היופי במדינה הקטנה שלנו הוא עירוב התרבויות, הדבר בולט בעיקר בתחום הקולינריה שבו עמים מתלכדים לתוך מנות עם היסטוריה עשירה ומרתקת – בצפון הארץ במיוחד, אפשר למצוא את המטבח הערבי בשיא תפארתו. מצאנו לכם חמש מסעדות מהמטבח הערבי שפתוחות גם בשבת ומגישות בשרים, דגים ופירות ים.
DUBAI RESTAURANT – סכנין
מסעדת דובאי שבנצרת, אחת המסעדות הייחודיות בנוף של סכנין, מציעה לסועדיה חווית אירוח שלמה. המקום משלב בין כל הטוב שבעולמות: שילוב בין המטבח הערבי והמטבח האיטלקי, במקום צבעוני, משמח ומודרני. המסעדה פתוחה גם בשבת, ומתאימה במיוחד לארוחה עם כל המשפחה, השולחנות גדולים ומרווחים והתפריט מתאים לכולם: בשרים, פירות ים, אוכל מזרחי ערבי ואיטלקי.
מה מתחשק לכם? במקום תמצאו הכל מהכל: רביולי גבינות, ניוקי נתחי בשר ופסטת פירות ים לצד סטייק אנטריקוט, חזה עוף וכבד אווז, דג אפוי ממולא בירקות נוסח דובאי, פילה סלמון ודג לברק ואפילו מוקפץ על בסיס פירות ים, שרימפס בכל מיני טעמים, מוקפץ עוף ושניצלונים.
צילום: DUBAI
DUBAI, סכנין, גליל מערבי. 053-9377453
מסעדת T-BONE – מסעדה
על אגן בריכת רם, אגם טבעי ברמת הגולן, יושבת מסעדת T-BONE. נתוני הפתיחה של המסעדה כבר מרקיעים שחקים, רק מעצם ישיבתה על צלע ההר לנוף האגם הטבעי והיפהפה. במסעדה, תרגישו כאילו טסתם לחו״ל לא רק בזכות המיקום הנהדר אלא גם בגלל האוכל, המטבח הלבנוני של המסעדה ישלח אתכם למחוזות רחוקים, אבל יבטיח כי כל אחד בשולחן ימצא מנה אהובה מהתפריט שמשלב בין בשרים איכותיים ופירות ים.
צילום: מסעדת T-BONE
מסעדת T-BONE, ברכת רם, מסעדה. 053-7104204
לונא ביסטרו – נצרת
בקומת הגג של ביג פאשן נצרת, יושבת מסעדת לונא ביסטרו בהנהלת המסעדנית לונא זרייק, שמשלבת בין המסורת העשירה והשורשים העמוקים שלה למודרניות של ימינו. במטבח המסעדה עובדות טבחיות מקומיות מנצרת, שמגע ידיהן מורגש בכל מנה ומנה. התפריט הגלילי משלב את המטבח הערבי עם הטאץ׳ המודרני, תוכלו להרגיש זאת במנת הדגל של המסעדה: ״אל מעשוקה״ - כדורי בשר טלה עם פיסטוק חלבי, מנה עתיקה מסוריה של ימי הביניים שהמתכון שלה נעלם ברבות השנים והתגלה בימינו על ידי חוקרת סורית מלונדון, וכך הגיע לידיה של לונא.
מה עוד בתפריט? מנות גדולות ומפנקות, ביניהן: סלט עלי חובזה, פרחי כרובית, סלט יוגורט רענן, שושברק, עראייס קבב, פטריות ממולאות, שיש טאווק, נתח קצבים וקלמרי מטוגנים בציפוי פריך.
צילום: לונא ביסטרו
לונא ביסטרו, זיאד תופיק 53, נצרת, גליל תחתון. 04-8888626
טאבון פאטמה – זרזיר
במסעדת טאבון פאטמה תוכלו ליהנות ממטבח בדואי אותנטי, שכולל הכל: פיתות, סלטים מפנקים, מנות בשר משובחות, ממולאים כולל עלי גפן, כרוב ממולא וקישואים ממולאים, את מנת המדפונה המפורסמת, או אם תרצו ״מטפונה״ – עוף שלם שמבושל מתחת לאדמה במשך ארבע שעות ויוצא בטעמים של עוף על האש ועוף בגריל, על מצע לבחירה בין פריקה, מג׳דרה, מקלובה ואורז – מנה שמתאימה לארבעה סועדים שישבעו לגמרי, ועוד מנות בשריות מסורתיות כמו מנסף כבש ואוסבוקו עגל חלב משובח.
התפריט מותאם לקרניבורים מושבעים אבל גם לצמחונים, והאווירה במקום מתאימה למי שמחפשים שולחן אירוח גדול לכל החבר׳ה או המשפחה.
צילום: טאבון פאטמה
טאבון פאטמה, זרזיר, גליל תחתון. 053-5495141
דיאנא – נצרת
דיאנא היא אחת המסעדות הותיקות בנצרת, בשנות ה-70 היא זו שהביאה את בשורת פירות הים לעולם המטבחים הערבי. דיאנא היא כבר מותג של ממש, דוחול ספאדי, הדור הממשיך של מקימי המסעדה וגם מתמודד בעונה השנייה של מאסטר שף, ממשיך את המסורת של אביו ומתחזק את תפריט המסעדה במומחיות רבה. מטבח של בשרים, דגים ומאכלי ים, שהשפעותיו הסוריות, לבנוניות ותורכיות מורגשות בכל מנה ומנה, המורכבות מחומרי גלם איכותיים וטריים. מנות הבשרים נעשות בגריל פחמים משובח, את קבב הטלה שתזמינו תקבלו לאחר קציצה בשטה המסורתית, ואם אתם מחפשים מנה יותר מושחתת ועסיסית מזו, יש גם צלעות טלה, שיפודי אוכף טלה ושווארמה מעגל טרי. הדגים במסעדה מגיעים כל בוקר מהכנרת, הים התיכון ומבריכות הדגים, ולכן בכל יום מבחר הדגים משתנה.
צילום: דיאנא
דיאנא, פאולוס השישי 51, נצרת, גליל תחתון. 053-9441630
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של זהר קטן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת