אז מה הדבר הראשון שעולה לכם כשאתם חושבים על מסעדה ערבית? לנו עולה "שפע"! מלבד האירוח הנדיב ותרבות "פתיחת השולחן", מסעדות אלו מתגאות לרוב גם בתפריטים גדולים (כן, כאלו שכוללים עשרות מנות). אתם כבר יודעים איך זה: ככל שהמבחר גדול יותר, כך קשה יותר לבחור מנה. בכדי שלא תתמהמהו, בחרנו עבורכם את המנות הערביות-אותנטיות ששווה להצפין עבורן. סחתיין! (בערבית: בתיאבון).
טריו רוטנא, "רוטאנא"
אז איך בוחרים בין חלק פנים, בשר על העצם או פילה כשמתחשק לכם את כולם? אם תשאלו את מסעדת "רוטאנא" שבעראבה, בכלל לא צריך לבחור. מנת טריו רוטנא (150 שקלים) תחסוך מכם כל התלבטות, שכן היא כוללת את השילוש הקדוש: פילה עגל, כבד אווז וצלע כבש. אם אפשר להתענג על שלושה בשרים שונים, למה שתסתפקו באחד?
בונוס: כיאה למסעדות ערביות, התפריט ברוטנא רחב ותוכלו למצוא בו גם מנות איטלקיות, דגים, פירות ים, סלטים ומנות מיוחדות בהזמנה מראש כדוגמת צוואר כבש לזוג או כתף כבש לארבעה אנשים.
צילום: שאטרסטוק
"רוטאנא". עראבה, גליל תחתון. 053-246-9324
מיקס טלה, "נסרין"
את בשר הכבש ניתן לצלות, הוא משתלב נפלא גם בתבשילים, ובמסעדה המזרחית "נסרין" מוגשת מנה מיוחדת המיועדת לחובבי בשר זה. אז הכירו את מנת מיקס טלה (135 שקלים) הכולל שתי צלעות כבש ושני שיפודי כבש, כאשר במחיר כלולים גם סלטי הבית ותוספת חמה לבחירה.
בונוס: במידה שתגיעו עם מספר חברים / בני משפחה, כדאי לנסות את מיקס הבשרים המשפחתי (350 שקלים) הכולל פילה, אנטרקוט, כבדי עוף, פרגיות ונקניקיות מרגז.
צילום: נסרין
"נסרין", כרמיאל. 053-938-0026
מרק שעועית עם כבש, "אלסולטן"
אם פעם יצא לכם לתהות לעצמכם: "האם ישנה מנה מנחמת יותר ממרק שעועית?", דעו כי למסעדת "אלסולטן" שבזרזיר יש תשובה: מרק שעועית עם כבש. המרק האהוב שראוי למקום על השולחן, בלב ובקיבה בכל עונה בשנה, זוכה כאן לטוויסט מעניין בזכות תוספת הכבש. נוכחותו של הבשר תורמת לעושרו וטעמו של המרק, ולכם רק נותר לצלול פנימה עם כף ולהתענג. בנוסף למנה זו המתאימה כפתיח או עיקרית, מוגשות מנות בשריות נוספות המזוהות עם המטבח הערבי: צוואר ממולא, כבש בתנור, מקלובה ועוד.
בונוס: בתפריט תמצאו מגוון רחב של מנות צמחוניות וטבעוניות כדוגמת חומוס עם צנוברים, סלט טאבולה, פטריות חמות ועוד.
צילום: אלסולטן
אלסולטן. זרזיר, גליל תחתון. 053-9379955
קבב חלבי, מסעדת XO
במידה שאתם מתכננים טיול ברמת הגולן, אל תשכחו לשלב בלו"ז ביקור במסעדת "XO" שבמג'דל שמס. אז בין החומוס לסלט הפאטוש (שהרי תמיד באים בטוב), עשו מקום לקבב החלבי (60 שקלים) המזוהה עם המטבח הסורי. במסעדה מוגשות מנות הנאמנות למטבח הדרוזי-מסורתי, לצידן גם מנות רביולי, ספגטי, נודלס והמבורגר ואלו הופכות אותה למסעדה לכל המשפחה.
בונוס: בתפריט תמצאו שפע מנות משביעות עד 50 שקלים, ביניהן: כנפיים, חומוס עם בשר, סלט פטריות, ספגטי אלפרדו, שניצל ועוד.
צילום: XO
XO, מג'דל שמס. 053-9418816
שווארמה, מסעדת "איזמיר"
במסעדת "איזמיר" שבמעיין ברוך, מנת הרחוב המזרח תיכונית – שווארמה, מוגשת על צלחת (בשונה מאופן הגשתה הנפוץ בפיתה או לאפה). השווארמה מוגשת בשני גדלים לבחירתכם: צלחת קטנה – 80 שקלים, או צלחת גדולה – 100 שקלים, ושתיהן מוגשות עם תוספת לבחירה. בתמורה ל-35 שקלים נוספים, תוכלו להעשיר את הארוחה עם פלטת סלטים וחומוס והנה לכם ארוחה שלמה.
בונוס: במסעדת "איזמיר" מוגשות קלאסיקות ערביות נוספות כדוגמת קובה במילוי בשר, סלט ירקות לבנוני ועוד.
צילום: איזמיר
"איזמיר", מעיין ברוך. 053-486-7236
כנאפה, "באב שארקי קפה"
אנחנו מקווים שנשאר לכם מקום, שכן את הרשימה שלנו סוגר הקינוח שאף אחד (אבל אף אחד!) לא יכול לעמוד בפניו: כנאפה. ב"באב שארקי קפה" במג'דל שמס, מגישים את הקינוח הערבי העשוי קדאיף, גבינה ומי סוכר. אז מה אפשר לקנות ב-30 שקלים? כנאפה ביתית בליווי גלידה, חיוך ענק על הפנים ושמחה פנימית.
בונוס: המקום מתאים אמנם לשתייה חמה וקינוח, אך גם לארוחות בוקר, צוהריים וערב. התפריט סופר מגוון וכולל פתיחים כדוגמת חציל בלדי עם טחינה וסלט חלומי, ומגוון עיקריות – מפסטה, דרך חזה עוף ועד אנטרקוט.
צילום: באב שאקרי קפה
"באב שארקי קפה", מג'דל שמס. 053-943-1451
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת