הם גדלים בים ובבריכות גידול, עשירים בחלבון וניתן לכבוש, לעשן, לאדות, לבשל, לצלות ולטגן אותם: דגים. כבודם של הדגים הנצרבים על הפלנצ'ה ומוגשים לצד ירק עונתי, במקומו מונח. עם זאת, ניתן להכינם בוורסיות נוספות (ומעניינות יותר) תוך שמירה על מרכזיותם במנה. מאיתנו אליכם: ארבע מנות דגים מיוחדות המוגשות במסעדות במרכז הארץ, שיזכירו לכם מדוע אתם אוהבים כל כך את הים.
ריזוטו סלק, "קומראן"
מסעדת השף הכשרה "קומראן" אמנם בת כמה חודשים, אך מגישה מנה ותיקה בת יותר ממאתיים שנים: ריזוטו. תשכחו מהגרסאות המאופקות הנצמדות למתכונים המסורתיים, וקבלו את המנה הצבועה בסגול: ריזוטו סלק (92 שקלים) המוגש עם פילה בר ים וטוויל תחרה סגלגל משגע. אלו ביניכם שמעריכים מנות בהתאם למידת הפוטוגניות שלהן, צפויים להתרגש מהמראה האטרקטיבי-ייחודי שלה (וגם לגרוף כמה לייקים).
צילום: קומראן
"קומראן", הארבעה 21, תל אביב. 053-4261397
סיגר דג ים, "שאראק"
קחו עלי סיגר דקיקים, מלאו אותם בחומרי גלם משובחים ותבלינים ארומטיים, טגנו אותם בשמן עמוק והנה לכם: מנת דג מפנקת! לשמחתכם, חובבי ה"קריספי" שבחבורה, אינכם צריכים להפשיל שרוולים ולהיכנס למטבח, שכן סיגר דג ים (68 שקלים) מוגש ב"שאראק", מסעדת הדגים ופירות הים התל אביבית. השידוך שבין פריכות עלי הסיגר לנימוחות של הדג, יוצר ביס מענג (וזאת עוד לפני שהסיגר פגש במטבלים הנלווים: אריסה וצזיקי).
צילום: שאראק
"שאראק", בן יהודה 120, תל אביב. 053-8674928
G בורגר, "G27"
אם אפשר להכניסם לתבשילים, לעטר באמצעותם ריזוטו ולהעשיר איתם פסטות, אין סיבה שהם לא יככבו גם בכריכים. ב-"G27" ברמת גן, מוגשת המנה G בורגר (80 שקלים), שתשמח מאד את הצמחוניים המשתוקקים לארוחת "המבורגר", אך לא רק אותם. כאן לקחו את כריך הדג צעד קדימה, ואת הלחם הלבן הקלאסי מחליפה לחמניית קרואסון חמאתית ועשירה עליה מונחת קציצת הדג. ולמקרה שתהיתם עד חששתם, המנה מוגשת עם תוספת תפוח אדמה "מדורה" להשלמת החוויה.
צילום: G27
"G27", גולני 27, רמת גן. 053-6111457
אדמה מעושנת, "Selas"
להציג בפניכם את שף אור גינסברג אין ממש צורך (כן, מי שהוכתר כזוכה הגדול של "משחקי השף" עונה 2). עם זאת, המלצה חמה על מנה שחומר הגלם המרכזי בה הוא דג, אף פעם לא מיותרת. "Selas" המסעדה היפואית של השף המוערך שואבת השראה מאסיה, כך שתוכלו לצפות למנות בהן שזורים באלגנטיות-דומיננטית חומרי גלם אסיאתיים. אדמה מעושנת (68 שקלים) היא דוגמא למנה שכזו, שלמרות תיאורה כריזוטו אינה מזכירה בנראותה וטעמיה את המנה האיטלקית המפורסמת. ומאחר שענייננו הוא דגים, דעו כי במרכזה דג סלמון בחמאה חומה.
צילום: סאלאס
"Selas", רבי תנחום 6, יפו. 053-9380145
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת