מנה מלאת חיים. סרטנים במסעדת ewar חיפה (צלם: גלעד הר שלג)
בשנים האחרונות הקולינריה החיפאית נמצאת בתנופה אדירה, מה שבא לידי ביטוי בין היתר בהגירה של שפים תל אביבים לעיר, ובקצב המסחרר שבו נפתחות בה מסעדות איכותיות חדשות. הרנסנס הקולינרי מורגש היטב בעיקר באזור העיר התחתית המתחדשת, אך את הדיו ניתן לחוש בכל רחבי העיר, מקו החוף ועד למרומי הכרמל.
נראה כי כיום מסעדה חדשה שבאה לעולם בחיפה חייבת להציע משהו חדש ומסעיר, שזולתו אין לה זכות קיום. דוגמה מצוינת למסעדה חדשה שניכרת בה ההשקעה, ניתן למצוא במסעדת ewar, שבאה לעולם בשלהי 2018, וכבר עכשיו מסתמנת כאחת המסעדות המובילות בחיפה. כך לדוגמה, בסקר גולשי אתר רסט שנערך לאחרונה, נבחרה כאחת מעשר המסעדות הטובות ביותר בעיר לשנת 2018.
מגוון מנות כבש
מסעדת ewar צמודה למלון לאונרדו פלאזה ונהנית מהנוף הכחול והמהפנט של הים התיכון. המסעדה מציעה תפריט מרתק מבית היוצר של אליאס בלאן. השף הצעיר הספיק לעבוד במסעדות חיפאיות לא מעטות, כשבין היתר כיהן כשף של מסעדת גולדן קורל ושל מסעדת קלמאריס. ב-ewar הוא מגיש מנות מהמטבח השאמי, שמקורו בסוריה הגדולה, עם השפעות טורקיות וצפון-אפריקאיות.
טירוף של בשרים. מגוון נתחים ב-ewar חיפה (צלם: גלעד הר שלג)
את עיקר תשומת הלב בתפריט שהרכיב השף היצירתי תופסות מנות הטאבון, הטאג'ין והזרב - שיטה לבישול איטי המבוססת על הטמנת נתחי בשר בתוך האדמה, שמקורה בשבטים הבדואים מאזור ירדן. בין היתר, מדובר במנות כמו צוואר כבש, כתף כבש ואוסובוקו כבש, שמוגשות על מצע של אורז שקדים וצימוקים עם ארומה עדינה ומענגת של כורכום. טיפ של אלופים - אל תהססו להזמין את מנת הכבש שלכם עם תוספת של יוגורט מבושל המוגש חם.
מנה נוספת מומלצת בחום היא הפוחארה של בלאן - מנת עגל מיוחדת במינה ועשירה בצורה בלתי רגילה, שכוללת שלל ירקות שורש ומבושלת בכלי החרס שבו היא גם מוגשת לסועד. אפשר רק לדמיין את המראה המרהיב ומעורר התיאבון שנגלה לעיניים ברגע שבו נפתח מכסה החרס עם הגעת המנה לשולחן.
חגיגה על הגריל
ewar מתגאה גם בגריל הפחמים שלה, ממנו יוצאות לשולחנות מנות קרניבוריות ביותר כמו הקבב המושלם של בלאן, מנות אנטריקוט, פילה בקר ואפילו סטייק טומהוק במשקל 600 גרם. כמו כן, בשר הכבש מככב גם על הגריל עם מנות כמו שיפודי כבש וצלעות כבש. מעבר לכל הטעים טעים הזה, תמצאו ב-ewar גם מבחר נתחי בשר לבחירה (במשקל 1 ק"ג), וכן מספר מנות "למתחילים" כמו פרגית או חזה עוף על האש.
בנוסף למנות הבשריות מוגשות במסעדה מבחר מגוון של מנות דגים ופירות ים כמו צדפות, שרימפס, קלמארי, סלמון, דניס ולברק, כולל אפשרות להזמין מיקס לסועד אחד עד שלושה סועדים.
מתוק בפה לסיום. פונדנט שוקולטה ב-ewar חיפה (צלם: גלעד הר שלג)
הבה נרגילה
את הארוחה ניתן ללוות עם נרגילה במבחר טעמים כמו לימון ואבטיח, לימונענע ותפוחים. בנוסף, תמצאו במבחר הטעמים גם תערובת מעניינת שמיוצרת במיוחד עבור המסעדה (מיקס אואר). בגזרת הקינוחים כבר ממתין לכם סיור קולינרי בין יבשות ומדינות הכולל מנות כמו קרם ברולה איכותי, כנאפה משובחת, פאי פקאן מצוין, קרם פנקוטה ממכר ומלבי נהדר.
לסיום, נעדכן שב-ewar ניתן להפיק אירועים פרטיים ועסקיים מכל הסוגים במתחם הפרטי והאינטימי המתאים לאירוח של עד 22 סועדים. החדר הפרטי מצויד ומאובזר במערכת הגברה נפרדת, וניתן בהחלט להזמין תפריט בהתאמה אישית לאירוע.
Ewar - דוד אלעזר 10, חיפה, 053-9415294
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת