אמנם ההר המושלג עדיין אינו לבן, אבל אנחנו כבר כוססים את האצבעות. מזג האוויר המתעתע מעורר בנו ציפייה דרוכה – מתי החרמון כבר יתמלא בשלג. כי כשההר מתכסה בשמיכה לבנה, זה הסימן שלנו לעטות על עצמנו מעילים, צעיפים וכפפות ולצאת לחופשה חורפית וטעימה במיוחד.
איך אתם מדמיינים את הטיול החורפי שלכם לחרמון? יש לנו תחושה שאנחנו יודיעים. הוא בטח יתחיל בארוחת צהריים במסעדה אותנטית שתעניק התחלה מעוררת, ימשיך לטיול בין עצים שנוטפים גבישי קרח לבנים שרק מעוררים מחדש את הערב ויגרום לכם להתיישב לנוח במסעדה מזרחית מפנקת כמיטב המסורת. אחר כך תצטרכו מנוחה ובה בוודאי תתכננו את יום המחר, בו תאכלו ארוחת בוקר בכפר הסמוך, תעלו על ההר, המגלשיים והרכבל ותוכלו לצפות בכל היופי של ארצנו מלמעלה, שבעים ומאושרים.
מסעדות ליד החרמון – האותנטית
הנה לוקיישן אולטימטיבי לפתוח בו את הטיול. למסעדת אל יאסמין הממוקמת בבית אבן כפרי שנבנה במאה ה – 19, נכנסים מחצר פנימית שבמרכזה ניצבת מזרקה. את פניכם תקבל סואעד, בעלת המסעדה כשידיה עמוסות לעייפה במגשים שעליהם צלחות קרמיקה עדינות ובתוכן מאכלים ביתיים מהבילים – מרק חם וסמיך, סלטים מעשבי העונה, תבשילים דרוזיים אותנטיים, עלי גפן ממולאים, מנות בשר נימוחות ומה לא. אם החלון יהיה פתוח, תוכלו לשאוף מלוא הריאות גם אוויר צלול ונקי של החרמון. האוכל טרי, עשוי במקום וכאילו יצא מהמטבח הביתי. גם האירוח הוא כמיטב המסורת הדרוזית. ארוחת צהריים שתגרום לכם לרצות לגור שם. עצירה שהיא בגדר חובה לארוחת צהריים או ערב בטיול שלכם.
צילום: אל יאסמין, מג'דל שמס.
אל יאסמין, מג'דל שמס, רמת הגולן. 053-9369097
פותחים שולחן ברמת הגולן
במג'דל שמס מתבלטת גם מסעדת הגולן. בה, תוכלו לספק את תאוותיכם המובנות מאליהן – לפתוח שולחן, עם כל מה שמשתמע מכך, במקום הכי קרוב אל הקצה. אם כבר התחלתם את מסלול ההליכה או אפילו הספקתם לעשות קצת סקי, בטוח תהיו רעבים בדיוק לסגנון הארוחה הזו. במסעדת הגולן, השולחנות נצבעים במגוון מטורף של פתיחים: חומוס, סלק, חצילים, טחינה, כרוב, פלפלים, סלט ירקות ומה לא. אבל חכו רגע עם הפיתות, אל תעשו טעויות של טירונים, חייבים לשמור מקום לעיקריות שבדרך: הבשרים במסעדה הם בדיוק כמו שציפיתם. המגוון רחב ותמצאו בתוכו סטייק אנטריקוט מדמם, פילה עגל עסיסי, שיפודי כבש, המבורגר נוטף וגם שניצלים ומגוון ענק של דגים והכל בליווי תוספות טריות ופחמימות מחממות. לכו לשם, הרי אי אפשר לעלות לחרמון ולא לפתוח שולחן כהלכתו.
צילום: מסעדת הגולן, מג'דל שמס.
מסעדת הגולן, מג'דל שמס, רמת הגולן. 053-7106457
סמבוסק רותח ליד החרמון
אם כבר מדברים על אותנטיות, אי אפשר שלא לעצור בסמבוסק הארז. אין לכם הרי כוונה לחזור הביתה מבלי שסיפקתם לנשמה שלכם קצת בצקים לנחמה. יש סניף במג'דל שמס, אבל אם כבר התרחקתם, אל דאגה, תוכלו למצוא סניף גם בחורפיש. הנוף מהמסעדות מהפנט. עם שלג או בלעדיו. בסמבוסק הארז תוכלו לנגב חומוס ביתי מעולה, ואפילו לאכול קבב אותנטי בלאפה. אבל גולת הכותרת היא הסמבוסקים שלא נגזים אם נאמר שמדובר בסמבוסק הכי מוצלח שטעמנו, באזור הזה לפחות. המילויים של הסמבוסק מגוונים ומעוררי התלבטות וקשה לבחור ביניהם. מה בא לכם עכשיו? סמבוסק במילוי כבש, עוף, פיצה או לאבנה וזעתר? אז רגע לפני שאתם מכוונים את הוויז לאזורים חמימים יותר – תעשו לעצמכם טובה ותעצרו שם.
סמבוסק הארז. צילום:דרור ורשבסקי.
סמבוסק הארז, מג'דל שמס, רמת הגולן. 053-6317314
אפשר כבר לפנטז על טיול לחרמון ולמסעדות שליד החרמון. גם אם בינתיים, השלג הוא חלום רחוק.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת