חמש מסעדות עדתיות - מסע קולינרי מסביב לעולם בתוך ישראל הקטנה
מה יותר טוב מהאפשרות לאכול באותה מדינה קטנה שפע של מאכלים שבאים מכל קצוות תבל: מטבח אמריקאי, סיני ויפני, אך גם מרוקאי, תימני, אתיופי, רוסי, גיאורגי ועוד המון. מצאנו לכם חמש מסעדות עדתיות מעולות ברחבי הארץ, שיכירו לכם תרבות עשירה ומרתקת, ובעיקר מנות טעימות להפליא.
קלקידן – פרדס חנה-כרכור
מסעדת קלקידן היא מסעדה שכולה שמחה אותנטית של אחת התרבויות העשירות, המרתקות והיפות שלוקחות חלק בקיבוץ הגלויות של ישראל. קלקידן היא מסעדה אתיופית טבעונית, המספקת את כל המאכלים המפורסמים של התרבות בגרסתם הטבעונית וגולת הכותרת, גם ללא גלוטן. מה תוכלו למצוא בקלקידן? אוכל בריא, עשיר ומשובח שלא תוכלו למצוא בשום מקום אחר, כולל אנג׳רה, הלחם האתיופי המסורתי, שעשוי מהתססה של טף, ומשתלב נהדר עם מבחר התבשילים: טבלה בדיסט – רוטב עשוי זרעי פשתן, שירו בדיסט – חומוס פיקנטי על דיסט, אינג׳רה בתבשיל עגבניות, וגם פיצה אתיופית וסלט קצוץ. במקום תוכלו ליהות גם מבירה אתיופית או מבונא, קפה אתיופי. בקיצור, מקלקידן לא תצאו רעבים.
צילום: קלקידן
מסעדת קלקידן – Kalkidan, הדקלים 99, פרדס חנה-כרכור. 053-9416911
Randevu – ראשון לציון
מסעדת רנדוו היא מסעדה של כל החבילה – אוכל רוסי מסורתי מעולה, מופעי להקה חיה ולהקת רקדניות בלט, קריוקי עם מבחר עצום, נוסטלגי ומודרני, במקום, ואולם שמכיל את כל המשפחה והחברים – אם רק תרצו. ברנדוו תוכלו ליהנות מתפריט אוכל רוסי משובח, בין אם אתם מעריצים מהצד או חלק מהעדה, כנראה שלא תתאכזבו. תוכלו לפתוח שולחן עם זקוסקי (מתאבנים) קרים, כולל פלטות דגים ובשרים, חמוצים ופטריות, קרפצ׳יו, סלטי דג, גבינה ומיונז, וגם עם מנות פתיחה חמות כולל תפוח אדמה אפוי, שיפודי דגם ופירות ים, פירושקי במילוי בשר ועוד.במנות העיקריות תמצאו מנות קלאסיות כולל פילה סלמון, חזה עוף, או מנות מסורתיות כולל קציצות קייב, צלעות חזיר ברוטב בשמל, תבשיל קדירה של בשר ועוד.
צילום: Randevu
Randevu, הכשרת הישוב 7, ראשון לציון. 053-9441934
לוסי – תל אביב
לוסי היא אתיופית תל אביבית מן המניין, שמביאה את החוויה האתיופית האותנטית למהדרין, ומספקת מנות טבעוניות, צמחוניות ובשריות מהמטבח האתיופי, המוגשות בנדיבות בכלי הגשה מסורתיים. בלוסי, אפשר לבוא וליהנות מעסקית טובה ומשתלמת, לפתוח שולחן עם כל החברים, או להזמין משלוח. בואו ותיהנו מהצבעוניות, הטעמים העשירים והלא צפויים, שאם תטעמו בפעם הראשונה, כבר לא תהיה דרך חזרה: לקרניבוריים, יש המון מנות בשר בקר בתערובות תבלינים פיקנטיות, חריפות, בכורכום, בבישול ארוך, ברוטב עגבניות ועם ירקות, לצמחונים וטבעוניים יש תבשילי קדירה, חומוס קלוי טחון – שירו, מיסיר קיי וואט – עדשים ברוטב פיקנטי, מיסיר אליצה – עדשים צהובות וחצויות, וכמובן לחם אינג׳רה שמלווה הרבה מנות.
צילום: לוסי
לוסי, דרך מנחם בגין 44, תל אביב. 053-6239517
צ׳אצ׳א -באר שבע
צ׳אצ׳א בבאר שבע הוא בר מיוחד, המוקדש למטבח הגיאורגי והאותנטי, ומספק לא רק חוויית בילוי מעולה, כולל בר נרגילות כיפי, אלא גם אוכל טעים ומיוחד שלא ניתן למצוא בכל בר, ובטח שלא בכל מסעדה. במקום תוכלו למצוא את מיטב הבצקים הגיאורגיים, כולל חצ׳פורי מסוגים שונים המותאמים לאיזורים שונים בגיאורגיה, חצ׳פורי אצ׳רולי, ממולא בגבינות, ביצת עין וקוביות חמאה, חצ׳פורי אושמלו – גבינות, גבינה כחולה, ביצת עין וקוביות חמאה, חצ׳פורי ספינת תרד – גבינות, תרד, ביצת עין וקוביות חמאה. ועוד כל מיני חצ׳פורי יצירתיים, הכוללים ירקות שונים, מאפים ממולאים, גרסה מתוקה לקינוח וכו׳.
צילום: צ'אצ'א Chacha
צ׳אצ׳א, הפלמ"ח 65, באר שבע. 053-2202196
קינטו – kinto - תל אביב
קינטו גם היא מביאה את חויית המטבח הגיאורגי גרוזיני, בגרסה כשרה ומסעדתית יותר, בהובלת הזמר הגאורגי-ישראלי מוריס ג׳נשוילי, שהחזון שלו היה להביא את המטבח הגיאורגי בשיא תפארתו ללב תל אביב. קינטו היא מסעדה נעימה, מעוצבת בשיא הפאר וההוד, התפריט שלה רחב מאוד, עם מגוון מנות מסורתיות אותנטיות בשמן המקורי, כך שבישיבה במסעדה תלמדו המון על התרבות והאוכל הגיאורגיים והגרוזיניים, רק מהאוכל שתטעמו, החל מראשונות כולל לחמים, חמוצים, סלטים מסורתיים, מנות ביניים כולל תבשילים ומאפים בשריים, מנות עיקריות כולל מבחר בשרים לכל השולחן, פילה בקר, אנטריקוט, מנות דגים מעולות וקינוחים שלא תמצאו בשום מקום אחר.
צילום: קינטו
קינטו - kinto, יחזקאל קויפמן 6, תל אביב. 053-5495310
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של זהר קטן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת