נגישות
נגישות

התחנה שתמיד כדאי לעצור בה: "איטלקיה בתחנה"

בימים אלו חוגגת "איטלקיה בתחנה" - מסעדה איטלקית במתחם התחנה, 12 שנות פעילות. כשמנסים לפענח את סוד קסמה מגלים את הפסטות הטריות, המיקום המרכזי והסיפור הקסום של המסעדה

המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 08/06/2022, 20:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

המסעדה ממוקמת בלב ליבו של מתחם התחנה התוסס בתל אביב, בין שכונת נווה צדק ליפו. החוויה האיטלקית הנרקחת ב"איטלקיה בתחנה" נשענת על מטעמי המטבח הססגוני, אך לא רק עליהם. המסעדה נמצאת בפיאצה המרכזית של המתחם, השופעת קצב ואווירה המזכירים את אלו שבערים האיטלקיות האייקוניות – מפירנצה ועד רומא.

"המתחם הינו טמפלרי-היסטורי לשימור, וכך גם מבנה המסעדה שלנו", מספר לנו אמיר מרקוביץ', מי שפתח את המסעדה ב-2010 וכיום מנהל אותה. "כל מה שהוספנו למסעדה והעניק לה את זהותה הייחודית, בוצע בכפוף לתנאי השימור", הוא מספר לנו. "המרפסת שלנו יושבת ממש על הפיאצה הרחבה, כך שלקוחותינו המתארחים בה זוכים לחוויה בטעם איטלקי המעוצבת על ידי האוכל והאווירה", הוא מוסיף.

צילום: אסף קראלה

דעו כי ב"איטלקיה בתחנה" חוגגים גם אירועי בוטיק קטנים בניחוח איטלקי. החלק הפנימי של המסעדה מותאם לאירוח 50 אנשים, ובשתי המרפסות שופעות הצמחייה והפרחים יכולים להתארח 100 נוספים.

פסטות טריות, בצק עבודת יד: איטליה במיטבה

אמיר מספר לנו שהקהל של המסעדה מגוון – מתיירים מזדמנים, דרך משפחות עם ילדים ועד לקוחות קבועים, ואין זה מפתיע כשמדובר על מסעדה הנאמנה למסורת המרגשת ולמטבח האהוב. ב"איטלקיה בתחנה" - מסעדה איטלקית במתחם התחנה, כל הפסטות טריות ואת הבצק המשמש להכנת הפוקאצ'ות והפיצות מכינים במקום. אז איך נשמעות לכם מנה של פטוצ'יני קרבונרה (90 שקלים) עם בייקון, שמנת, חלמון וגבינת פרמז'ן או פיצה טריפונגי (88 שקלים) עם גבינות מסקרפונה ומוצרלה, שלושה סוגי פטריות וכמהין לבנות?

בנוסף לאלו, מוצעים שפע פתיחים שילחינו עבורכם מלודיה איטלקית מנצחת, ביניהם: קלמארי מלנזאנה (57 שקלים) המוקפץ עם שום, עגבניות מיובשות, בצל ויין לבן ומוגש על חציל קלוי, ואיך לא - גבינת בוראטה (65 שקלים) המוגשת עם רוטב פסטו, עגבניות שרי, ארטישוק ובלסמי מצומצם.

תפריט הקינוחים לא נשאר רק במחוזותיה של איטליה, אלא קורץ גם לאחרים עם עוגת הקטיפה האדומה האמריקאית – רד וולווט (46 שקלים), וכך גם עם קרם הברולה הצרפתי (50 שקלים) העשוי משתי שכבות חצי קפואות בטעמי וניל ופיסטוק. אלו ביניכם המשתוקקים לקינוח איטלקי מסורתי, מוזמנים להתענג על טרימיסו (45 שקלים) על בסיס ביסקוויטים, אספרסו ומוס גבינת מסקרפונה.

צילום: אסף קראלה

איטלקיה בתחנה, מתחם התחנה, תל אביב. 053-429-3949

ימים ושעות פתיחה: ראשון עד שבת – 10:00-22:00

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)