מנה מלאת חיים. פאייה מארינארה במסעדת אדלינה (צילום: באדיבות המקום)
בא לכם לשדרג את האורז שלכם למנה שמחה יותר? מזמינים חברים לארוחה וחסר לכם את המנה המעניינת שתסובב ראשים? קבלו את הפאייה של אדלינה בסגנון מרינרה – תבשיל אורז וזעפרן עם פירות ים וקוביות דג. פירות ים תמיד באים בטוב ומשדרגים את הצלחת, וכשהם משתלבים יחד עם דג ואורז מתובל בהחלט אפשר לצפות לחגיגה של טעמים וצבעים. מסעדת אדלינה הגלילית משתפת אותנו במתכון של אחת ממנות הדגל שלה – השקעה קטנה וכיף גדול. בתיאבון.
מתכון לפאייה מרינרה
מצרכים
250 גרם אורז עגול
300 גרם של פירות ים לפי העדפתכם (שרימפס/ גוף וראשי קלאמרי/ סרטנים/ מולים)
200 גרם פילה דג ים חתוך לקוביות קטנות
800-700 מ"ל ציר דגים
1/2 גרם זעפרן
מעט שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
1. מקפיצים במחבת רחבה ונמוכה את פירות הים וקוביות הדג בשמן זית כחצי דקה ומוסיפים את האורז העגול. מערבבים מעט (יש להינמע מבישול יתר של פירות הים על מנת שלא יתייבשו).
2. מוסיפים את שערות הזעפרן, ציר הדגים, ומתבלים במלח ופלפל (יש אפשרות לשדרוג המנה עם הוספת קוביות קטנות של ירקות שורש).
3. מבשלים כ - 30-20 דקות על אש נמוכה ללא כיסוי תוך כדי ערבוב עד קבלת אורז אל דנטה ושקוף.
4. אפשר להעביר לכלי הגשה בצורה מסודרת (שמתאים לתנור) או להשאיר במחבת יצוקה.
5. מוזגים מהאורז ובונים מעליו עוד ערמה יפה של פירות הים כגון - סרטנים, שרימפס, מולים וכו'.
6. מכניסים לתנור לעוד כ - 4-3 דקות לבישול נוסף וגיבוש של הטעמים.
7.מגישים עם רבעי לימון בצד. בתאבון.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת