חוויה קולינארית משובחת נוצרת מחיבור הרמוני בין מספר מרכיבים. אחד מאותם מרכיבים הוא טריות חומרי הגלם. במלון "מצפה הימים" שבראש פינה המדורג ב-5+ כוכבים, עושים הכל על מנת לספק את החוויה הטרייה והאיכותית ביותר לסועדים. ומה זה אומר "הכל"? הלחמים נאפים במקום, הגבינות והחלב מיוצרים במחלבה הסמוכה, והתוצרת החקלאית מגיעה גם היא מהחווה המקיפה את המקום.
במסעדת "גריל עץ" המובלת על ידי שף עלי ח'טיב ובמעורבותו של שף המלון רונן ולדמן, מקדשים וחוגגים את הטריות-עונתיות עם היצמדות לקונספט farm to table (בעברית: מהחווה אל השולחן). עשבי התבלין, הדלעת, הקישואים ויתר הירקות – כולם גדלים בחווה האורגנית הסמוכה, נקטפים בשיאם, עוברים למטבח המסעדה ומשם לצלחות הסועדים.
גריל עץ. קרדיט: ישרוטל
למרות תיאורה של "גריל עץ" כמסעדת בשר, היא מציעה שלל אופציות טבעוניות, וגם הנמנעים מחלבון החיטה ימצאו מגוון מנות רחב ללא גלוטן. שף ח'טיב מגיב לצו העונה, ועובד עם אוצרותיה העונתיים של החווה האורגנית הסמוכה. כמו כן, בחלק מהמנות ניכרים זהותו ושורשיו, המוחצנים על ידי תבלינים ספציפיים וחומרים גלם ייחודיים. כך לדוגמה עם סלט הטאבולה הגלילי (54 שקלים), העשוי מבורגול, עגבניות, בוטנים, קרם קוקוס וחסה, וגם סשימי דג ים (74 שקלים) המוגש עם רוטב תפוחים ירוקים, פאקוסים ומרכיב נוסף מפתיע – פריקי.
על המסעדה שנפתחה לפני כשנתיים וחצי במלון "מצפה הימים" שבראש פינה, ניתן ללמוד רבות משמה: גריל עץ. הגריל והעץ הינם אלמנטים דומיננטיים בה, התורמים לעיצוב זהותה הייחודית. כך למשל, את השיפודים המוכרים העשויים נירוסטה, מחליפים כאן ענפי שקדים, חרובים וענפי עצים חיים נוספים. העץ נוכח גם בעיצוב המסעדה, ומבשר גם הוא על הזיקה של המקום לשורשים ולטבע. ובאשר לגריל שהינו חצי משמה של המסעדה: מנות רבות מתפריטו של שף עלי ח'טיב, נצלות על הגריל הלוהט.
גריל עץ. קרדיט: ישרוטל
לטאבון והגריל מוקדש סקשן נפרד בתפריטה של המסעדה הגלילית, מה שמנכיח את המעמד והדומיננטיות של השניים. חלק זה בתפריט כולל בין היתר קבב חלאבי (86 שקלים) המוגש עם תבשיל מבמיה ועטוף בלחם חם מהטאבון, לברק עשוי על הפלנצ'ה (92 שקלים) שמוגש עם תבשיל מנגולד, ציר דגים וירק חווה מהטאבון, וישנה גם מנה ידידותית לטבעוניים - קובה מהטבע ובורגול עשבים (78 שקלים) העשויה עם מנגולד, בצל מקורמל, קרם חציל וירקות מהחווה.
את החוויה הגלילית המתוקה תוכלו לחתום בטעם מתוק אפילו יותר, זאת עם אחד (או יותר) מהקינוחים של "גריל עץ". גם בסקשן זה, ניתן מענה לטבעוניים עם צלחת סורבטים ולילות ביירות, ולנמנעים מגלוטן עם קינוח שוקולד מושחת.
גריל עץ. קרדיט: ישרוטל
"גריל עץ", מלון מצפה הימים, ראש פינה
ימים ושעות פתיחה: ראשון עד שבת – 18:00-22:00
טלפון: 053-934-7043
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת