עם עבר מפואר במטבחים מפורסמים כמו קורדיליה ואמיליה, והיכל קולינרי בשרי בשם המקדש שנפתח לפני כשנה בכפר סבא, השף לירן בלו לא באמת עוצר. במקדש החדש כל התפילות של השף הצעיר נענות עם נתחים משובחים ואווירה חמימה במתחם אושילנד בעיר. המסעדה כבר הספיקה לקנות לה שם בקרב חובבי הבשר הכשר והאיכותי, שרוצים לטעום מנות מורכבות עם שילובים מעניינים. עצרנו את בלו לשמוע על כמה סיפורים מעניינים שגיבשו את סגנונו במטבח, כמו הסרוויס הכי נוראי שחווה ואיך החוויה לקלף עגבניות במשך 9 שעות, ספויילר - לא הכי קל.
להמשיך ולחזק את המקדש. השף לירן בלו (צלם: אסף אמברם)
שם מלא (אבל על אמת)
לירן בלו
צבע סינר השף שלך
קניתי כשהייתי בארה"ב סינר ג'ינס משולב עם עור.. גם אחרי 9 שנים הוא עדיין מלווה אותי.
עבודת המטבח הראשונה שלך
מסעדה קטנה של שף מפורסם באותה תקופה שנפתחה במודיעין, היום אני מבין באיזו איכות נמוכה היה המקום, ודי ברור לי למה השף הזה לא מחזיק מסעדות כבר שנים.
הדבר הכי הזוי שביקשו ממך לעשות במטבח
יום אחד כשעבדתי אצל ניר צוק איחרתי למשמרת ב-15 דקות, יום אחרי זה חיכו לי 4 ארגזים של עגבניות שרי וסכין טורנה. השף החליט שמעכשיו צריך לקלף את העגבניות לפני שמכינים מהם ריבה (דבר שלא קרה מעולם עד אז) 9 שעות לקח לי לעשות את זה. מאז לא איחרתי.
הסרוויס הכי נוראי שחווית
בבחירות המקומיות האחרונות לא ציפינו לכמות כזו של עבודה. על הבוקר הודיעו לי שני טבחים שהם לא יכולים להגיע, וגם בפלור שני מלצרים לא הגיעו. נשארתי לבד, אני מול כ-200 לקוחות רעבים, רץ בין המטבח לבין הפלור. בהחלט משמרת שלא אשכח לעולם.
חומר גלם שבלעדיו המטבח שלך לא שלם
עצי עישון. בזמן האחרון מאוהב בדברים הרבים שאפשר לעשות מעץ פשוט, והטעמים הייחודים שכל עץ והשילוב שלו נותנים.
חומר גלם שלעולם לא יכנס אליך למטבח ומדוע
חציל. אני אלרגי בטירוף.
כלי אחד מהמטבח שלך שתיקח אתך לאי בודד
כמה שזה בנאלי - אין כמו סכין טובה.
כשאתה חייב לתפוס פס, איפה נמצא אותך? (פס קר, מחבתות, גריל)
מחבטות או גריל. אוהב את השילוב של החום, הצורך לחשוב על שש דברים בו זמנית, והסדר. כשאתה נכנס לקצב זה כמו ריקוד מושלם.
לאן אתה יוצא כשבא לך ארוחת ערב טובה ומדוע? (חוץ מהמסעדות שלך, כמובן)
פופינה של אוראל קימחי או אברטו של אסף שטרן שנמצאת ממש ליד הבית.
השף המקומי (בישראל) המוערך ביותר בעיניך
אוראל קימחי או יוסי שיטרית.
מנה שאכלת והתעצבנת שלא אתה המצאת אותה
יש כל כך הרבה. ביפן אכלתי 'שבו-שבו' (סוג של תבשיל קדירה יפני) שפשוט ריתק אותי, במיוחד כשבחוץ ירד שלג והחוויה נחקקה בזיכרון. אצל השף אוראל קימחי אכלתי מנה של קרפצ'יו קולרבי מדהימה.
הארוחה הכי מטורפת שיצא לך לחוות בעולם
במסעדת מוטו בשיקגו (שם גם עשיתי סטאז') - יצירתיות ברמה הגבוהה ביותר.
המאנץ' הלילי שלך אחרי משמרת כשאיש לא מסתכל
תמיד יש לי במקרר פסטרמה עבודת יד שאני מכין. זה עם חתיכת לחם - מושלם.
באיזה מטבח אתה לא שולט מספיק והיית רוצה להתמחות?
מטבח ביתי או עדתי. לא גדלתי לתוך זה (אכלתי מפרום פעם ראשונה לפני מספר חודשים). למרות שמדובר בסוג של מטבח שלא משך אותי לאורך השנים, אני בהחלט מרגיש שחסר לי את הידע הזה.
גם בשר וגם צבע. סלט לשון במסעדת המקדש (צלם: עידן גור)
הקינוח האולטימטיבי בעיניך
קרם ברולה צרפתי מושלם.
הצ'ייסר הקבוע שלך
ת'אמת, לא שותה אלכוהול.
מה מגישים בבופה החלומות שלך?
בריסקט של פרת קובו בעישון עדין אבל ארוך.
אם היית תבלין – מה היית ולמה?
צ'ילי. קצת ממנו נותן לך עומקים, הרבה ממנו זה כבר יותר מידי.
האו יו לייק יור אגז?
מקושקשת אמיתית עם הרבה שמנת וחמאה.
גז או אינדוקציה?
אינדוקציה בלבד. כמה שאוהב אש - מעדיף במטבח שלי דיוק.
קפה שחור או אספרסו?
לא שותה קפה.
כפולה או משמרת מוצ"ש?
כפולה. אחרי יומיים של חופש לחזור למספר קטן של שעות גומר אותי.
ולסיום סיומת - מה החלום/היעד הקולינרי הבא שלך?
להמשיך לחזק את המקדש, לתת ללקוחות שלנו חוויה ייחודית ומקורית ולחזור ליפן לסיבוב חדש של יצירה.
המקדש - עתיר ידע 4, קניון אושילנד, כפר סבא, 053-9384393
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת