נגישות
נגישות

מתנת חג מ"בני הדייג": מתכון לחריימה לוקוס

אחד הסימנים המזוהים ביותר עם ראש השנה העברי הוא ראש הדג. לא נופתע אם אתם קצת נרתעים ממראהו, אך משוכנעים שההפתעה שהכנו לכם באדיבות "בני הדייג" בתל אביב תשמח אתכם מאד: מתכון לחריימה לוקוס. לא משנה אם אתם מארחים או מתארחים, מנה מנצחת שתכבוש את שולחן החג כבר יש לכם. שנה טובה ומתוקה!

המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 06/09/2022, 14:09
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

המוסד הקולינארי "בני הדייג" נולד מתוך תשוקה ואהבה של בני לים ולבישול. למרות השנים שעברו ומעמדן של המסעדות בסצנה המקומית, בכל יום מחדש יוצא בני למים עם סירת הדייג שלו. האיש על שמו קרויה המסעדה אוהב, חי ומברך את הים, וחוזר ממנו עם אוצרות אכילים-טריים למסעדות – מפרידה, דרך לוקוס ופלמידה ועד טונה כחולה בעונה.

הסניף הממוקם בנמל תל אביב נפתח בשנת 2001, ולפני כשנה חגג יום הולדת עשרים (כן, הזמן עובר מהר כשטעים!). המסעדה עובדת על דגה מקומית טרייה, וזו משפיעה באופן ישיר על משקלי וסוגי הדגים המככבים בתפריט היומי. כך לדוגמא, סועדים המשתוקקים לארוחה בסגנון sharing, יכולים ליהנות מדג פרידה במשקל קילו. את הדגים הטריים ניתן לקבל צלויים או מטוגנים, אך גם כנאים במנות קרפצ'יו, טרטר וסשימי.

המסעדה שאירחה במהלך השנים מובילי דעת קהל מהארץ ומהעולם, מוסיפה להיצמד לסטנדרט גבוה ומקפידה עליו בכל יום ובכל סרוויס. את הגשת המנות העיקריות – הדגים, מקדימים סלטים טריים הנעשים מחדש בכל יום ועשויים מחומרי גלם עונתיים. פלטת הסלטים העשירה המבוססת על 10-12 סוגים שונים, כוללת את הטעמים הנוסטלגיים מפעם לצד פתיחים עדכניים, כאשר השידוך בין הישן לחדש יוצר חוויה מגוונת.

צילום: בני הדייג

חג שמח! מתכון לחריימה לוקוס לכבוד ראש השנה

אתם מארחים ורוצים לרגש את האורחים? אתם מתארחים ורוצים שהמנה שתביאו אתכם תגנוב את ההצגה? את מתנת החג הראשונה שלכם אתם מקבלים ברגע זה ממש מ"בני הדייג" בתל אביב: מתכון לחריימה לוקוס חגיגי ומפואר לכבוד ראש השנה. למרת שמקורה של המנה בצפון אפריקה, היא זוכה לחיבוק חם מכל העדות ומתארחת על שולחנות החג של ישראלים רבים. אתם עוד כאן? רוצו למטבח!

מצרכים ל-4 מנות:

  • קילו לוקוס טרי (בקשו אותו פרוס לפילה / סטייק)
  • 4 כפות שמן
  • 2 שיני שום טרי
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן באיכות גבוהה
  • כפית כמון
  • קימל (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שאטה (לפי הטעם)
  • 2 כפות רסק עגבניות איכותי
  • אופציה: פפריקה חריפה, פלפל חריף ולימון כבוש

צילום: בני הדייג

אופן ההכנה:

  • הוסיפו את השמן והשום למחבת רחבה המונחת על להבה גדולה
  • טגנו את השום עד להזהבה קלה (חימום יתר עלול להוביל לשריפתו וטעמו יהיה מר)
  • הוסיפו למחבת את רסק העגבניות וערבבו
  • הוסיפו את הפפריקה, הכמון, הקימל, השאטה והמלח וערבבו היטב. בשלב זה התלבינים נפתחים בשמן, כאשר המטרה היא להוציא מהם מקסימום טעם וריח
  • הוסיפו כוס מים חמים למחבת והביאו לרתיחה
  • בעת שהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים לתוכו את הדג. הקפידו שהרוטב יכסה כל אחת מהמנות
  • בשלב זה ניתן להעצים את הטעמים עם תוספת של פלפל ירוק חריף אחד ומעט לימון כבוש
  • סגרו את המחבת במכסה ובשלו על אש נמוכה כ-20 דקות עד שהדג מבושל לדיוק. בכדי למנוע את התייבשותו, מומלץ מאד לבדוק אותו כעבור 15 דקות. חג שמח!

צילום: בני הדייג

בני הדייג תל אביב. כ"ג יורדי הסירה 1, נמל תל אביב.

טלפון - 053-9444154

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
בני הדייג תל אביב בתל אביב
053-9444154

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)