ליוסף תמם הבעלים של "לה לזניה", תמיד הייתה תשוקה לבישול. ובכל זאת, הבחירה בו כמקצוע לקחה לו כמה שנים. "לי ולאשתי היה עסק של בגדי ילדים", הוא מספר לנו. "לפני כ-20 שנה היא נפטרה, ואני החלטתי לסגור את העסק שבנינו ולחפש לעצמי דרך חדשה. הרעיון לפתיחת המסעדה נולד לאחר שהכנתי לילדיי לזניות. התגובה הנרגשת שלהם לאוכל שהכנתי היא הסיבה שבזכותה פתחתי את מסעדת "לה לזניה"", הוא משתף אותנו נרגש. כבר 19 שנים שהמסעדה האיטלקית-ביתית מקשטת את רחוב דיזינגוף בתל אביב, ומספקת לסועדים נלהבים חוויה בטעם ואווירה איטלקיים מסורתיים.
צילום: דוד מויאל
מעבר להיותן הכוכבות של המטבח האיטלקי, מה עוד משותף לפסטה, פיצה, ברוסקטה ולזניה? נכון, כולן מבוססות על קמח חיטה לבן. מכאן, שהרגישים לחלבון החיטה (חולי הצליאק) והנמנעים מצריכתו, לא יכולים ליהנות מהמטעמים האיטלקיים האהובים. כמעט. יוסף (שלקוחותיו הקבועים מכנים אותו "פיפי"), מספר לנו שמפגש עם לקוחה נורווגית לפני מספר שנים, היה חוויה מכוננת – עבורו ועבור "לה לזניה": "לפני כמה שנים הגיעה למסעדה שלי תיירת שביקשה שאבשל עבורה ספגטי ללא גלוטן. כמובן שהסכמתי, ובכל יום במשך שבוע היא הגיעה למסעדה והכנתי עבורה את המנה. המפגש איתה עורר אצלי את המודעות למזון נטול גלוטן, ומאז ועד היום אנחנו מגישים במסעדה תפריט עשיר של מנות ללא גלוטן".
צילום: דוד מויאל
צילום: דוד מויאל
ואכן, אין עוד מילה שמתארת טוב יותר את התפריט מ"עשיר". שימו לב: מלבד המנות העשויות מקמח חיטה, בתפריט המסעדה תמצאו גם פיצות, לזניות, ניוקי, ברוסקטות, קינוחים ואפילו בירות ללא גלוטן. "תחילה, הייתי רוכש את הבסיס לפיצה מספק חיצוני. בשלב מסוים, החלטתי להתנסות בהכנת הבצק בעצמי. פיתוח הבצק אמנם לקח לא מעט זמן, אך כיום אני יכול להגיד שההשקעה ללא ספק השתלמה". מעבר לבצק הפיצה, גם את דפי הלזניה מכינים במקום. התוצאה: חוויה שאמנם נקיה מגלוטן, אך עשירה באותנטיות-טריות איטלקית.
בנוסף לשפע המנות נטולות הגלוטן, "לה לזניה" מגישה כמובן גם את המנות הקלאסיות בגרסתן ה"רגילה" (על בסיס קמח חיטה), ואף מציעה את שלל המטעמים האיטלקיים האהובים בגרסה טבעונית. המענה שהאיטלקית התל אביבית נותנת למגוון רחב כל כך של קהלים, הופכת אותה ראויה לתואר "מסעדה של כולם". אז איך אתם תחגגו את איטליה? לפניכם, מנות שתוכלו להזמין בשלוש גרסאות שונות - ללא גלוטן, טבעונית או בגרסה קלאסית-רגילה: ברוסקטה פומודורו ומוצרלה (39 שקלים), פסטה זוקיני (59 שקלים), פסטה אליו אוליו פונגי (59 שקלים), פיצה מרגריטה (59 שקלים), וגם ניוקי פומודרו (64 שקלים).
ולא חשבתם שלא נזכיר את מנת הפסטה על שמה קרויה המסעדה, נכון? עם הפתיחה הוצעו לסועדים שני סוגי לזניות בלבד. היום, למקרה שתהיתם, מוגשות במקום כ-12 (!) לזניות שונות – מלזניית פסטו ועד לזניית סלמון. אז איך אומרים "חגיגה" באיטלקית?
צילום: דוד מויאל
צילום: דוד מויאל
"לה לזניה", דיזינגוף 177, תל אביב
ימים ושעות פתיחה: ראשו עד שלישי – 11:00-22:00
רביעי וחמישי – 11:00-23:00
שבת – 21:00-24:00
טלפון: 053-944-2921
כשר למהדרין
לעוד מסעדת שמגישות אוכל ללא גלוטן
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת