שמה של המסעדה – "ורנדה", נלקח מתרגום מארמית: מרפסת. ורנדה, שנפתחה רק לפני ימים ספורים, מספרת בשמה על אופייה ועל חוויית האירוח הצפויה לסועדים. "למסעדה חלל אירוח אחד בלבד – הטראסה. מדובר על חלל רחב ידיים, הצופה אל נוף עוצר נשימה של מגדל דוד וחומותיה ושעריה של העיר ירושלים", מספר לנו תומר מזרחי, מנהל המסעדה.
כפי שאתם כבר בטח מבינים, המסעדה עטופה בהיסטוריה מרתקת ובנופים מרהיבים ונדירים, ועיצובה מתבסס בעיקר עליהם. עם זאת, ירושלים לא נמצאת רק מחוץ ל"ורנדה", אלא גם ממש בתוכה: "מצודת דוד", מלון היוקרה בו המסעדה ממוקמת, מעוצב אמנם בקווים מודרניים, אך שזורים בו מוטיבים ירושלמיים מובהקים, כדוגמת האבן הירושלמית. על הפן האדריכלי אחראי משה ספדי, ועל עיצוב הפנים של החדרים - מעצב העל האיטלקי, פיירו ליסוני.
צילום: מסעדת ורנדה
מסעדת "ורנדה" הינה מסעדת FINE GRILL (גריל עילי), כאשר הקונספט הוא מנות מעושנות או צלויות על גחלים בג'וספר. בין היתר, תוכלו למצוא בתפריט מנות בניחוח אסייאתי מובהק, כמו גם מנות גריל אמריקאיות. השף כפיר מיסניקוב, יצר תפריט ייחודי, שנועד להבטיח עבור הסועדים חוויה מוקפדת ומרגשת, המעוצבת בין היתר על ידי הצילחות האסתטי-יצירתי.
עד שתטעמו את התפריט בעצמכם, הנה טעימה ממנו: מהשדה - סטייק דלעת (75 שקלים) בניחוח של פחמי עץ, המוגש עם קולי קורמה תירס וראגו של עדשים שחורות; מהים - סטייק סלמון (140 שקלים) הצלוי בתנור הפחמים עם עשבי תיבול ומוגש עם מיקס ירוקים; איולי של לימון מעושן ובטטה ותוספת לבחירה, ובנוסף, ישנה קלאסיקת "ורנדה" - קרואסון אסאדו (75 שקלים) עם איולי של פלפלים מעושנים, חסה, בצל מוחמץ, קריספי כרישה וצ'ימיצ'ורי.
סקשן "תנור, אש וגחלים" כולל שפע מנות בשריות, כדוגמת סטייק טומהוק (70 שקלים ל-100 גרם) הנצלה בג'וספר ומוגש עם רוטב צ'ימיצ'ורי ותוספת לבחירה; צלעות טלה מעושנות (249 שקלים) המוגשות עם רוטב פלפלים מעושנים, בוקצ'וי צלוי ותוספת. כמו כן, בתפריט שיצר השף כפיר מיסניקוב, תוכלו למצוא גם מנות המותאמת לקבוצת סועדים. מנה שכזו, היא כתף הטלה (70 שקלים ל-100 גרם), המושרה ל-48 שעות ולאחר מכן עובר תהליך עישון של 12 שעות נוספות. המנה מוגשת עם לחמניות מאודות ומגוון מטבלים.
בתפריט הקינוחים העשיר, תמצאו טארט לימון, פבלובה, קרמבל תפוחים וגם מיני שולחן בלגן (75 שקלים). בקיצור - את החוויה הזו אתם פשוט חייבים לעצמכם.
"ורנדה", המלך דוד 7, ירושלים (מלון "מצודת דוד")
ימים ושעות פתיחה: ראשון עד חמישי – 18:00-23:00
בשישי ובשבת – סגור.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת