עד עכשיו הכנתם בעצמכם בבית סביצ'ה וטרטר, צליתם דגים שלמים והכנתם בלילות לטיגון פילטים? תנו לנו לנחש: הסיבה היא לא תשוקתכם העזה להכנת דגים, אלא העובדה כי לא מצאתם מסעדה שעונה על הצורך שלכם: מסעדת דגים כשרה. מבלי להאריך במילים, קבלנו מאתנו 4 המלצות רותחות על מסעדות דגים כשרות – במרכז, בשרון ובדרום.
ברבוניה, תל אביב
כן, אתם קוראים נכון: מסעדת "ברבוניה" התל אביבית הפכה לאחרונה כשרה! מעתה, גם אלו מכם המקפידים על כשרות, יוכלו ליהנות ממטעמיה של מסעדת הדגים התל אביבית הוותיקה. והקונספט? נותר זהה: עם הזמנת מנה עיקרית, מוגשת לשולחן מניפת סלטים עשירה. תרצו ליהנות מארוחה קלילה על טהרת הסלטים? תוכלו בתמורה ל-40 שקלים בלבד.
אז מה אוכלים במסעדת "ברבוניה"? מתחממים עם ראשונות פרשיות כדוגמת סלט יווני קלאסי (26/35 שקלים) וטרטר סלמון (52 שקלים) המוגש עם צנונית, עירית ובצל סגול. מיד אחר כך, ממשיכים הלאה לעיקריות הדגים המפורסמות, בין היתר: ברבוניות מטוגנות פריכות (110 שקלים), מוסר (104 שקלים) בשיטת הכנה לבחירתכם – גריל או טיגון, וגם קציצות דגים (76 שקלים) ברוטב עגבניות חריף.
צילום: ברבוניה הכשרה - Barbunia
ברבוניה הכשרה, בן יהודה 163, תל אביב. 053-942-4941
Farida – מסעדת דגים ובשרים בנתניה
סיבה אחת טובה להגיע ל"בירת השרון" נתניה? מסעדת "פארידה"! במסעדה מתגאים במודל תמחור ייחודי ומשתלם במיוחד: המנות העיקריות שבתפריט מוצעות בהטבת 1+1! כך לדוגמא, תוכלו ליהנות ממנת פילה סלמון ופילה דג בטמפורה בעלות של 128 שקלים לשתי המנות! התפריט כולל גם מנות המיועדות לילדים: שניצל וצ'יפס או דג פריך וצ'יפס בעלות של 68 שקלים כולל שתייה. מסעדת דגים כשרה בתמחור נגיש? "פארידה"
צילום: פארידה
פארידה, גיבורי ישראל 17, נתניה. 053-934-5069
Fish Market באילת
המתכון לחופשה מנצחת? אוכל טוב! במידה שאתם מתכננים להדרים בקרוב לעיר הנופש של ישראל, אילת, אנו ממליצים לכם להזמין כבר עכשיו שולחן למסעדת "פיש מרקט". אם שמה מצלצל לכם מוכר, דעו כי מסעדת הדגים הינה אחותה הקטנה של meatos.
לצד מנות הדגים הקלאסיות כדוגמת פילה לברק (119 שקלים) ופילה סלמון (109 שקלים), ב"פיש מרקט" תמצאו שפע מנות "מתוחכמות" ועדכניות כדוגמת שווארמה דג ים על פיתה דרוזית (99 שקלים). למרות שמה של המסעדה המתאר אותה כ"שוק דגים", מוצעות בה גם מנות שאוצרות הים אינם כלולים בהן: מחציל מדורה (42 שקלים) המוגש עם טחינה, יוגורט וסלט ארוגולה, דרך גבינת בוראטה (58 שקלים) עם מיקס עגבניות, זיתים ובלסמי מצומצם, ועד ניקוי פטריות וערמונים (79 שקלים).
צילום: פיש מרקט
פיש מרקט, טיילת מלון דן. 053-937-6993
ורקאדה, אילת
טריות חומרי הגלם משפיעה על ריחן, טעמן ומרקמן של מנות. ומדוע אנחנו מציינים בפניכם את מה שאתם לבטח כבר יודעים? בכדי לספר לכם על הסטנדרט של Varkada: בכל יום, המסעדה האילתית בניצוחו של שף שלומי פרץ, מקבלת סחורה טרייה מדייגים מקומיים!
אז האם תוכלו לבקש יותר ממנת דג טובה? התשובה היא שכן: מנת דג טובה המוגשת עם מגוון סלטים ססגוניים – בנראותם וטעמם, ולחמים חמים הנאפים במקום. והעלות? כ-25 שקלים בלבד לסועד.
התפריט של "ורקאדה" כולל מגוון פתיחים כדוגמת סשימי טונה (58 שקלים) עם רימון, גילופי מלפפון, שמן שומשום וגספ'צו מלפפון, פולנטה (46 שקלים) עם ראגו פטריות, פרמז'ן, זוקיני ושמן כמהין, קלאסיקות מטוגנות כדוגמת ברבוניות (86 שקלים) המוגשות עם תפוחי אדמה, ומגוון עיקריות – מבורי שלם (88 שקלים) ועד לוקוס (כ-36 שקלים ל-100 גרם).
צילום: ורקאדה
ורקאדה, תרשיש 12, אילת. 053-710-5268
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת