מתי לאחרונה תרגלתם את אחיזת הצ'ופסטיקס שלכם? לא שבכוונתנו להאיץ בכם או להלחיץ אתכם, פשוט שישנה מסעדה יפנית מומלצת בתל אביב שבה מקלות האכילה מחליפות את הסכו"ם: YAN SUSHI HOUSE! אז מה דעתכם על תפריט יפני-אסיאתי מוקפד, המתובל באווירה התוססת של תל אביב?
סיפורה של האסיאתית התל אביבית התחיל לפני כ-7 שנים, אז קמה כפנינה קולינארית-יפנית ברחוב בן גוריון-פינת דיזינגוף. כיום, שבע שנים אחרי, אפשר לומר כי "יאן סושי האוס" הצליחה לפצח את הנוסחה שבזכותה היא נותרה רלוונטית: סושי שנאמן לטכניקה היפנית-מסורתית, המותאם לטעמו של הקהל ישראלי-מקומי. בזכות ההיצמדות לשיטת ההכנה האותנטית, לתוכה נשזרו באלגנטיות ורגישות ה"עדכני" ו"הישראלי", נוצרה חוויה קולינארית-אסיאתית חדשה. ואתם? מוכרחים לנגוס בה!
צילום: יאן סושי האוס
היצמדות לטכניקה היפנית, התאמה לחך הישראלי
הסושי היפני רחוק מלהיות מתוחכם, כאשר מרכיביו כוללים בסך הכל אורז, דג, ירק ואצה. עם זאת, שלא תטעו לרגע: במקרה זה לא רק שהפשטות אינה מקלה, אלא שהיא מחייבת (!) שימוש בחומרי גלם מעולים וביצוע מוקפד. ביפנית התל אביבית מקבלים על בסיס יומי אספקה של דגים טריים – מהסלמון, דרך המוסר ועד הטונה, כאשר ההקפדה הבלתי מתפשרת על האיכות והטריות, מבטיחה הרמוניית טעמים עדינה ומרגשת. והאורז? מטופל לפי "חוקי הספר" - נשטף מספר פעמים לטובת הוצאת העמילן, כאשר בישולו מתבצע על הגז בלבד, כי מסורת יפנית היא מסורת יפנית.
למרות שההקפדה הבלתי מתפשרת מותנית בהשקעת משאבים רבים, ב-YAN SUSHI HOUSE מתעקשים לשמור על תמחור הוגן ומתן תמורה ראויה ללקוחות.
בשורה טעימה לנמנעים מגלוטן: סושי יפני-טרי ללא גלוטן!
המשותף לרוטב הסויה הקלאסי, חומצים ורטבים המזוהים עם המטבח היפני-אסיאתי? נכון, רובם מכילים את חלבון החיטה - גלוטן. עם זאת, הצליאקים שבחבורה ואלו הנמנעים מגלוטן מבחירה, לא צריכים לגנוז את "חלומות הקומבינציה" שלהם: ב"יאן סושי האוס" מוגש סושי GF. חומרי הגלם בהם משתמשים במסעדה לטובת הכנת הסושי אינם מכילים גלוטן, כך שטכנית ניתן להזמין כל רול המוצע בתפריט (תוך התחשבות בתוספות השונות).
צילום: יאן סושי האוס
BIG IN JAPAN-TEL AVIV: מה אוכלים ב"יאן סושי האוס"?
יש לכם חשק למרק וספרינג רול, השתוקקות לבאנים חמימים עם סלמון או "קרייב" לפאד תאי? התפריט העשיר-והמגוון של YAN SUSHI HOUSE מתאים לכל "מוד" אסיאתי-יפני. מוכנים לנגוס באסיה בלב תל אביב? תפריט הראשונות כולל מגוון קלאסיקות אהובות כדוגמת אגאדשי טופו (36 שקלים) עם טופו פריך, פטריות נמקו ובצל ירוק. פתיחים נוספים שראויים להיות אלו שיעוררו את תאבונכם: גיוזה לוקוס עם כמהין (48 שקלים) וגם שרימפס טמפורה (44 שקלים).
תפריט הסושי עשיר וכולל רולים בודדים - רול טונה וחלפיניו (57 שקלים), צ'יז רול (48 שקלים), מאשרום קראנץ' (48 שקלים), לצד ניגירי, סשימי, סושי בייטס, קונוסים, סנדביצי'ם וקומבינציות מפוארות. ואם כבר הזכרנו קומבינציות, דעו כי ב"יאן סושי האוס" מתאימים עצמם להעדפות האישיות והחשקים הקולינאריים שלכם, מה זה אומר בפועל? שבקשות לשינויים במרכיבי הקומבינציות מתקבלות בברכה, תרצו להחליף את הקמפיו בבטטה, את הגזר במלפפון ואת הטונה במוסר? רק תבקשו ותיענו בחיוב.
בנוסף, ב"יאן סושי האוס" שואפים להיות בית הסושי האולטימטיבי גם עבור קהל הטבעוניים. בתפריט תוכלו למצוא בקלות רולים המבוססים על מרכיבים מן הצומח בלבד כדוגמת Swett roll (38 שקלים) וגם קומבינציית Vegi Combo (85 שקלים). משיאגלה!
צילום: יאן סושי האוס
יאן סושי האוס, שד' בן גוריון 40, דיזנגוף, תל אביב. 053-9377266
ימים ושעות פתיחה של "יאן סושי האוס"
ראשון עד חמישי 12:00 עד 00:00
שישי – 12:00-23:00
שבת – 12:00-00:00
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת