פרשנותכם האישית לטריקולור האיטלקי היא אדום – עגבנייה, לבן – גבינה, ירוק – בזיליקום? במידה שכן, אין ספק כי המטבח ותרבות האוכל של איטליה מלהיבים, משמחים ומשביעים אתכם. אחת הדרכים להעמיק את ההיכרות עם המטבח הססגוני והאהוב, היא טעימת מנות אייקוניות במסעדות איטלקיות-ישראליות נבחרות.
משתוקקים למנות שמרחיבות את הלב המככבות בתפריטיהן של מסעדות איטלקיות פתוחות בשבת? למרות שאיננו חזאים, התחזית לסוף השבוע הקרוב - בידינו: חגיגה איטלקית טעימה ומנחמת! אז מה אוכלים ואיפה? לנו יש את התשובות.
מלנזנה אה-לה פרמז'נה, קלאטה 15
במידה שהאיטלקית שלכם משופשפת, אתם כבר יודעים על איזו מנה אנחנו מדברים. ובמידה שלא? חציל פרמז'ן. הקלאסיקה האיטלקית המנחמת המוגשת ב"קלאטה 15" [שמשתתפת בתחרות המסעדות הגדולה של Zap Rest], מורכבת מחומרי גלם שיש בכל בית: חצילים, גבינת פרמז'ן ורוטב עגבניות. הצלחת המנה טמונה ב"בשרניות" החציל, רוטב מאוזן ומדויק בטעמיו, וגבינה איכותית המאופיינת בעומק וחדות. על כל אלו? מקפידים ברגישות ב-Calata 15. השמועה מספרת כי גם אנשים שלא ידועים בחיבתם לחצילים, נשבו בקסמו של חציל הפרמז'ן.
צילום: קלאטה
Calata 15, מדינת היהודים 89, הרצליה. 053-638-9543
פולנטה ואספרגוס, טריולה
מסעדה במרכז ישראל המגישה מנה שמקורה בצפון איטליה? אל תפספסו את מנת הפולנטה של Triola. לעשות היכרות ביניכם ובין דייסת התירס המפורסמת, אין באמת צורך. ולהכיר ביניכם ובין הפולנטה של "טריולה"? זו חובתנו המוסרית! הפולנטה העשירה של "טריולה" מוגשת עם אלו שנועדו לה: פטריות, אספרגוס ופרמז'ן. גם אם ממש תתאמצו, לא תמצאו שילוש המחמיא יותר למנה האיטלקית האהובה.
צילום: טריולה - Triola
טריולה, שחם 14, פתח תקווה. 053-934-5515
פסטה קאצ'ו א-פפה, גוסטו
ישנם הטוענים כי אלו שלא טעמו קאצ'ו א-פפה, לא טעמו פסטה איטלקית בחייהם. אז תשכחו מרטביי העגבניות, השמנת ואפילו משמן הזית - מנת הקאצ'ו א-פפה כוללת שלושה מרכיבים בלבד: פלפל שחור טחון טרי, גבינת פקורינו והמים בהם בושלה הפסטה (כן, הם ראויים להיחשב כמרכיב!). למרות רשימת המרכיבים הצנועה, טעמה של המנה עוקץ, דומיננטי ונוכח, והעונג שהיא מספקת - רב. אמרתם קלאסיקה רומאית בלב תל אביב? אמרתם פסטה "גבינה ופלפל" של "גוסטו"!
צילום: גוסטו
גוסטו, פרישמן 90, תל אביב. 053-936-7725
ניוקי ערמונים וכמהין, בלה
עם כל הכבוד לטוגנים הפריכים והמחית העשירה, המנה שבעיקר מחמיאה לתפוחי אדמה היא ניוקי. אנחנו לא יודעים אם אי פעם שטתם על עננים במהלך חייכם, אך יודעים בוודאות כי תוכלו לאכול אותם: כופתאות תפוחי האדמה של "בלה" עשויים עבודת יד, ומוגשים עם כמהין, ערמונים, גבינת פרמז'ן ומרווה.
צילום: בלה
בלה, בית שערים, גליל תחתון. 053-941-4924
ארנצ'יני גבינות ובטטה, ויוינו
יש רק דבר אחד טוב יותר מריזוטו: ריזוטו מטוגן! בסניף VIVINO בזכרון יעקב, תוכלו להתענג על מנת ארנצ'יני – כדורי ריזוטו מטוגנים, במילוי של גבינות מוצרלה ופרמז'ן ובטטה. השידוך שבין טעמה החלבי-עדין של המוצרלה, חריפותה של הפרמז'ן ומתיקותה של הבטטה, שמיימי! במידה שאתם חובבי הז'אנר "פריך מבחוץ, רך מבפנים", המנה הזו בשבילכם!
ויוינו, קניון "מול זכרון", זכרון יעקב. 053-937-6861
גבינת בוראטה, מסעדת קפריא
לו הייתה נערכת בכל שנה תחרות "מלכת הגבינות", יתכן שגבינת הבוראטה הייתה עומדת על הפודיום שנה אחר שנה. במסעדת "קפריא" שבגליל התחתון, מוגשת הקלאסיקה האיטלקית - גבינה שמעטפתה מזכירה את המוצרלה הטרייה, וליבתה גבינת שמנת רכה-עשירה. לרוב, הגבינה המפוארת מוגשת בליווי בזיליקום, עגבניות, שמן זית ובלסמי מצומצם. ב"קפריא" לעומת זאת, הבוראטה זוכה לאינטרפרטציה ים תיכונית בזכות ירקות טריים וויניגרט צ'ילי מנגו.
צילום: קפריא
Kafrya, טמרה – גליל תחתון. 053-632-4685
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת