במידה שתפריטים של מסעדות אסיאתיות שונות מרגישים לכם דומים עד זהים, דעו כי אתם לא מרגישים זאת במקרה. המסעדות המתמחות במטבח האסיאתי, מגישות כולן מנות קלאסיות האהובות ספציפית על הקהל הישראלי. ובכל זאת, שלא תטעו לרגע: העובדה כי מנה שמוגשת במסעדה אחת מוגשת בעוד חמש אחרות, לא אומרת כי הטעם והחוויה יהיו זהים. ב"קאן קאי"- מסעדה אסיאתית בראש העין, מצאו דרך לבדל את התפריט ואיכות החוויה של הסועדים, זאת עם בחירה קפדנית-סלקטיבית של חומרי הגלם. "אנחנו עובדים אך ורק עם חומרי גלם האיכותיים ביותר בשוק. פשרה היא מילה שאיני מכירה והקפדה היא מילה שאני מכירה היטב. אני עובדת אך ורק עם ספקים המתמחים בנישה הספציפית שלהם, זאת מתוך מטרה ברורה להגיש לסועדיי את הטוב ביותר. כך לדוגמא ,אטריות הפאד תאי והנודלס וכך גם הבאנים, מיוצרים עבורנו על ידי ספקים המייצרים אך ורק את המוצר הספציפי", מספרת לנו הדר אכרם.
קאן קאי. צילום: עידן גור
למרות מעמדה כבעלים ומנהלת, הדר מתעקשת להיות מעורבת בכל פרט ופרט במסעדתה: משטיפת כלים ועד קופי לפרסומות, מהרכבת מנות חדשות ועד תפעול מערך המשלוחים. מעורבותה הישירה במסעדת הבוטיק האסיאתית מבטיחה כי כל סועד – זה שמתארח במסעדה וזה שבוחר לאכול את טעמיה של "קאן קאי" בביתו, יזכה בחוויה פנומנלית.
"בתקופת לימודיי כסטודנטית לתקשורת חזותית, הכנתי פרויקט שעסק באוכל", הדר נזכרת במהלך השיחה שלנו. "בחרתי עבורו את השם "קאן קאי" מבלי להעמיק במשמעותו. לימים גיליתי כי התרגום החופשי מסינית הינו let it be וכך החלטתי לקרוא למסעדה", מספרת לנו מי שהתחילה את דרכה בענף המסעדנות לפני כ-16 שנים בקיבוץ עינת.
קאן קאי. צילום: עידן גור
מפתיע ומעורר השראה לגלות כי המטעמים האסיאתיים עליהם מתענגים לקוחותיה הנאמנים של "קאן קאי", נרקחו על ידי הדר בעצמה, וזאת מבלי שביקרה אף לא פעם אחת באסיה. "מאחורי כל מתכון שלי עומד סיפור. שוחחתי עם אנשים שביקרו במדינות שונות מאסיה, ומתיאוריהם גיבשתי את המתכונים המוגשים כיום במסעדה שלי", היא משתפת אותנו. "האוכל שלי אמנם בעל זהות אסיאתית מובהקת, אך באותה נשימה נוטה לכיוון הפיוז'ן המייצג תרבויות ומטבחים שונים".
כשהדר מדברת על פיוז'ן, היא מדברת בין היתר על באן טוניסאי (61 שקלים) עם טונה, אבוקדו, חסה, גמבה קלויה, רוטב שום ואיולי לימוני, וגם על טרבל טרפל (62 שקלים) – רול ספיישל העשוי עם פטריות שיטאקי, סלמון ושמנת, במעטפת של טונה אדומה ואיולי כמהין. גודלו הנדיב של התפריט ב"קאן קאי" הכולל סלטים קטנים וגדולים, ראשונות מאודות ומטוגנות, רולים בודדים לצד קומבינציות, מרקים ומוקפצים, הופך אותה מתאימה לכולם – גם לאלו המשתוקקים לנשנושים קלילים וגם לרעבים שבחבורה החושקים בארוחה מלאה.
בעודה מספרת לנו בתשוקה על המתכונים שבנתה והאוכל באמצעותו היא משמחת רבים, מדגישה בפנינו הדר כי את ההצלחה היא חבה גם לצוות. "יש רק מילה אחת שמתארת את הצוות שלי: מדהים! האווירה החברית בין הטבחים, המלצרים והשליחים מחלחלת גם אל הסועדים שזוכים בחוויית אירוח-אכילה מופלאה".
קאן קאי. צילום: עידן גור
קאן קאי, משה דיין 2, ראש העין
ימים ושעות פתיחה: ראשון עד חמישי – 10:00-23:00
שישי – 10:00-15:00
שבת – חצי שעה לאחר צאת השבת ועד 23:00
טלפון: 053-9440367
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת