"כשהכרתי את בעלי", מספרת אפרת, "היתה לו פיצריה של דומינו, נהגנו להכין פיצה למשפחה ולחברים אחת לשבוע בחצר, משם נולד רעיון להקים פיצה ניידת". כל זה התחיל בערך לפני שבע שנים, כשהמתכון להצלחה הוא זוג אוהב, פיצות מנצחות, וטנדר אחד.
היינו מעמיסים הכל על טנדר ועוברים מיישוב ליישוב, אהבנו את זה מאוד והחלטנו לפתח את זה. הקמנו את הקראוון על פי הנחיות משרד הבריאות, ויצרנו מעין סבב של ימים קבועים ביישובים, בהם אנשים ידעו שאנחנו מגיעים, לפעמים היו מזמינים מראש, לפעמים במקום, ומשם התחלנו לצאת לאירועים".
אפרת מספרת שהפיצה המטיילת החלה את דרכה לפני עידן דוכני המזון והטרנד הלוהט אשר נהיה בשנים האחרונות. "כל מי שראה אותנו רצה שנבוא לאירוע שלו. היינו במשך תקופה בפסטיבלים גדולים, באירועים, עד שהחלטנו להתמקם ולפתוח מקום קבע".
ירוק בעיניים ושקט באוזניים
המסעדה ממוקמת במתחם "לב משגב" אשר במצפה משגב בגליל המערבי. מי שמכיר את האיזור יודע, שזהו בהחלט אחד האיזורים הקסומים ביותר בארץ. אוויר צלול, שקט, אווירה כפרית, אנשים טובים, מה צריך יותר מזה? מסעדה מתוקה וביתית שכיף לבוא אליה.
המקום מוקף בשטחי ירק, מרפסת עץ גדולה, חמימה ונעימה, ולא פחות חשוב – אינטימית. המקום מכיל כ-30 אנשים, באווירה ביתית, כפרית ואותנטית. חלק גדול מהעובדים הם בני המשפחה, ובאווירה המשפחתית הזו משפחות רבות נהנות לבלות ערבים שלמים. השולחנות גדולים, ישנם משחקים וספרים לילדים, ונראה שאף אחד פה לא ממהר לשום מקום.
לא רק פיצה – מה בתפריט?
הפיצה המטיילת היא מסעדה חלבית כשרה (לא תמצאו פה הרבה מסעדות כשרות באיזור, מסתבר), אשר מציעה גם לזניה, שקשוקה, סלט, מגוון רחב של קישים טעימים (גם פה תוכלו ליהנות מקיש טבעוני ומקיש ללא גלוטן, איזה אושר!), שתיה קלה ובירות, קפה ועוגה, וכמובן – הפיצות המטריפות שמכינים אפרת ודודי.
תוצרת מקומית בלבד
המסעדה מציעה פיצה מבצק לבן, פיצה מבצק כוסמין, פיצה ללא גלוטן ופיצה טבעונית. את הבצק מכינה אפרת בעצמה, גם את רוטב העגבניות, ואפילו הגבינה מקוצצת במקום, בתשומת לב ובאהבה. הכל מתוצרת הארץ, במגוון תוספות טריות, מוגש כפיצה אישית או פיצה משפחתית.
מעדיפים בצק כוסמין?
בצק הכוסמין נהיה מאוד פופולארי בשנים האחרונות ולא בכדי. הוא בריא יותר מהבצק הלבן שהתרגלנו לאכול, והרבה פחות משמין. למי שאוהב בצק וזקוק לקצת איזון בנושא הזה, בצק כוסמין בהחלט יעשה את העבודה. המסעדה מציעה פיצות כוסמין מבצק כוסמין שאפרת מכינה, ללקק את האצבעות!
פיצה ללא גלוטן – זו כבר עובדה
לא ברור איך זה היה נראה לפני ה"ללא גלוטן", מה שבטוח, היום זו כבר עובדה: אפשר לאכול פיצה גם אם אתם לא אוכלים גלוטן. המקום מציעה פיצה אשר עשויה מבצק ללא גלוטן, וניתן כמובן לבחור את כל התוספות הטעימות וליהנות מפיצה מובחרת ועשירה, גם ללא גלוטן!
ואיך אפשר בלי - פיצה טבעונית
לצד הכוסמין וה"ללא גלוטן", גם המטבח הטבעוני עלה ליגה בשנים האחרונות בישראל, ועימו גם הפיצות הטבעוניות. המסעדה מציעה תחליף גבינה טבעוני, ואפשר כמובן גם ללא גבינה כלל. אגב, אם תרצו פיצה כוסמין טבעונית, או פיצה ללא גלוטן, בלי גבינה, כל השילובים מתקבלים באהבה, הכל נעשה במקום על פי בקשתכם!
הפיצה המטיילת בלב משגב – בילוי נהדר לערב גלילי קסום
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע מהשעה 11:00 ועד השעה 21:00, ביום שישי וביום שבת המסעדה סגורה (המקום כשר). תושבי האיזור נהנים להגיע לכאן על בסיס קבוע, אפשר בהחלט להבין אותם; האווירה המשפחתית, השקט, האוויר הנקי, וכמובן הפיצות המושלמות, הופכות כל ארוחה כאן לבילוי מיוחד.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת