הזדמנות להשוויץ קצת מול החבר'ה. סוכריות עוף חריפות של בלאק (צילום: באדיבות יח"צ)
רשת בלאק הוותיקה של השף צחי בוקששתר, מציעה כבר שנים את הדואט המנצח של בשר איכותי ובילוי קליל בשלל מקומות בארץ. עם תפריט של 12 סוגי המבורגרים לקרניבורים וצמחונים כאחד, בלאק הצליחה למצב את עצמה כאחת הרשתות המפורסמות בארץ, שמספקת בין היתר גם היצע רחב במיוחד של מנות ראשונות, אלכוהול מגוון ואווירה לא מחייבת שיוצרת חוויה שלמה לכל הרכב. לכבוד סיום השנה הנוכחית ותחילתה של 2019 ביקשו צחי בוקששתר וצוות הרשת להפנות את אור הזרקורים אליכם האורחים, ולהציע תפריט מתכונים פשוט וטעים כדי שתוכלו לארח את הקרובים לארוחת סילבסטר מרשימה שתשמח את כולם. אז תרימו טלפון לחבר'ה, שימו על עצמכם סינר ותתכוננו להפתיע.
סוכריות עוף חריפות
טיפ מהשף: את המנה מומלץ להגיש כמה דקות אחרי שהורדנו מהגריל, על מנת לתת לקרמל הלוהט שמצפה את העוף להתקרר מעט. בנוסף שימו לב שהכנת המנה כוללת צליה של העוף בשני שלבים, על כן חשוב להכין את המנה מתחילתה עד סופה עוד באותו היום (אל תתנו לעוף לשבת במירנדה לילה שלם). לבסוף, כדאי להמתין מעט לפני פתיחת מכסה המטחנה לאחר שטחנתם את הסוכר והצ'ילי החריף, אחרת האבקה עלולה להתפזר ועלולים לנשום את הסוכר החרפרף.
מצרכים ל-4 מנות
חצי קילו פרגית (ירך עוף ללא עצם)
ליים אחד גדול או 2 קטנים (ניתן להשתמש בלימון רגיל אם אין בעונה)
3 כפות מחית מיסו כהה (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
3 כפות רוטב סויה
2-3 גרם צ'ילי חריף יבש (כפית שטוחה)
60 גרם סוכר (5 כפות גדושות)
שיפודי טריאקי - כדאי להשרות במים
אופן ההכנה:
1. מגרדים מעט מקליפת הליים וטוחנים בבלנדר או במטחנת תבלינים עם הסוכר והצ'ילי - ממתינים מעט ומעבירים לצלחת עמוקה.
2. מכינים מרינדה: מיץ מליים אחד גדול, מיסו ורוטב הסויה ומערבבים היטב.
3. חותכים את העוף לחתיכות שוות שניתן לשפד, בערך 2 וחצי סנטימטר (ראו תמונה).
4. מקפיצים את חתיכות העוף במחבת או בווק (עדיף ווק כי כך הנתחים מתעגלים יותר), עם מעט שמן - כמות קטנה בכל פעם.
5. כשהעוף מתחיל להשחים מעבירים למרינדה ומצננים במקרר לפחות לחצי שעה.
6. כשהגריל חם, משחילים את פיסות העוף, כל אחת על שיפוד משלה, ומגלגלים את "הסוכריות" בסוכר-צ'ילי שהכנו מראש.
7. משחימים בגריל.
סלט ראשד ורימונים
סלט קליל ומרענן שמתאים כתוספת לארוחה. הרשאד הוא ירק חרפרף עם טעם של צנונית, ואפשר להשיג אותו בעיקר בשווקים החל מראש השנה.
מרענן בין מנה למנה. סלט רשאד ורימונים בבלאק (צילום: באדיבות יח"צ)
מצרכים ל-6 מנות:
2 צרורות של רשאד טרי
2 צרורות של בצל ירוק
2 רימונים גדולים, מפורקים או 200 גרם גרגרי רימון
200 גרם אגוזי מלך קלופים
6 כפות שמן זית
6 כפות מיץ לימון טרי
מלח גס
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
1. משרים את הרשאד במי מלח, שוטפים במים נקיים ומנערים.
2. חותכים את הרשאד לחתיכות גסות.
3. חותכים את הבצלים הירוקים לחתיכות באורך של כארבעה סנטימטרים.
4. קולים את האגוזים על מחבת יבשה וממליחים קצת.
5. מערבבים את מיץ הלימון עם שמן הזית וצ'ילי המתוק - ומוסיפים לסלט.
6. מוסיפים את הרימונים והאגוזים, מערבבים בעדינות ומגישים.
טורטה די קארנה
מנה קלילה ופשוט להכנה, שתמיד כיף להניח על שולחן האירוח. כמו תמיד גם כאן רצוי להשתמש בבשר טרי על מנת לקבל טעם משובח, ולפרוס בעת ההגשה למשולשים.
הכנה זריזה ומהירה. טורטה די קרנה בבלאק (צילום: באדיבות יח"צ)
מצרכים:
1 בצל סגול קצוץ
3 כפות שמן זית
4 כפות שמן רגיל
חצי כפית בהרט
200 גרם בשר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס עגבניות מרוסקות
1 פיתה
1 שן שום
מעט טחינה גולמית (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה מניחים את השום ויוצקים 4 כפות שמן רגיל. מטגנים את השום על אש חזקה עד שמתקבל צבע שחום.
2. חוצים את הפיתה לרוחב.
3. מוציאים את השום ומטגנים את החלק הפנימי של חצאי הפיתה לצבע זהוב - רצוי לשמור חלק מהשמן בצד כדי שהמחצית הראשונה לא תספוג את כולו, ואז להחזיר עם צליית החצי השני.
4. כששני החצאים זהובים בחלק הפנימי, מטגנים על מחבת יבשה את החלק החיצוני ומניחים בצלחות הגשה כשהחלק הפנימי כלפי מעלה.
5. מורחים כל אחד מהחצאים במעט עגבניות מרוסקות.
6. להכנת הבשר: מטגנים במחבת את הבשר ב-3 כפות שמן זית ומקפידים לפורר אותו היטב. מוסיפים את הבצל והבהרט ומטגנים. מוסיפים את הפטרוזיליה והעגבניות ומערבבים על להבה גבוהה כ-2-3 דקות.
7. מפזרים את הבשר על הפיתות באופן אחיד.
8. לאחר הפריסה, מומלץ לזלף מעל טחינה גולמית ולהגיש.
וודקה אש
אין מסיבת סילבסטר איכותית ללא אלכוהול משובח. וודקה מתובלת פיקנטית וחזקה תקפיץ את הארוחה (והמצב רוח) ויכולה להוות בסיס למגוון קוקטיילים שניתן להכין בבית. שימו לב שיש להכין את הוודקה כמה ימים מראש.
אלכוהול משובח ישמח לבב אנוש. וודקה אש בבלאק (צילום: באדיבות יח"צ)
המצרכים:
בקבוק וודקה איכותית
חופן פלפלים חריפים מעורבים - אדומים ו/או ירוקים מהזן הדקיק, לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1. במידה והפלפלים גדולים, חותכים אותם לאורך מבלי להפריד את החלק הירוק ומוציאים את הגרעינים מבפנים.
2. מרוקנים כוס אחת מבקבוק הוודקה ומשחילים לבקבוק את הפלפלים.
3. שופכים פנימה חזרה את כוס הוודקה עד לכיסוי קצה הבקבוק.
4. לאחר שבוע מסננים (אם רוצים להגביר את החריפות, משאירים את הפלפלים ומעבירים למקפיא)
5. ניתן לשתות כצ'ייסרים בועטים או לשלב בקוקטיילים חמצמצים ומתקתקים כדי להעניק טוויסט למשקה.
משקה מומלץ - סאוור וודקה:
1. שוט מי דבש - לתוך כוס שוט יוצקים כפית דבש וממלאים במים חמימים כדי שהדבש יימס.
2. שוט וודקה צ'ילי
3. חצי שוט מיץ לימון (עדיף סחוט טרי)
ממלאים כוס בקרח כתוש ויוצקים פנימה את שלושת המרכיבים. מערבבים בעדינות ומגישים.
בלאק - לכל סניפי הרשת
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת