שוק הפשפשים הצבעוני והקסום מבושם בשנה האחרונה בניחוחות מן הים, הודות למסעדת "קפטן הוק" המגישה מנות דגים ופירות ים עם טוויסט ערבי מקומי. "האהבה שלי לאוכל הובילה אותי לפתוח את המקום", מספר לנו הבעלים והשף של "קפטן הוק", בלאל. למקרה שתהיתם, הוא גם מי שבחר את השם למקום. "חשתי חיבור למילה שעוררה אצלי קונוטציות של ים ויפו. את העבודה על המקום הפועל מתוך מבנה אותנטי המשקיף על השוק התחלנו שבועות ספורים לפני שנגיף הקורונה התפרץ בארץ. במשך שנה עמלנו על שיפוצו וכיום הוא פעיל באופן קבוע קצת יותר משנה. החזון שלי היה להאכיל אנשים במנות אותנטיות המוכנות בזריזות ומוגשות בתוך דקות. יש אצלנו שפע אפשרויות לבחירה והתמחור נוח בכדי להתאים לכל אחד ובכל גיל".
מנות דגים ופירות ים בסגנון ערבי ממטבחו של רב החובל
ב"קפטן הוק" שואפים להעניק חווית מאכלי ים שונה מזו המוכרת, ועושים זאת באמצעות טעמיו וניחוחותיו של המטבח הערבי. "היה חשוב לי להביא סגנון חדש, תוך שמירה על האותנטיות והייחוד של המטבח הערבי", מספר לנו בלאל. "בתפריט ניתן למצוא מנות ערביות מפורסמות שבמקור מבוססות על סוגי בשרים שונים, אך אצלנו הן מוכנות עם דגים ופירות ים". ואכן, בתפריט תוכלו למצוא מקלובה (84/88 שקלים) עם דגים או פירות ים, עראיס (66 שקלים) הממולא בבורי ובמוסר ים, ואפילו שווארמה (69 שקלים) העשויה דג מושט.
צילום: קפטן הוק
כמצופה ממסעדת דגים ופירות ים, גם כאן תמצאו את מנת הרחוב המפורסמת פיש אנד צ'יפס מסלמון או דג קוד (56/62 שקלים). מקורה באנגליה, היא עשויה מדג נורווגי אך ב"קפטן הוק" היא זוכה לטוויסט ערבי בזכות התבלינים הערביים המסורתיים. לצד המנות המטוגנות בבלילת בירה ובשמן עמוק, ישנן שלל אופציות לקהל שתפריטו נטול גלוטן. "יש לנו מבחר רחב של דגים כדוגמת סלמון, לברק ומוסר העשויים על הפלנצ'ה, בין היתר בכדי לתת מענה לאנשים הנמנעים מגלוטן".
גם בקינוחים המוכנים במקום שזורים אלמנטים ערביים מובהקים: את קרם הברולה (28 שקלים) מכינים על בסיס טחינה גולמית ומגישים עם שערות חלבה, פיסטוק וחמוציות. למרות הטוויסט שמפיח במנה חיים וטעמים חדשים, הסטנדרט הצרפתי נשמר עם שימוש בווניל אמיתי-איכותי.
צילום: קפטן הוק
לא תרימו "לחיים" עם הקפטן? בוודאי שתרימו!
בכדי שחלילה לא תהיו צמאים, ב"קפטן הוק" – מסעדת דגים ופירות ים, חוגגים Happy Hour בימים שני עד חמישי בין השעות 17:00-19:00. אז איך נשמעים לכם 50% הנחה על המשקאות האלכוהוליים? ואם זה לא מספיק לכם בכדי להרים כוסית, דעו כי במקום מצטיינים גם ברקיחת קוקטיילים ייחודיים. "יש לנו כמה סוגי ג'ין ואוזו שאנחנו משרים בעצמנו על מנת לספק חווית טעמים ייחודית. כך לדוגמא, ג'ין המושרה בג'ינג'ר ובמרווה ואוזו מתובל ברוזמרין ובזיליקום".
קפטן הוק, עמיעד 13, תל אביב-יפו. 053-6211974
ימים ושעות פתיחה: שני עד שבת – 11:15-24:00
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת