נגישות
נגישות

זה חם ומנחם: מתכון לפילה מוסר על פולנטה קטיפתית

איך תגישו מנת דג כמו שפים מדופלמים? בקלות - מפנים קצת זמן, משחיזים את הסכינים ונכנסים למטבח עם המתכון של אוראל קמחי לפולנטה מעולה עם פילה מוסר

שפים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 04/07/2018, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יש מנות שלא צריך להרחיב במילים כדי להוכיח כמה הן מבטיחות. הפולנטה, שנכנסה לחיינו ולתפריטים בעיקר בעשור האחרון, מקבל אליה בחום המון אפשרויות לטעמים, ירקות מגוונים וחלבונים. כאן הגשנו לכם אותה עם הוראות פשוטות ובתוספת מנצחת ועל זמנית – פילה מוסר עסיסי בתנור, ואפילו נגיעה של ארטישוק חלוט למי שחייב קצת קראנץ'. קבלו את המתכון של אוראל קמחי למנה קלאסית שתמיד מנחמת.

מסעדת פופינה – לכל הפרטים
שף מדבר אוכל: מנות עם סיפור במסעדת פופינה
מה הדבר הכי נוראי שביקשו מאוראל קמחי במטבח?

פילה מוסר ופולנטה

מצרכים לפולנטה
1 ק"ג גרגירי תירס
300 מ"ל שמנת מתוקה
700 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
מלח – לפי הטעם
פלפל לבן – לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט

מצרכים נוספים
1 ארטישוק - קלוף וחלוט במים קלות (לא חובה)
פילה מוסר במשקל 200 גרם
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

פילה מוסר על פולנטה של פופינה (צילום: מאיר בולקה)קלאסית ומנחמת. פילה מוסר על פולנטה של פופינה (צילום: מאיר בולקה)

אופן ההכנה

1. ראשית מכינים את הפולנטה - מניחים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים כ- 20 דקות עד שהמסה מתחברת ומתרככת.

2. מסננים את התערובת במסננת, וטוחנים עם מעט מהנוזלים. מסננים שוב ומתקנים טעמים לפי הצורך.

3. מכינים את הדג: מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. ממלחים ופלפלים קלות את הנתח, מניחים עם צד הבשר כלפי מטה ואופים כ- 9 דקות עד שהדג מוכן ועדיין נימוח.

5. מתבלים את הארטישוקים שחלטנו במעט מלח ושמן זית.

6. מניחים כף גדולה מהפולנטה ועליה את הארטישוקים. מניחים את דג המוסר מעליהם ומגישים. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים
מסעדת השף הערבית שאתם לא מכירים
מסעדות שף בתל אביב – גורמה פנומנאלי לסקרנים בלבד
מצאנו לכם ארבע מסעדות שף כשרות ושוות!