לאחרונה עבר מלון "שרתון" התל אביבי מתיחת פנים, במהלכה שופצה גם המסעדה הממוקמת בו שעוצבה בסגנון ים תיכוני. תחילה, surf side - מסעדת שף כשרה בתל אביב, הייתה פתוחה לאורחי המלון בלבד, אך כבר חודש שהקהל הרחב מוזמן אליה – לחוות ולהתענג. מסעדתו של שף יהודה עמר מספקת חוויה קולינארית עילית המבוססת על נתחים מובחרים-יוקרתיים ומקומיים, כאשר כל מנה בתפריט המצומצם יחסית מאופיינת בעושר יצירתי ובתחכום אלגנטי.
במידה ששמו של השף מצלצל לכם מוכר, דעו כי ישנה סיבה: מי שכיום מאייש את תפקיד השף במסעדת surf side, זכה במקום הראשון בגמר הריאליטי "מאסטר שף 7". במטרה להעניק חוויה זהה ועקבית לסועדים, בחר שף עמר להיצמד לתפריט שבנה ולהגיש אך ורק אותו מדי ערב. על תפריטי ספיישלים בהם נוטים לארח מנות מתחלפות, החליט לוותר.
שף יהודה עמר. צילום: סארפסייד
לא משנה באיזו מנה תפתחו ובאיזו תקנחו, חווית surf side שלכם תיפתח עם שלושה מטבלים המוגשים לצד לחם פרנה העשוי מקמח "קפוטו". הלחם עובר התפחה ממושכת של כ-48 שעות ומכיל כ-90% מים. ההתפחה הארוכה ואחוז המים הגבוה, מבטיחים תוצר אוורירי, גמיש ומענג. הלחם מוגש עם צלחת חריפים, טחינת הר ברכה ו"ברולה שום קונפי" המוגש ישירות מתנור האבן, כך שהוא מגיע בעודו מבעבע.
בעודכם "מתחממים", תוכלו להתענג על מנות ראשונות כדוגמת טרין כבד אווז (105 שקלים) העשוי מ-100% כבדי אווז, שמוגש לצד מרמלה של אגסים שמכינים במקום עם טוסטוני לחם אגוזים הנצרבים על הגריל, וגם ברזאולה מסינטה (80 שקלים) הנכבשת במשך 38 ימים תעניק פתיחה מבטיחה לבילוי הקולינארי שלכם. הנתחים המוגשים בסקשן העיקריות כוללים פריים ריב, פילה בקר וצלעות טלה, כאשר כל נתח נצלה למידת העשייה המועדפת על הלקוח – מבלו (10-30 מעלות) ועד וול דאן (71 מעלות ומעלה). בנוסף, למרות שהנתחים המובחרים הם אלו הדומיננטיים בתפריט, surf side מגישה גם מנות צמחוניות וטבעוניות. אחת מהן היא פטריות על הפלאנצ'ה (80 שקלים) הנצלות בתנור לוהט ב-320 מעלות ומוגשות עם רוטב ויניגרט דרום אמריקאי.
צילום: סארפסייד
אז למרות שלמתוקים קיבה נפרדת, אחרי ארוחה בשרית ישנו חשק לקינוח מרענן וקליל. "סארפסייד" - מסעדת שף כשרה בתל אביב, מגישה את אחד הקינוחים הקלאסיים, הפשוטים והאהובים ביותר: סלט פירות. כיאה למסעדת שף, הסלט המתוק זוכה לפרשנות חדשה ולביצוע יצירתי, המתואר על ידי שף עמר כ"סלט פירות 2022": פריזיאן של פירות העונה (39 שקלים). באמצעות כף פריזיאן מחולצים בעדינות עיגולים קטנים מתוך פירות העונה, ואלו מוגשים לצד סורבה לימונענע וסוסייר של מיץ תפוזים טרי. חובבי השוקולד המושבעים יקבלו גם הם מענה מתוק וראוי עם פונדט שוקולד (45 שקלים) העשוי עם טחינה ומוגש עם גלידת חלווה.
"סארפסייד", הירקון 115, תל אביב
טלפון: 053-5267737
שומרים כשרות? נסו סיורים קולינריים בבני ברק >>
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת