ה-25/10 הוא יום מיוחד עבורכם? במידה שכן, Bravo! התאריך הזה לא אומר לכם יותר מדי? יש לכך סיבה פשוטה: כל יום בשנה הוא יום חג לפסטה עבורכם, אבל כדאי שתדעו שבכל שנה, ב-25 לאוקטובר, נחגג יום הפסטה ברחבי העולם. ובישראל? מצפון ועד דרום, ישנן מסעדות איטלקיות כשרות מעולות, בהן תוכלו לחגוג מתי שרק תרצו את המאכל האהוב העשוי מקמח ומים, ולעתים גם מביצים טריות.
מאחר שכל יום בחייכם הוא פוטנציאל ליום הפסטה, אנחנו לא יכולים שלא לשתף אתכם בהמלצות למנות פסטה מענגות (!), המוגשות באיטלקיות כשרות. אז באיזה צבע אתם אוהבים את מנת הפסטה שלכם?
הכתומה: פסטה שמנת בטטה של פרדיסו
רוטב הפסטה המועדף עליכם מבוסס על שמנת? המנה הזו בשבילכם: פסטה שמנת בטטה (62 שקלים) עם שום ופרמז'ן. במסעדת פרדיסו התל האביבית הממוקמת במתחם שרונה, תוכלו לבחור את סוג הפסטה המועדף עליכם: פנה, פטוצ'יני ואפילו פסטה ללא גלוטן. חומרי הגלם הנגישים מהם עשויה המנה, מוכיחים כי לא צריך יותר מדי בכדי לרקוח טעם שמיימי-מופתי.
צילום: פרדיסו paradiso - paradiso
פרדיסו, מתחם שרונה, תל אביב. 053-936-7592
הסגולה: רביולי סלק של פיאצה גרנדה
במידה שאת הפסטה שלכם אתם אוהבים ממולאת, לפיאצה גרנדה התל האביבית יש מנה בדיוק בשבילכם: רביולי סלק (74 שקלים) במילוי גבינת עזים וסלקים ברוטב שמנת לימוני. המתיקות של הסלק, החריפות של גבינת העזים והחמצמצות של הלימון, יוצרות הרמוניית טעמים משובחת ומרגשת. ואתם? רק צריכים להתענג עליה!
צילום: שאטרסטוק
פיאצה גרנדה, קלמן 5, תל אביב. 053-235-6812
האדומה: רגטוני ארביאטה של UNO
אנחנו ממשיכים עם איטלקיות כשרות בתל אביב והפעם עם אונו. בתפריט המסעדה תוכלו למצוא לא פחות מ-13 מנות פסטה שונות, עם אפשרות לבסיס פסטה ללא גלוטן / פסטה מחיטה מלאה. מנת הארביאטה (65 שקלים) עשויה מפסטה רגטוני – צינורות רחבים שהודות לצורתם הייחודית אוספים את הרוטב (והרבה ממנו!). רוטב הארביאטה עשוי מעגבניות שרי, בזיליקום טרי, שום וצ'ילי, ומתאים לאלו שאוהבים את השילוב בין מתקתקות לחריפות.
צילום: מסעדת אונו - uno
אונו, ויצמן 2, תל אביב. 053-944-3877
הורודה: פטוצ'יני רוזה של לוצ'נה
למה שתבחרו בין רוטב שמנת לרוטב עגבניות כשאתם יכולים ליהנות מכל העולמות? בלוצ'נה שבמעלה אדומים, תוכלו להתענג על אחת הקלאסיקות האהובות ביותר: פטוצ'יני ברוטב רוזה (74 שקלים). החמצמצות של העגבניות והמתיקות של השמנת, יוצרות רוטב מופתי שפשוט אי אפשר שלא לאהוב! בלוצ'נה מקלילים את עושרו של הרוטב עם דואט ירוקים - עלי תרד ובזיליקום, המעניקים בנוסף לרעננות גם טעם ומרקם.
צילום: לוצ'נה
לוצ'נה, אזור תעשיה, מישור אדומים. 053-425-9171
הצהובה: טורטליני פולנטה של VIVIANA
בויויאנה, כיסוני הפסטה המפורסמים, טורטליני, עשויים בעבודת יד ומוצעים בשלושה מילויים שונים. לאלו מכם שרוצים לחגוג שתי מנות איטלקיות במנה אחת בלבד, מומלץ לבחור במנת טורטליני פולנטה (65 שקלים). הכיסונים ממולאים בקרם תירס עשיר, ועטופים ברוטב שמנת וקונפי עגבניות. צהוב עולה? עם המנה הזו, בהחלט!
צילום: ויויאנה- VIVIANA
VIVIANA, רשות החולה, אצבע הגליל. 053-247-3267
הירוקה: פסטה ברוטב פסטו של דון ויטו
פסטה טובה צריכה רוטב טוב, ורוטב טוב יכול להיות פשוט! בתפריטה של דון ויטו תמצאו מגוון רחב של פסטות ברטבים שונים, לרבות רטבים קלאסיים-פשוטים. אחד הרטבים האהובים והמזוהים ביותר עם המטבח האיטלקי? רוטב הפסטו כמובן. בדון ויטו עושים לו כבוד עם מנת פסטה ברוטב פסטו שמנת (55 שקלים) – מנה בניחוח של פעם בביצוע מודרני-עדכני.
צילום: שאטרסטוק
Don Vito, צומת תל השומר, אור יהודה. 053-944-0653
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת