הם מוצעים למכירה בכל אטליז וניתן להכינם בשניות על המחבת וגם בתנור, ובכל זאת, רבים נוטים לאכול את הסטייקים שלהם דווקא מחוץ לבית, במסעדות המתמחות בבשר. בחירת הנתחים המושלמים, אופן הטיפול הנדרש בהם, התיבול הספציפי המחמיא לכל נתח, והקלות בה אפשר לפספס עם הצלייה ולהפוך את הסטייק ל"גומי" – כל אלו הופכים את הכנת האומצות בבית למלאכה סבוכה. לשמחתכם, מצאנו לכם 5 מסעדות שמגישות סטייקים שווים! אז מהי מידת העשייה המועדפת עליכם?
אנטריקוט ארגנטינאי של לה ואקה לוקה
אי אפשר לדבר על סטייקים מומלצים מבלי להזכיר את ה-נתח: האנטריקוט. הנתח העסיסי ועתיר השומן אהוב מאוד על הקרניבורים הישראלים, וב-La vaca loca ההרצליינית תוכלו ליהנות מנתח נדיב בגודלו – כ-350 גרמים של אנטריקוט ארגנטינאי (149 שקלים). במסעדה הדרום אמריקאית ערים לביקוש שיש לנתחים גדולים יותר, ואף ונענים לו בחיוב: בתמורה ל-39 שקלים, תוכלו להגדיל את המנה שלכם ב-100 גרם נוספים. ובקיצור? חגיגה!
לה ואקה לוקה, מדינת היהודים 60, הרצליה. 053-427-2383
צילום: לה ואקה לוקה
סינטה על העצם של מו ומו
הסינטה היא ההוכחה שסטייק עסיסי לא חייב לכלול בהכרח אחוזי שומן גבוהים. אז לאלו מכם שרוצים ליהנות מסטייק טוב עם כמות שומן צנועה (בטח שבהשוואה לנתח האנטריקוט), מוזמנים להגיע ל"מו ומו" שברחובות. סינטה על העצם מתומחרת לפי משקל – כ-52 שקלים עבור 100 גרם, ומוגשת עם תוספת לבחירה.
מו ומו, הרצל 177, רחובות. 053-944-3464
צילום: מו ומו הבשריה
סטייק לבן של פינטה
לעתים מתעורר בכם חשק לגוון את אומצות הבקר? יש לכם העדפה ברורה לבשר לבן? במידה שתשובתכם חיובית לפחות לשאלה אחת, אתם צריכים להכיר את פינטה האשדודית! מנת הסטייק הלבן מוצעת בשני גדלים: יחידה אחת (67 שקלים) או שתי יחידות (113 שקלים), כאשר המנה בשני גדליה מוגשת עם תוספת לבחירתכם - מסלט מרענן ועד צ'יפס, רוטב BBQ ובצל כבוש.
פינטה, הבנאים 1, אשדוד. 053-937-6892
צילום: פינטה
כריך אנטריקוט של שכטר אקספרס
אז מי אמר שהסטייק נועד בהכרח לצלחת? בשכטר אקספרס בחולון מחתנים את האומצה עם לחם ג'בטה אוורירי ופריך בסגנון אמריקאי. אז איך זה עובד? אתם בוחרים את סוג הבשר המועדף עליכם (אסאדו / אנטריקוט / בריסקט / אסאדו + בריסקט), ואת סגנון הכריך – אמריקאי, אירופי, עממי או מקסיקני. כל כריכי הבשר מתומחרים ב-58 שקלים, כאשר בתמורה ל-20 שקלים נוספים תוכלו ליהנות מארוחה מלאה עם טוגנים ושתייה קלה.
שכטר אקספרס, מפרץ שלמה 1, חולון. 053-611-2401
צילום: שכטר אקספרס Schechter Express
פלטת מיקס סטייקים, קרנס
חושבים להסתפק בסטייק אחד בלבד? שלא ישמעו אתכם ב"קרנס" – מסעדת הבשרים הארגנטינאית בתל אביב. אלו ביניכם שמתקשים לבחור נתח ספציפי (ובעיקר אלו מכם שלא רוצים לבחור!), מוזמנים ליהנות מפלטה עשירה המבוססת על ארבעה סוגי בשרים: פילה, סינטה, צ'וריסוס ואנטריקוט. פלטת הסטייקים (320 שקלים) שמשקלה הכולל כ-800 גרם, מוגשת עם שתי תוספות לבחירתכם ורטבים.
קרנס, אבן גבירול 14, תל אביב. 053-624-7268
צילום: קרנס
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת