בואו נשים את זה על השולחן: אוכל זה לא רק מצרך קיומי בסיסי. אוכל זה בילוי של ממש, פינוק, נחמה, אהבה וסיפוק, אוכל זה מרגש, מסעיר וכשבוחרים את הארוחה הנכונה, זה ממלא את הנפש ולא רק את הבטן.
זו כנראה הסיבה שאנחנו כל כך אוהבים מסעדות שף. המנות תמיד מרעננות, מיוחדות ומפתיעות, למעשה, השילובים הקולינריים במנות שף לפעמים מפתיעים אותנו, עד כדי כך שאנחנו לא מצליחים לדמיין מה יגיע לנו על הצלחת ואיך יראה הצילחות? וכשהמנה מגיעה, היא תמיד מטריפה ביופיה, והתחושה היא שחבל לקחת ביס ולהרוס. אם אתם איתנו באהבה הזו לאוכל מפנק, אם אתם פתוחים לטעמים מיוחדים ואוהבים שהאוכל שלכם טעים אך גם מפתיע, בואו איתנו לסיור מסעדות השף המומלצות ברחבי הארץ, שחבל שלא תכירו.
שילוב של טעמים ולוקיישן מנצח: MARESA
מסעדת מרסה נמצאת על הים באשקלון, השולחנות בחוץ פונים לנוף שקיעה משכר, ובחלל הפנימי ישנו בר אלכוהולי מלא חיים. התפריט מתאים לכולם, המנות מיוחדות וטעימות ויחד עם זאת לא מתחכמות. במקום תוכלו למצוא מנות דגים מעולות שכיף לאכול מול הים, מנות ישראליות אהובות של סלטים וחומוס ועיקריות חמות שמיד משכו את העיניים שלנו אליהן וגרמו לנו לרצות להזמין הכל.
ומה שותים? קוקטיילים מעולים שמקוטלגים בתפריט לפי רמת חמיצות, מתיקות או מרירות ולפי חוזק האלכוהול בקוקטייל. מדליק!
צילום: MARESA
MARESA, נמל 9 מרינה מול - קומה ב׳, אשקלון. 053-6454361
אלגנטיות וטעמים מפתיעים: ARIA
מסעדת אריא אהובתנו, אם עד עכשיו לא אכלתם שם – רוצו להזמין שולחן! יש להם חלוקה לקומת ישיבה במסעדה האלגנטית והמפוארת, וישיבה בקומת הבר. בקומת המסעדה תפריט מתומצת, אבל כזה שקולע בול, עם מנות דגים מעולים וטריים, בשר משובח ואיכותי שכולל סינטה מרמת הגולן וחזה ברווז עם רוטב לצד תוספות מפתיעות, פסטות בהכנה ביתית עם רטבים חמצמצים ומיוחדים ועוד.
ומה שותים? רדו לקומת הבר ותיהנו מערב משכר ובלתי נשכח.
צילום: אריא - ARIA
ARIA – אריא, נחלת בנימין 66, תל אביב. 053-9419213
טעימות בקטנה, טעימות בגדולה או מנות שלמות: ANIMAR
מסעדת אנימאר מחלקת את התפריט שלה לצלחות לפי גדלים: צלוחיות, צלחות קטנות, צלחות בינוניות, צלחות גדולות וצלחות גדולות מאוד. בכל אחת מהקטגוריות הללו המנות מפנקות וטובות. בתפריט תוכלו למצוא את כל הקצוות: מנות בשריות ומנות מהים, מרעננות וטריות, עם טעמים משובחים, שילובים מסקרנים ורעיונות משוגעים אבל בקטע טוב, כאלו שאי אפשר ליפול איתם, פשוט טעים ומיוחד!
ומה שותים? יינות משובחים למביני עניין, ישראליים, צרפתיים ומשאר העולם.
צילום: אנימאר
אנימאר, הירקון 87, תל אביב. 053-7105625
נוף ים פתוח ואוכל מפואר: הלנה
מסעדת הלנה תחומה בקירות זכוכית פנורמיים על המים של נמל קיסריה הנפלא. האווירה במקום קסומה ומומלץ מאוד להגיע לאכול בשעות האור או בשעות השקיעה היפהפיות. ניתן להזמין תפריט טעימות זוגי וליהנות מכל הטעמים והעולמות שיש להלנה להציע, או לבחור בעצמכם מנות מתוך התפריט המגוון והמצוין שלהם. הלנה היא מסעדה מעולה לחובבי פירות הים והדגים, אך גם מתאימה לטבעוניים שמעריכים אוכל מטריף.
מה שותים? קוקטיילים קלאסיים וכאלו שלא, בירות, יין ושאר אלכוהול.
צילום: הלנה
הלנה, נמל, קיסריה. 053-9443013
שילוב בין מטבח צרפתי קלאסי למטבח גלילי מפואר: סירין
בכפר קיש בצפון הארץ יושבת סירין, מסעדת שף מעולה באווירה כפרית מודרנית ויוקרתית, עם מנות שמפגישות בין המטבחים האהובים עלינו: מטבח צרפתי קלאסי ומטבח גלילי עשיר. מרק הבצל הוא חובה בכל שולחן, במנות הבשר מורגשים טעמים של יד צרפתית אורגינל והרעננות שמגיעה מהמטבח הגלילי מכניסה טוויסט מעניין ומיוחד.
מה שותים? בירות, יינות שפריצר כמו פעם או יינות משובחים.
צילום: סירין
סירין, כפר קיש. 053-9428631
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת