במרחק שלוש וחצי שעות טיסה נמצאת רומא, עיר הבירה של איטליה. ובמרחק קצר יותר, ממש מתחת לאף, מסעדה איטלקית בתל אביב שגם אם טרם טעמתם את מטעמיה, לבטח שמעתם עליה: אמורה מיו. על צבעיו ומטעמיו של המטבח האיטלקי? ייתכן שמיותר להרחיב. ועל המסעדה התל אביבית שעושה לו כבוד כבר שני עשורים? רצוי!
שלא כמו מסעדות איטלקיות אחרות השואפות להיצמד לטרנדים עדכניים, באמורה מיו, אחותה של פיצה פצה המיתולוגית, מתעקשים לשמור על תמימות נוסטלגית-מסורתית, שבאה לידי ביטוי בעיצוב המינימלי ובתפריט השובה בפשטותו. המסעדה מריחה מניחוח איטלקי-אותנטי-כפרי, המתבל את האווירה והמנות גם יחד. שלומי וסוזאנה סלמון, שבחרו למסעדתם את השם "אמורה מיו" (אהבה שלי), כאילו שניבאו את עתידה כיקירה האיטלקית של סועדים רבים. ולכם? נותר רק לטעום ולהתאהב!
צילום: אמורה מיו
המתכון לסיפור אהבה איטלקי על פי Amore mio
מאחורי כל מתכון אהוב ישנו סיפור מרתק ומרגש. ומאחורי אמורה מיו? סיפור על אהבה רומנטית ותשוקה אדירה לאיטליה, בישול ואירוח. למרות שנפתחה בשנת 2001, הסיפור של האיטלקית האהובה מתחיל עוד הרבה קודם: כשהיו בני 15, מי שלימים יקימו את המוסד האיטלקי-תל אביבי, שלומי וסוזאנה (שעלתה לארץ מרומא), הכירו בתנועת נוער. עם השחרור מהצבא טסו לאיטליה, שם למד שלומי בישול והתמחה בהכנת פיצות ופסטות. עם חזרתם לארץ, פתחו את מסעדתם הראשונה, וכמה שנים אחר כך נולדה לה amore mio. כיום, אחרי 21 שנים, אפשר לומר כי הודות לסיפור האהבה האיטלקי שנרקם בין השניים, זכה רחוב אבן גבירול במוסד קולינארי אהוב שממשיך להאכיל ולשמח אלפים (!) בכל חודש.
צילום: אמורה מיו
אהבה שאין ממנה שובע: מה אוכלים באמורה מיו?
העובדה כי במסעדה מתארחים אלפי סועדים בחודש, לא ממש מפתיעה: אמורה מיו מתאימה לכל הרכב סועדים ובכל שעה ביום: מארוחה עסקית זריזה בהפסקת הצהריים, דרך ארוחת ערב מוקדמת עם הילדים, ועד בילוי רומנטי בבושם ואווירה איטלקיים.
התפריט מחולק למנות אנטיפסטי, פיצה, פסטות על בסיס רוטב עגבניות / שמנת / שמן זית, רביולי, ניוקי, ריזוטו ומנות בשריות. כל מנה בתפריט מאופיינת במתכון שמקורותיו במרכז/דרום איטליה, מבוססת על חומרי גלם איכותיים (חלקם אף מיובאים מאיטליה), ונשענת על ביצוע רגיש ומוקפד. ומה אוכלים באמורה מיו? לפניכם טעימות קטנות מהתפריט העשיר: פיצה 4 גבינות (69 שקלים) עם מוצרלה, רוקפור, פטה ופרמז'ן, פסטה ארביאטה (58 שקלים) עם עגבניות טריות ופלפלים חריפים, ניוקי פיורלה (72 שקלים) עם גבינת רוקפור, שמנת מתוקה, אגוזי מלך ופרמז'ן וגם ריזוטו ציו אנסלמו (74 שקלים) עם דלעת, אפונה וגבינת מסקרפונה עשירה.
צילום: אמורה מיו
נמנעים מגלוטן וסובלים מרגישות ללקטוז? אמורה מיו היא המקום בשבילכם!
האוכל האיטלקי מזוהה עם שני חומרי גלם עיקריים: קמח וגבינה. השידוך בין השניים? לא פחות משמיימי! אמורה מיו היא מסעדה לכולם, זוכרים? סועדים הנמנעים מגלוטן (חלבון החיטה) מטעמי דיאטה או אלרגיה, יוכלו ליהנות ממגוון קלאסיקות איטלקיות בגרסתן נטולת הגלוטן. אתם מקפידים על אורח חיים טבעוני או רגישים ללקטוז? פיצה עם גבינה טבעונית היא לא פנטזיה קולינארית עתידנית, אלא מנה קבועה בתפריט שתגשים את חלומכם האיטלקי.
צילום: אמורה מיו
אמורה מיו, אבן גבירול 100, תל אביב. 053-9426944
שעות פתיחה: ימים א' – ש' – 12:00 עד 24:00 (המטבח נסגר ב-23:00)
עסקיות מוגשות בימי א'-ה' בין השעות 12:00-17:00
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת