נגישות
נגישות

מתכון לצ'ילי סין קרנה טבעוני של מסעדת זכאים

שעועית נימוחה, חצילים מעושנים ופלפלים קלויים, ישיגו לכם תבשיל חם ומנחם במיוחד, שניתן לשדך לתוספת האהובה עליכם וליהנות מארוחה טעימה לכל המשפחה

המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 14/11/2018, 9:19
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

צ'ילי סין קרנה (צילום: באדיבות מסעדת זכאים) כיף עם פירה או לחם קלוי. צ'ילי סין קרנה של זכאים (צילום: באדיבות המקום)

לא צריך להיות טבעוניים כדי ליהנות מתבשיל חם, מזין ונטול מוצרים מן החי. מסעדת זכאים מתל אביב חולקת איתנו את הגרסה המפתיעה שלה לתבשיל שעועית אדומה, עשיר בפלפלים אדומים וניחוחות מעושנים של חציל קלוי. ניתן להגישו עם פירה ביתי, חלה קלויה או כל תוספת שתחמיא לטעמים העמוקים ולריח המנחם שימלא את הבית. שימו לב, המתכון מצריך השריה מוקדמת של השעועית, ובישולה עד לריכוך. הדליקו תנורים וקדימה לעבודה!

11 מסעדות טבעוניות מומלצות
מסעדת זכאים – לכל הפרטים
להזמנת שולחן במסעדת זכאים

צ'ילי סין קרנה
מתכון לכ-6 מנות

מצרכים

600 גרם שעועית אדומה שהושרתה במהלך הלילה ולאחר מכן בושלה עד ריכוך
4 חצילי חממה גדולים
8-9 פלפלים אדומים
10-12 עגבניות בינוניות
4 בצלים גדולים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250-300 מעלות וקולים את הפלפלים מכל הצדדים. לאחר הקלייה מכניסים לקערה ומכסים בניילון נצמד על מנת לתת לפלפלים להזיע.
2. את החצילים יש לשרוף על הגז מכל הכיוונים בזהירות.
3. מלהיטים מחבת, חותכים ומקרמלים את הבצל עם מעט מלח ושמן עד להשחמה עמוקה.
4. מקלפים את הפלפלים לאחר שהזיעו וגם את החצילים.
5. מעלים סיר גדול על האש שאליו מכניסים את הבצל המקורמל, הפלפלים והחצילים. חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות ומכניסים גם. כאשר כל החומרים מגיעים לרתיחה ומבעבעים, לוקחים בלנדר ידני וטוחנים את כל התערובת. מוסיפים מלח לפי הטעם ורק אז מוסיפים את השעועית המבושלת. ניתן להוסיף שוב מלח לפי הטעם.
6. ממשיכים לבשל הכל על אש קטנה בין שעתיים וחצי לשלוש וחצי שעות, עד לקבלת טעמים עמוקים מעושנים.
7. מומלץ להגיש על פירה ביתי, או על ברוסקטת חלה. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
זכאים בתל אביב
053-7102636

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)