המתוק תמיד לוקח. קלצונה נוטלה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם)
יום השוקולד נחגג ברחבי העולם בתחילת חודש יולי, אבל כל מי שאוהב שוקולד (מי לא בעצם??) יודע שלא באמת צריך סיבה מיוחדת לחגוג וכל המרבה בקקאו הרי זה משובח. בין אם אתם אוהבים לצרוך אותו בעוגות, עוגיות או בחפיסה – המתוק המופלא הזה תמיד יהיה שם להשלים את החגיגה ולחדש את האנרגיה. תכירו קינוח מושחת במיוחד שמפגיש בצק שמרים ממכר עם מילוי שוקולדי מפנק שאין מי שיעמוד בפניו - השף של מסעדת קופינאס, ירון שנבל עם מתכון קייצי וממכר לקלצונה נוטלה ומסקרפונה. הגיע הזמן לקחת עוד קובייה אחת אחרונה אחרונה, נשימה עמוקה וישר לעבודה.
קופינאס - לכל הפרטים
יוצאים עם הילדים: מסעדות כיפיות לכל המשפחה
קלצונה נוטלה ומסקרפונה
מצרכים (ל-5 יחידות קלצונה)
500 גרם קמח
280 גרם מים
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
10 גרם שמרים
10 כפות גבינת מסקרפונה
10 כפות שוקולד נוטלה
אופן הכנה
1. מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים שתי דקות במהירות איטית בעזרת מוט לישה. אפשר לערבב גם ידנית.
2.מוסיפים שמן ומלח, וממשיכים ללוש כשמונה דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק עדיין רטוב או דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.
3. מעבירים את הבצק לקערה שסומנה מראש, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
4. למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-חמישה כדורים שווים. מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
5. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ובקוטר של 30-20 ס"מ.
6. מחממים את התנור לחום גבוה של 250–300 מעלות.
7. מערבבים את המסקרפונה והשוקולד לתערובת אחידה ומורחים אותה במרכזו של כל כדור בצק.
8. מקפלים את הבצק לשניים - לצורת סמבוסק. מהדקים את הקצוות כדי למנוע נזילה של המילוי במהלך האפייה.
9. אופים עד הזהבה במשך 10 דקות.
10. מקשטים באבקת סוכר. אפשר גם לזלף מעל סירופ שוקולד איכותי לשדרוג. בתיאבון.
קופינאס - השיבולים 3, צור משה, 053-9376406
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת