להתפנק ובגדול. ספיישל סושי באישימוטו אבן יהודה (צילום: באדיבות המקום)
בתקופה שבה תוחלת החיים של מסעדות קצרה מתמיד ובעידן שבו מסעדנים עושים שמיניות באוויר כדי למשוך לקוחות, מסעדות כמו אישימוטו הן לא פחות מתופעה מופלאה. אם התגוררתם באזור אבן יהודה בעשור האחרון, יש בדיוק 100% סיכויים שיצא לכם להזמין לפחות פעם אחת, סושי איכותי מבועז טרייבר, האיש מאחורי אישימוטו – הסושי שהתחיל בקטן וצמח למקום קולינרי שמציע תפריט מגוון של דגים, פירות ים, מבחר סושי וקינוחים ועוד.
מסושי באורווה למסעדה משגשגת
יש הבדל בין לשרוד לבין לשגשג ואין ספק שאישימוטו לא רק הצליחה להחזיק אלא נהנתה לאורך העשור האחרון מהצלחה מרשימה - לפני מספר חודשים המסעדה עברה לפעול במתחם קרסו בעיר והפכה למסעדה אסיאתית של ממש המשתרעת על שטח של 160 מ"ר. ההתחלה מתברר, הייתה הרבה יותר צנועה, כפי שמסביר זאת בועז: "לסושי הגעתי לגמרי במקרה. הייתי בן 31 ובמשך שנים עסקתי בהקמה ובניהול של בריכות שחייה. חבר טוב התחתן עם אישה שהגיעה לישראל מיפן ובהשראתה הקים עסק קטן למשלוחי סושי.
כשהצטרפתי לעסק, הכנו סושי סמוך לבית שלי בכפר יהושע, במבנה שבמקור היה בכלל אורוות סוסים. חצי שנה אחרי שהצטרפתי, החבר החליט לפרוש מעסקי הסושי ואני נותרתי לבד".
זה לא נשמע כמו התחלה זוהרת במיוחד...
"האמת שלא ממש. אבל בתקופה הזו לא ניתן היה להשיג כאן באזור סושי והביקוש היה גבוה מאוד. מעבר לכך, מערך המשלוחים שלנו היה יעיל ולשמחתי הצלחנו לאט לאט לרכוש את אמון הלקוחות שלנו. בסופו של דבר בעקבות ההצלחה והביקוש, העתקתי את הפעילות מהמושב לאבן יהודה. החלל שבו החלה לפעול המסעדה בגלגול השני שלה, התפרש על שטח של 80 מ"ר ועדיין רוב הפעילות שלנו התמקדה בתחום המשלוחים".
סוג של סושיה שכונתית
"בדיוק. הייתי אומר שהכנו מעין "סושי פועלים". אנשים ישבו אצלנו בערך 20 דקות, אכלו סושי והמשיכו לדרכם. זה היה מקום קטן מאוד, צפוף ורועש, שכולם הכירו ואהבו. הודות לכך הצלחנו לשרוד למרות הכניסה של רשתות הענק לאזורנו, שהציעו תפריטים דומים".
נראה שהצלחת הרבה יותר מלשרוד
"אחרי כמעט עשר שנים של פעילות, הקימו ממש מולנו מרכז מסחרי חדש בשם מתחם קרסו. עבורי זה היה סימן שהגיע הזמן להתקדם. המסעדה עבדה יפה והרגשתי שמגיע לה להתפתח ולהתרחב. בתחילת השנה העתקנו את הפעילות למתחם החדש והרחבנו לא רק את השטח אלא גם את התפריט. למעשה, אני לא בטוח שלמקום הקודם אפשר היה לקרוא "מסעדה" - היום זה כבר משהו שונה לגמרי".
תפריט קינוחים חדש. אננס טרי פרוס באישימוטו אבן יהודה (צילום: באדיבות המקום)
מה ההבדל המשמעותי ביותר בין המקום החדש למקום הקודם?
"במקום הקודם התמקדנו בעיקר בסושי. בין היתר, כי לא היה לנו את הציוד המתאים ואת ההיתרים הרלוונטיים למנות יותר מורכבות. במקום החדש, מדובר כבר על מסעדה לכל דבר ועניין - היום יש לנו סוגים חדשים של מוקפצים, מגוון מנות ראשונות שפשוט לא יכולנו להכין במסעדה הקודמת, תפריט אלכוהול עשיר וגם השתייה חמה והקינוחים הם עניין יחסית חדש".
טעים להכיר: אישימוטו החדשה
הסועדים הוותיקים והנאמנים של אישימוטו ישמחו לגלות בתפריט החדש של המסעדה מגוון ראשונות כמו סלט עלים ופרגית (פרגית קצוצה, בצל סגול, רוקט, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק וצ'ילי גרוס ברוטב לימון), אגרול צמחוני שמיוצר במקום בעבודת יד (עלה סיגר ממולא בירקות מוקפצים, מוגש עם רוטב שזיפים מתקתק) וגיוזה עוף (כיסוני בצק מאודים וצרובים במילוי עוף, בצל ירוק וירקות עם רוטב דים סאם).
בנוסף תוכלו להזמין מבחר מרקים, מנות נודלס, אורז, דגים ופירות ים וכמובן שגם שלל רולים וקומבינציות. תפריט האלכוהול של אישימוטו כולל בין היתר מגוון יינות מאוסטרליה, צרפת, גרמניה, איטליה וישראל, בירות מהחבית ובבקבוק, קרוב ל-20 סוגי וויסקי ועוד הרבה הפתעות - כי אם כבר להשתדרג, אז עד הסוף. כמו כן, תמצאו בתפריט החדש מבחר קינוחים מושקעים כמו אננס טרי פרוס, סושי גלידה ופאי בנופי (פאי בצק פריך במילוי בננות מקורמלות וריבת חלב, ומעל קרם שנטילי קוקוס).
כמובן שאם היה לכם יום קשה ואין לכם כוח לצאת מהבית, אז אפשר את כל הטעים הזה להזמין במשלוח - באישימוטו עושים משלוחים מכפר יונה עד בצרה וישמחו להגיע עבורכם אפילו עד נתניה.
שלל רולים וקומבינציות. קריספי רול באישימוטו אבן יהודה (צילום: באדיבות המקום)
מתכון לסלט שרימפס עם חמאת צ'ילי
לכבוד הקיץ שכבר פה, קבלו את סלט הקיץ המרענן של אישימוטו אצלכם בבית. סלט שרימפס עם חמאת צ'ילי - מתכון מקורי להכנת מנה צבעונית ומגרה שתצבע את השולחן ותקצור תשואות מכל מי שבסביבה.
מצרכים
20 יחידות שרימפס חצויים ומבושלים במים
100 מ"ל רוטב לימון
1 חבילה לבבות חסה רומית קצוצים
1 חבילה רוקט
4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות
1 בצל סגול פרוס דק
20 עגבניות שרי חצויות
2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות (מקלות)
1 פלפל חריף (אדום או ירוק) פרוס דק
1/4 כרוב לבן פרוס לרצועות דקות
לחמאת צ'ילי:
100 גרם חמאה רכה
1 פלפל צ'ילי אדום
1 פלפל צ'ילי ירוק
5 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
לרוטב לימון:
200 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
80 גרם סוכר
40 מ"ל רוטב דגים
10 מ"ל יוזו או מיץ תפוזים
אופן הכנה
1. מכינים את החמאת צ'ילי - טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם משחתי ושומרים במקרר.
2. מכינים את הרוטב לימון - מחממים על מחבת מיץ לימון, מוסיפים את הסוכר וממיסים. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ושומרים במקרר.
3. מערבבים בקערה את הרוטב לימון עם כל הירקות.
4. מקפיצים את השרימפס במחבת עם החמאת צ'ילי.
5. מוסיפים את השרימפס לסלט, מערבבים ומגישים. בתיאבון.
אישימוטו - המייסדים 62, אבן יהודה, 053-9443971
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת