חולי הצליאק ואלו שנמנעים מצריכת גלוטן (חלבון חיטה) מבחירה אישית, לבטח יודעים כי למרות מאמציהן של מסעדות רבות, הפיצות נטולות הגלוטן שהן מגישות - שונות מאד מהמקור. היעדרו של הגלוטן, שנוכחותו תורמת לאלסטיות של הבצק, יוצרת לרוב תוצאה דביקה או קשה מדי. אז במה שונה הפיצה המוגשת ב"פרטאלי"? רמז: הבצק אינו נקנה מספקים חיצוניים, וגם אינו עשוי מתערובת קמחים.
"אנחנו משתמשים בקמח איטלקי ייחודי של 'קאפוטו' העשוי מחיטה", מספר לנו שרון ישי, הבעלים של מסעדת "פראטלי". למקרה שאתם תוהים איך ניתן לייצר מחיטה מוצר ללא גלוטן, הנה ההסבר: בתהליך הפקת הקמח - מוצא מתוכו הגלוטן. למרות זאת, איכויותיה של החיטה נשמרות, כך שהתוצר שמתקבל דומה מאוד לזה העשוי מקמח החיטה הרגיל.
בנוסף לקמח החיטה נטול הגלוטן - המשפיע על מרקם הבצק ואיכות הפיצה, יש דבר נוסף החתום על התוצאה הפריכה והמענגת: הטאבון. במסעדה, אופים את הפיצות בטאבון עצים מאיטליה, כאשר בזמן אפיית הפיצות, שמים נייר הפרדה, במטרה למזער מפגש עם עקבות גלוטן.
צילום: פראטלי
לכל מנה יש סיפור, וסיפורה של הפיצה נטולת הגלוטן של "פראטלי" מתחיל בתוך המשפחה. "הרעיון לייצר ולהגיש פיצות איכותיות ללא גלוטן, התחיל מהתבוננות באמי חולת הצליאק", מספר לנו שרון. "למרות שכבר שנתיים אנחנו מכינים ומגישים אותן, בשנה האחרונה אנחנו מזהים עלייה בביקוש. מגיעים אלינו לקוחות מהרצליה, רחובות, הוד השרון וערים נוספות, בשביל לאכול ספציפית את הפיצה שלנו", הוא מוסיף.
ב"פראטלי", כפי שהבנתם, לא מאמינים בקיצורי דרך, והרצון להעניק חווית פיצה אידיאלית לנמנעים מגלוטן הוביל להתחדשות בכלי מטבח נפרדים. "את בצק הפיצה אנחנו לשים באמצעות מלוש נפרד, ומקפידים על כלי עבודה נפרדים לאורך כל תהליך הייצור. המטבח אמנם אינו סטרילי, אך המודעות שלנו לנושא גבוהה. בין היתר, אנחנו מסמנים את המנות נטולות הגלוטן כמקדם ביטחון לפני הגשתן לשולחנות".
צילום: פראטלי
במרבית המקומות, המנות נטולות הגלוטן משולבות בתפריט המסעדה הרגיל. ב"פראטלי" לעומת זאת, ישנו תפריט GF נפרד המוגש לכל הדורשים אותו. מעבר לעובדה כי פשוט יותר להתמצא בתפריט ייעודי, הרי שבזכותו מקבלים הצליאקים את התחושה כי הם "נראים".
אז שנדבר קצת על סלייסים? באיטלקית שבנתניה מגישים פיצות קלאסיות "אדומות", כדוגמת פיצה מרגריטה (58 שקלים) על בסיס רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ובזיליקום, וגם פיצות צחורות כמו פיצה טרטופו (68 שקלים) על בסיס רוטב בשמל עם מחית כמהין, פטריות טריות, גבינת מוצרלה, גבינת פרמז'ן ובצל ירוק. מלבד הפיצות המצדיקות גיחה ל"פראטלי", תוכלו למצוא שפע מנות נוספות נטולות גלוטן, כדוגמת פסטה ראגו בקר (76 שקלים) מנתחי בשר בבישול ארוך, ציר בקר, עגבניות וירקות שורש.
אז שנייה לפני שאתם מתפנים למשולש שלכם, דעו כי בכדי להבטיח שהחוויה שלכם תהיה מרנינה במיוחד, רקחו עבור קהל הצליאקים גם קוקטייל נטול גלוטן: דונה רוסה (52 שקלים) על בסיס רום ועם רימונים, ליצ'י, ורדים וולימון. סאלוטי!
צילום: פראטלי
"פראטלי", גיבורי ישראל 17, נתניה
ימים ושעות פתיחה: ראשון עד שבת – 12:00-23:00
טלפון: 053-523-6966
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת