לאיטלקים יש הגספצ'ו – מרק עגבניות קר, עשיר יחסית במרכיבים ותוספות, ולספרדים יש הסלמורחו – גרסה אולי "פשוטה" יותר לז'אנר, אבל יש שיגידו שטעימה, חכמה ומענגת בהרבה. הגרסה הספרדית הומצאה אי שם באזור קורדובה, ומאופיינת במרקם חלק וסמיך, שמתקבל בעיקר משילוב לחם ומרכיבים מעטים נוספים.
5 מנות עם סיפור במסעדת הולה
שאלון של טעם עם השף ויקטור גלוגר
מסעדת הולה - לפרטים נוספים
ויקטור גלוגר, השף של מסעדת הולה ואחד מוותיקי הסצנה הקולינרית בישראל, חולק איתנו את המתכון שלו למרק המרענן שהולך יופי עם הקיץ הישראלי הלוהט. בהולה מציע גלוגר את המנה כחלק מתפריט הקיץ החדש, ומגיש אותה עם חזה ברווז שמיושן ומעושן במקום (סטייל חמון ספרדי). לפניכם המתכון לבסיס של המרק -אליו תוכלו לשדך פרוסות קרות של בשר, פירות ים, עשבי תיבול ועוד. בקיצור - תרימו טלפון לאורחים ותתכוננו להרשים!
קלאסי לפתיחת ארוחה. מרק סלמורחו קר במסעדת הולה (צילום: איילת זיו)
מרק סלמורחו קר
מצרכים
500 גרם עגבניות
10 מ"ל חומץ תפוחים
½ שן שום כתוש
80 מ"ל שמן זית
80 מ"ל שמן חמניות
50 גרם לחם לבן (רק החלק הפנימי )
מלח פלפל לפי הטעם
2-3 טיפות טבסקו
מנה מרשימה בקלי קלות. סלמורחו קר במסעדת הולה (צילום: איילת זיו)
הוראות הכנה
1. טוחנים את העגבניות עם החומץ, השום והלחם.
2. לאחר הטחינה מוסיפים את השמנים בזילוף איטי תוך כדי ערבוב במטרפה.
3. מוסיפים טבסקו ומלח פלפל לפי הטעם.
4. מכניסים למקרר למשך כשעה ומגישים. בתיאבון.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת