הדרך אל "בארוד" עוברת דרך סמטה ציורית שופעת ירוק, בה מנוגנת מוסיקה נעימה הפוצחת בדואט עם השקט הטבעי והמלודי השורר בה. בחלל האירוח הפנימי הקירות מחופים בתמונות ואוספים, המשווים לו נראות ייחודית ומרגשת, כזו שהתעצבה באותנטיות שובה במהלך השנים.
למקרה שתהיתם, התרגום בעברית למילה הערבית "בארוד" הוא אבק שריפה או פיצוץ. דניאלה, שחיפשה למקום שם בעל זיקה ישירה לעיר ירושלים, לא יכלה למצוא מילה ירושלמית יותר. "על מנת שיהיה ניתן לבנות בעיר שהייתה בנויה על סלעים, היה צורך להטמיע בתוכם דינמיט ולבצע פיצוצים מבוקרים. המילה "בארוד" נועדה להתריע מפניהם ואין ירושלמי שלא מכיר אותה", משתפת אותנו דניאלה לרר, הבעלים והמנהלת של "בארוד".
אם חשבתם שאין ירושלמי יותר מהשם, כדאי שתחשבו שוב ותכירו את התפריט של "בארוד" – בר מסעדה בירושלים, המגלם בתוכו את תמצית הירושלמיות על כל גווניה. "בראשית דרכנו נצמדנו בעיקר לתפריט ספרדי-ירושלמי. מאז אמנם שינינו את הקונספט, אך האלמנטים הירושלמיים נותרו נוכחים ודומיננטיים. "בארוד" העדכנית נותנת כבוד וייצוג לכל הקהילות והעמים שבעיר עם שפע מנות – מהפסטליקוס הספניולי, דרך מאפה הקראס הפלשתינאי ועד צלעות בשר הלבן", מספרת לנו דניאלה.
צילום: בארוד
כשהתפריט מגיב לחומרי הגלם העונתיים: הקסם של "בארוד"
מי שמנהל ומוביל את המטבח הוא לא אחר מבנה של דניאלה, אורי לרר. "ההקפדה שלנו על חומרי גלם טריים ועונתיים, מחייבת אותנו לשנות את התפריט חדשות לבקרים. בימים האלו בשנה לדוגמא אנחנו כובשים שקדים ירוקים", היא מספרת. גם התבשילים המתבשלים באיטיות במשך שעות, כדוגמת תבשיל הבקר עם ירקות השורש בנוסח היווני, משתנים במהלך השנה בהתאם לחומרי הגלם העונתיים הטריים ביותר.
התפריט היומי אמנם משתנה, אך בביקור הבא שלכם ב"בארוד" יתכן שתמצאו בו לביבות גבינה ואגוזי מלך (86 שקלים), ספייר ריבס (125 שקלים) ברוטב ברביקיו וגם אוסובוקו בשר לבן (125 שקלים) בסיידר והדרים.
"אין אצלנו שום דבר מוכן או קנוי, אלא שאת הכל אנחנו מכינים במטבח מאפס. גם את הריבות שאנחנו משלבים בקינוחים אנחנו עושים לגמרי לבד ", היא מוסיפה. ההיצמדות לסטנדרט הגבוה באה לידי ביטוי גם במנות הפסטה המוגשות במקום, המוכנות בעבודת יד קפדנית ורגישה. למקרה שתהיתם, גם גבינת הריקוטה שייעודה להתעטף בבצק החלמונים העשיר, עשויה במקום.
מהעבודה ל"בארוד": פותחים את החצי השני של היום עם מגוון משקאות
מלבד תפריט האוכל, ב"בארוד" מצטיינים גם בתפריט אלכוהול עשיר ומגוון הכולל וודקות בטעמים תוצרת בית, כמו גם משקאות שנאפס ממזרח אירופה. אלו ביניכם שרוצים לחוות את המקום עם דרינק של סוף יום-תחילת הערב ונשנושים טובים בצד, יוכלו ליהנות משפע מנות בר קטנות כדוגמת כרובית מטוגנת (48 שקלים), גבינת קממבר חמה (52 שקלים) ועוד. בנוסף, בפנינה הקולינרית-ירושלמית מקיימים הופעות שמוסיפות רובד נוסף לטעם החוויה.
בארוד, רחוב יפו 31, ירושלים. 053-942-4654
ימים ושעות פתיחה: שני עד שבת – 17:00-23:45
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת