האם אי פעם התארחתם במסעדת דגים בה, עם סיום הארוחה, יכולתם לרכוש דגים טריים? במידה שתשובתכם שלילית, דעו כי הסיבה היא שטרם התארחתם ב"דגי בטשון - BATSHON" – מסעדת דגים בתל אביב. בעוד החנות המפורסמת של משפחת הדייגים היפואית חגגה לא מזמן את יום הולדתה ה-12, המסעדה הוקמה רק לפני 3 שנים. למרות גילה הצעיר, היא כבר עטופה ומחובקת על ידי קהל נאמן של לקוחות מרוצים. בעוד שחלקם גילו את החנות בזכות המסעדה, אחרים נחשפו למסעדה לגמרי במקרה, כשהגיעו לרכוש דגים.
תפריט המסעדה שובה בפשטותו, בגודלו ובאופיין המינימלי של המנות, ומוכיח כי "לא צריך יותר ממה שצריך". מנות התפריט בעלות ניחוח יפואי-ים תיכוני מובהק, ומוצעות במחירים סופר אטרקטיביים (כל המנות מתומחרות ב-2 ספרות בלבד). גם אם תבחרו לשחות נגד הזרם וגם אם לכיוונו, תגיעו בסופו של דבר ל"דגי בטשון".
צילום: דגי בטשון - BATSHON
מינימום התערבות, מקסימום טעם: הדגים ופירות הים - במרכז
ב"דגי בטשון" נצמדים לשפת בישול פשוטה ואנינה הנותנת כבוד לחומרי הגלם ומחמיאה להם. הדגים ופירות הים הטריים מטופלים בקפדנות, עדינות ורגישות על ידי שף אלכס מאוס, בדגש על נוכחות מינימלית של תבלינים ורטבים. מה שתזמינו מהתפריט? זה בדיוק מה שתקבלו – טבעי ופשוט, בתוספת פרי או ירק עונתיים.
כמו הדגה היומית המשתנה, כך גם האווירה הפועמת בחנות-מסעדה בליבה של תל אביב: בעוד שעות הצהריים מתאפיינות ב"אווירה עסקית" הנשענת על שירות ותחלופה מהירים, שעות הערב עטופות באווירת סוף יום שלווה ואלגנטית. אלו שיטעמו את בטשון בשישי בצהריים, צפויים ליהנות מארוחת בראנץ' חגיגית ותוססת הנשענת על מגוון טאפסים צבעוניים. בנוסף, את חווית הארוחה על טהרת הדגים ופירות הים, תוכלו להעשיר עם יינות התפריט המוצעים במחירי מדף נוחים. אז מה אוכלים ב"דגי בטשון?"
צילום: דגי בטשון - BATSHON
מנות הפתיחה כוללות בעיקר דגים נאים כדוגמת טרטר דג ים ועירית (49 שקלים), וסביצ'ה עם שקדים, צ'ילי, פרי עונתי ועשבים (49 שקלים). את מנות הדג הטריות תוכלו לרומם עם צלחת חריפים (15 שקלים) ומנת לחם המתומחרת גם היא באותו המחיר.
עם חימום האווירה, תוכלו לעשות את המעבר המתבקש למנות החמות: חובבי החסילונים יוכלו להתענג על מנת שרימפס פלאנצ'ה (72 שקלים) בציר עדין ומרווה. לאלו שלא מסתפקים רק בהם וכמהים לחגיגת פירות ים, מומלץ להזמין מחבת פירות ים (72 שקלים) עם קלמרי, שרימפס, מולים וסרטן. מנה ראויה נוספת היא שיפוד לוקוס לבן (72 שקלים) בגלייז של הדרים.
בר-מסעדה וחנות דגים באותו החלל – חווית אירוח-קנייה אדירה
רחוב קרליבך הסואן מזוהה עם המון דברים. אחד מהם? "דגי בטשון" – חנות הדגים שהפכה עם השנים לאייקון תל אביבי. החנות והמסעדה פועלות באותו החלל, כך שלאחר ארוחת הצהריים, הדינר-דייט החגיגי או בראנץ' סוף השבוע, תוכלו להצטייד בדגים טריים: מהדניס, דרך הסלמון ועד לוקוס הסלע. מודל ה-ONE STOP SHOP מאפשר לכם ליהנות מארוחה טובה מצד אחד, ו"לתפור" את קניות הדגים מצד שני.
צילום: דגי בטשון - BATSHON
דגי בטשון - BATSHON, קרליבך 29, תל אביב. 053-9416080
שעות פתיחה:
שני עד שבת – 12:00 עד 16:30
בימים שלישי עד שישי המקום פועל גם בשעות הערב מ- 18:00 עד 22:30
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת