נגישות
נגישות

כמה שיותר שוקולד: מתכון מתוק לקלצונה עם נוטלה

מחפשים כל הזמן עוד ועוד דרכים לאכול שוקולד? שף ירון שנבל ממסעדת קופינאס עם מתכון פשוט למאפה ממכר במילוי נוטלה ומסקרפונה לחגיגת קיץ מושלמת

המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 08/07/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קלצונה נוטלה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם) המתוק תמיד לוקח. קלצונה נוטלה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם)

יום השוקולד נחגג ברחבי העולם בתחילת חודש יולי, אבל כל מי שאוהב שוקולד (מי לא בעצם??) יודע שלא באמת צריך סיבה מיוחדת לחגוג וכל המרבה בקקאו הרי זה משובח. בין אם אתם אוהבים לצרוך אותו בעוגות, עוגיות או בחפיסה – המתוק המופלא הזה תמיד יהיה שם להשלים את החגיגה ולחדש את האנרגיה. תכירו קינוח מושחת במיוחד שמפגיש בצק שמרים ממכר עם מילוי שוקולדי מפנק שאין מי שיעמוד בפניו - השף של מסעדת קופינאס, ירון שנבל עם מתכון קייצי וממכר לקלצונה נוטלה ומסקרפונה. הגיע הזמן לקחת עוד קובייה אחת אחרונה אחרונה, נשימה עמוקה וישר לעבודה.

קופינאס - לכל הפרטים
יוצאים עם הילדים: מסעדות כיפיות לכל המשפחה

קלצונה נוטלה ומסקרפונה

מצרכים (ל-5 יחידות קלצונה)
500 גרם קמח
280 גרם מים
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
10 גרם שמרים
10 כפות גבינת מסקרפונה
10 כפות שוקולד נוטלה

אופן הכנה
1. מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים שתי דקות במהירות איטית בעזרת מוט לישה. אפשר לערבב גם ידנית.
2.מוסיפים שמן ומלח, וממשיכים ללוש כשמונה דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק עדיין רטוב או דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.
3. מעבירים את הבצק לקערה שסומנה מראש, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
4. למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-חמישה כדורים שווים. מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
5. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ובקוטר של 30-20 ס"מ.
6. מחממים את התנור לחום גבוה של 250–300 מעלות.
7. מערבבים את המסקרפונה והשוקולד לתערובת אחידה ומורחים אותה במרכזו של כל כדור בצק.
8. מקפלים את הבצק לשניים - לצורת סמבוסק. מהדקים את הקצוות כדי למנוע נזילה של המילוי במהלך האפייה.
9. אופים עד הזהבה במשך 10 דקות.
10. מקשטים באבקת סוכר. אפשר גם לזלף מעל סירופ שוקולד איכותי לשדרוג. בתיאבון.

קופינאס - השיבולים 3, צור משה, 053-9376406

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)