נגישות
נגישות

בחזרה לרומנטיקה: סוד הקסם של מרתף היין בזיכרון

"מקום קטן שמתמקד באיכות, בבילוי נעים וביינות משובחים. שרדנו כל השנים בעיקר בזכות המיקוד והיחס האישי ללקוחות" - ראיון עם עמוס מרוז, הבעלים של מרתף היין העתיק בזכרון יעקב

המלצות קולינריות המסעדות של rest
שי ירון
תאריך פרסום: 21/01/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פלטת גבינות במרתף היין (צילום: באדיבות המקום) גבינות איכותיות שמחמיאות ליין. מרתף היין העתיק (צילום: באדיבות המקום)

כבר בירידה במדרגות רואים שמרתף היין העתיק הוא מקום אחר. האווירה מיד מחזירה את ההרגשה למשהו קוסמי שהיה כאן וכבר נדיר למצוא, אותו עולם רומנטי לפני שהדיגיטציה הרסה אותו, מקום אינטימי וביתי שמאפשר לשתות יין טוב בליווי גבינות ונקניקי איכותי, ופשוט ליהנות משיחה עם בני זוג וחברים, בלי שום צורך בפילטרים או רעשי רקע.

זיכרון יעקב תמיד הייתה בעיני מקום קסום. החל מהמיתוסים של שרה גיבורת נילי, דרך המדרחוב המקסים ועד לאוכלוסייה האיכותית, כך שלא מפתיע שמקום מיוחד כמו מרתף היין נמצא באחת מסמטאות המדרחוב של זיכרון הציורית. בשולחן שליד הבר יושב עמוס מרוז, הבעלים של המקום ב-28 שנים האחרונות, עת עזב את ההמולה התל אביבית ובחר להצפין לזיכרון. ניסיתי להבין את סוד הקסם של המקום ואיך בונים ומתחזקים מקום שעובד קרוב ל-30 שנה בזירה הבלתי אפשרית של תחום האירוח. עמוס שהיה איש תיאטרון בעברו שמח לשוחח ולחלוק מניסיונו.

איך בעצם הכל התחיל?
"לאחר שאשתי ואני החלטנו לעזוב את תל אביב הגענו בעקבות חברים לזיכרון. באחד הימים בהם הסתובבתי במדרחוב, שהיה בזמנו עוד רחוב דו סטרי, ראיתי את המקום שישר הזכיר לי לוקיישנים מלאי אופי באירופה, והחלטתי שהכי מתבקש להפוך אותו למרתף יין".

החלל במרתף היין העתיק (צילום: באדיבות המקום) לוקיישן עם ניחוח אירופאי. מרתף היין (צילום: באדיבות המקום)

איך התפתח המקום לאורך השנים? בכל זאת, לא פשוט לשרוד בנוף המסעדות בישראל כל כך הרבה זמן
"נשארנו עם מקום קטן יחסית שמתמקד כל הזמן באיכות, בקהל מבין עניין שמחפש יינות וגבינות איכותיים ובילוי נעים ורומנטי עם חברים קרובים. שרדנו והצלחנו כל השנים בעיקר בזכות המיקוד היחס האישי ללקוחות".

איזה שינוים ראית לאורך כל כך הרבה שנים בטעם הקהל?
"הקהל עם השנים נחשף יותר ויותר למגוון. הפתיחות וההתנסות גרמה לו ללמוד להעריך מוצרים טובים יותר, להבין את הבדלים בין יינות ורמת הגבינות והבשרים שמלווים את החוויה. בתחום הזה בהחלט מרגישים את השינוי".

אפשר להרגיש ולשמוע את ההיסטוריה מדברת מקירות המקום, תוכל לספר קצת על העבר הרחוק יותר של המקום?
"בתקופה בה שלטו הטורקים בארץ (לפני מלחמת העולם הראשונה) היה המקום בית מעצר טורקי, המבנה בן כ-150 שנים והוא נבנה בסגנון הבניה הטורקי עם קשתות ואבן. במשך הרבה שנים עמד המקום ללא שימוש כחלק מחצר ויילדר (מהמשפחות הראשונות במושבה) ולאחר שהקמנו את המקום הקפדנו לשפץ אך עדיין לשמר את הסטייל העתיק. כל כמה שנים אנחנו משפרים ומתחזקים עוד קצת".

מה הביא אותך למסעדנות ואירוח?
"בגלגול שלפני המסעדה הייתי איש תאטרון, והובלתי הפקות תאטרון גדולות בכל רחבי הארץ. לאחר שעברנו לזיכרון התחלתי לעסוק במסעדנות ואירוח למעשה כמעט ללא שום רקע".

מה המנה האהובה עלייך ועל הסועדים?
"פלטת הגבינות שלנו לצד יין הבית שלנו היא המנה האהובה עלי וגם על רוב הלקוחות, מדובר בקלאסיקה. לקוחות רבים גם אוהבים את הנקניקים ובעיקר נקניקי אווז מעושן ברוטב המרתף. גם את הזיתים שאני מכין אנשים רבים אוהבים".

פלטת נקניקים של מרתף היין (צילום: באדיבות המקום) הסועדים אוהבים. פלטת נקניקים במרתף היין (צילום: באדיבות המקום)

נראה כי יינות הם חלק חשוב ומרכזי במקום, איך בוחרים את התמהיל?
"אנחנו מחזיקים פה יינות כמו שאטו מרקו ושאטו לפייט באלפי שקלים, וגם הרבה יקבים ישראלים שעושים יינות מצוינים בשנים האחרונות. אחד המבוקשים כאן הוא יין הבית שלנו שהוא ממסך (בלנד) איכותי שמיוצר במיוחד עבורנו, כך שכל מי שאוהב יינות טובים ימצא כאן יין שיתאים לו ולחבריו."

לסיכום, איך היית מגדיר את הייחוד של המקום?
"מקום שהוא אקס טריטוריה, מלא ברומנטיקה גאווה של יינות משובחים, אוכל ואנשים. השילוש המושלם להנאה. חלק חשוב מהוויה מייצרת גם המוזיקה – אנחנו מקפידים להשמיע פסקול שמבוסס על מוזיקה צרפתית ואיטלקית משנות ה 50-70 שמחזירה אותך לתקופה שבה הכל היה יותר רגוע, שקט וחברי".

מרתף היין - המייסדים 56, זכרון יעקב, 053-9442965

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
ברוסטקה ב-HFA (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת גולדן קורל מול הים (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה על הים במסעדת אבו כריסטו עכו (צילום: באדיבות המקום)
דג קרודו במסעדת רפאלו חיפה (צילום: באדיבות המקום)
פיצות בביגה פסטה בר קיסריה (צלם: גלעד הר שלג)
פלטת סלטים במסעדת רותס (צילום: באדיבות המקום)
נתחי בשר במסעדת דוניאזאד (צילום: באדיבות המקום)
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)