המוסד הקולינארי "בני הדייג" נולד מתוך תשוקה ואהבה של בני לים ולבישול. למרות השנים שעברו ומעמדן של המסעדות בסצנה המקומית, בכל יום מחדש יוצא בני למים עם סירת הדייג שלו. האיש על שמו קרויה המסעדה אוהב, חי ומברך את הים, וחוזר ממנו עם אוצרות אכילים-טריים למסעדות – מפרידה, דרך לוקוס ופלמידה ועד טונה כחולה בעונה.
הסניף הממוקם בנמל תל אביב נפתח בשנת 2001, ולפני כשנה חגג יום הולדת עשרים (כן, הזמן עובר מהר כשטעים!). המסעדה עובדת על דגה מקומית טרייה, וזו משפיעה באופן ישיר על משקלי וסוגי הדגים המככבים בתפריט היומי. כך לדוגמא, סועדים המשתוקקים לארוחה בסגנון sharing, יכולים ליהנות מדג פרידה במשקל קילו. את הדגים הטריים ניתן לקבל צלויים או מטוגנים, אך גם כנאים במנות קרפצ'יו, טרטר וסשימי.
המסעדה שאירחה במהלך השנים מובילי דעת קהל מהארץ ומהעולם, מוסיפה להיצמד לסטנדרט גבוה ומקפידה עליו בכל יום ובכל סרוויס. את הגשת המנות העיקריות – הדגים, מקדימים סלטים טריים הנעשים מחדש בכל יום ועשויים מחומרי גלם עונתיים. פלטת הסלטים העשירה המבוססת על 10-12 סוגים שונים, כוללת את הטעמים הנוסטלגיים מפעם לצד פתיחים עדכניים, כאשר השידוך בין הישן לחדש יוצר חוויה מגוונת.
צילום: בני הדייג
אתם מארחים ורוצים לרגש את האורחים? אתם מתארחים ורוצים שהמנה שתביאו אתכם תגנוב את ההצגה? את מתנת החג הראשונה שלכם אתם מקבלים ברגע זה ממש מ"בני הדייג" בתל אביב: מתכון לחריימה לוקוס חגיגי ומפואר לכבוד ראש השנה. למרת שמקורה של המנה בצפון אפריקה, היא זוכה לחיבוק חם מכל העדות ומתארחת על שולחנות החג של ישראלים רבים. אתם עוד כאן? רוצו למטבח!
מצרכים ל-4 מנות:
צילום: בני הדייג
אופן ההכנה:
צילום: בני הדייג
בני הדייג תל אביב. כ"ג יורדי הסירה 1, נמל תל אביב.
טלפון - 053-9444154
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת