הכתובת לארוחת בשרים בנתניה. קרנווין (צילום: דרור ורשבסקי)
בימים שבהם אני מתעוררת עם חשק עז לבשר, אי אפשר לעצור אותי. גם אם אדחה את הקץ, גם אם אנסה להסתפק בסלט מלא בתוספות, או אפילו בפסטה עשירה בשמנת - הקרייבינג לסטייק עסיסי לא יפנה את מקומו, עד שאאכיל את המפלצת, דהיינו אותי, בנתח בשר הגון. פעם עוד הייתי טורחת להילחם בזה. מיטלס מנדיי, צמחונות או נמות ועוד כל מיני כאלו - אבל הגעתי למסקנה שהסטייק שגופי דורש פעם בכמה זמן הוא כנראה גזירה שאינני יכולה,או רוצה, להתנגד לה.
מצוידת בקרייבינג לבשר, פקדתי השבוע את מסעדת קרנווין במרכז ביג פולג שבנתניה. מסעדת הבשרים הדרום אמריקאית הזו חוגגת בימים אלו שנה להיווסדה, וזו סיבה מצוינת לבחון אותה ואת הנתחים שיש לה להציע. בקרנווין מיישנים את כל הבשרים ביישון עצמי מ-30 ועד 52 ימים, הכל תלוי בסוג הבשר ובדרישות המיוחדות שלו. כל נתח מטופל בו כאילו היה הבייבי האישי של בני קסי, השף שמאחורי הדלפק. קסי היה השף שלצדו של צחי בוקששתר ברשת בלאק במשך 6 שנים, ומאז הוא ניהל מספר מסעדות ומטבחים, עד שהגיע לבית האמיתי שלו, לקרנווין שבפולג. קסי דואג בעצמו לטפל בבשרים מהרגע שהם מגיעים למסעדה ועד שהם נוחתים לאחר כבוד על הצלחת שלכם, לשם הגיעו לאחר שעברו טיפול מסור ומוקפד.
נתחים מגוונים במחירים נגישים
את הארוחה בקרנווין התחלנו בעראייס - פיתה צלויה על האש, ממולאת בבשר כבש ומוגשת ליד סלט קטן וחריף. מנה ראשונה מעולה ומשביעה במחיר הוגן (27 שקלים). טעמי ונוזלי בשר הכבש נספגים היטב בפיתה הפריכה, ואין צורך ביותר מארבעה רבעים כאלו לזוג סועדים כדי לפתוח את התיאבון לבשרים שעוד יבואו עלינו לטובה. בין לבין הספקנו ליהנות מהעיצוב הכיפי והעכשווי של קרנווין: ישבנו ב"בוט" מזמין במרכז המסעדה, עשוי כולו עץ ומונח על גלגלים דקורטיביים. בחוץ הגשם הרעיש, ועל מסך גדול באמצע קרנווין הוקרן צילום של אח בוער. נשבעת שזה חימם אותי. ואולי זו הידיעה על הבשרים שעומדים להגיע לשולחן היא זו שחיממה אותי. לכו תדעו.
כל הבשרים מיושנים במקום. קרנווין נתניה (צילום: דרור ורשבסק)
התחלנו בנתח קצבים (84 שקלים ל-200 גרם) המלך של הנתחים. הטיפול הנכון בנתח הזה הורגש בכל ביס. בקלות אפשר להפוך נתח קצבים למסטיק שקשה ללעוס אותו, אבל זה של קרנווין היה עסיסי ומוצלח. לידו הוגשו תפוחי אדמה עם טעמי מדורה חזקים וסלט ירוק רענן. אחרי נתח הקצבים הגיע האנטריקוט ששמו "אנגוס שחור" (86 שקלים ל-200 גרם) רך כמו חמאה, במידת עשיה מדויקת (הנחנו לשף כמובן להחליט בעניינים חשובים אלו) ובעסיסיות מושלמת. אחד האנטריקוטים הטעימים שטעמתי בוודאות. אחרון חביב היה הניו יורק סטייל: סינטה משוישת על העצם ומיושנת כ-30 יום. (169 שקלים). סטייק ענק ונהדר עם טעמי בשר חזקים ומיוחדים. לצד הסטייק הענק הזה הגיע מח עצם שרק מזה אפשר להרכיב מנה מושחתת להפליא. מכל שלושת המופלאים הללו, האנטריקוט כבש את ליבי במיוחד. זמן רב לא טעמתי אנטריקוט רך ומוצלח שכזה. בן הזוג התאהב דווקא בסינטה הניו יורקית, ושנינו הסכמנו שהייתה זו ארוחה בשרית כהלכה, בדיוק כזו שהייתי צריכה עם בואו של הקרייבינג לבשר.
חלל מזמין שמתכתב עם האוכל. קרנווין (צילום: דרור ורשבסקי)
למסעדת קרנווין אין תעודת כשרות, אך כל חומרי הגלם כשרים. חלק מהקינוחים חלביים, אולם בחרנו דווקא בקינוח פרווה - צ'ורוס, הלא הוא הקינוח הספרדי הידוע המוגש כאן עם רוטב שוקולד ושברי מקרון. סיום לוהט ומתקתק לארוחה קרניבורית ראויה ודשנה. עכשיו נחזור לסלט עד שיתעורר שוב החשק הקרניבורי, ויש לי תחושה שהוא יתעורר ממש בקרוב..
קרנווין - גיבורי ישראל 5, ביג פולג, נתניה, 053-9378610
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת