לתאם מראש. ועוד דבר קטן: בסוף השבוע עדיף לשריין מקום לארוחת הבוקר המבוקשת, כיוון שהמסעדה מלאה לגמרי.
כמה זה עולה לנו:
בראנץ' סילו בימי חול - 69 שקלים לסועד
בראנץ' סופ"ש - 85 שקלים לסועד
סילו, שדרות ירושלים 210, פארק פרס, חולון. 053-9380488
* הכותב היה אורח המקום
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת