דג סאטני, חצ'פורי, פונצ'קי או צ'יבורקי – אם המילים הללו נשמעות לכם כמו שפה חדשה, אז כנראה שטרם ביקרתם במסעדות גיאורגיות לאחרונה. המנות הראשונות במטבח הגיאורגי נקראות פחאלי והן משלבות בעיקר ירקות ואגוזים. צ'וּרְצְ'חלה הוא ממתק שנראה כמו נקניק, עשוי מאגוזים וממיץ ענבים מבושלים עם קמח והרוטב המיוחד במדינה הוא טקמאלי העשוי משזיפים ומלווה בשר ודגים.
דדה
אם אתם מחפשים ליהנות מחוויית אירוח גיאורגית מקורית ומטעמים שכולם כל כך אוהבים – תקפצו למסעדת דדה בבת ים שנפתחה בשנת 2008, וגם היום, לאחר 13 שנה, היא מקפידה כל הכנסת אורחים שתהיה מזוהה עם התרבות הגיאורגית, מלווה בשפע של ניחוחות וטעמים מקוריים.
המנה המומלצת שלנו היא מרק בורשט – מרק מקומי שמתאים לכל יום בשנה וכולל בשר עגל, סלק אדום וירקות גינה. איך אומרים בגאורגית טעים אתם שואלים? גמריאלי. אגב, מסעדת דדה מציגה בכל יום חמישי מוסיקה חיה עם זמר גיאורגי לצד אווירה מפנקת, תפריט עשיר ועוד.
דדה, סניף בת ים, בן גוריון 61 053-7103297
חצ'פורי ביז'ו
מסעדת חצ'פורי ביז'ו מקרית ביאליק מציגה מטבח גיאורגי איכותי כאשר מנת הדגל של המקום היא כמובן החצ’אפורי. מדובר באחד ממאכלי הדגל של המטבח הגרוזיני אשר מבוסס על בצק. נראה כי במדינה שבמזרח, הרבה מאד תושבים אוהבים להתנחם בבצק חם ואיכותי שעוטף גבינות, בשרים או כל תוספת אחרת שעושה חגיגה של טעמים בפה.
החצ’אפורי הוא סוג של סירה מבצק חם עם גבינה גיאורגית, ביצה, כאשר מעל מוגש לו ריבוע חמאה שנמס לתוכו באופן מגרה במיוחד. אחת המנות המומלצות במסעדת חצ'פורי ביז'ו היא מנת ה''חצ'פורי אצ'רולי'' הכוללת בצק גרוזיני, שמרים במילוי תערובת גבינות גרוזיניות עם ביצה מעל וחמאה מלמעלה.
פטרה
גלים רוחשים, חול מוזהב, שקיעה מדהימה ומאכל מפתיע. מתחשק לכם לסיים כך את היום שלכם? אתם מוזמנים למסעדת "פטרה" שבאשדוד אשר מתמחה באוכל גיאורגי וחרטה על דגלה מנות ייחודיות מהעולם הקולינרי הרחב של גיאורגיה.
העובדה כי כל המנות בפטרה מיוצרות על ידי טבחים המתמחים באוכל הגיאורגי הקנתה לה נקודות זכות רבות בבחירה שלנו: מקורם של התבשילים והמילויים הוא במתכונים עתיקים והטריות מורגשת בכל מנה שיוצאת מהמטבח, בעוד הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן כנהוג בגיאורגיה. המנה המומלצת שלנו היא ''שקשוקפורי'': מאפה גיאורגי ממולא תפו''א בדפנות ורוטב שקשוקה עם 2 ביצי עין, גבינה בולגרית בליווי סלט ירקות גס, טחינה ירוקה וזיתים.
המסעדה שממוקמת על הקו הראשון לים, בחוף הקשתות באשדוד, טבולה בצמחייה ירוקה ובאווירה ונעימה כך שאת מנת השקשוקפורי שתזמינו בה, אתם לא תשכחו הרבה זמן, בלי קשר לטעם שלה.
מפקורה 1, חוף הקשתות אשדוד 053-9441986
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של יניב יוסיף אור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת