"מצד אחד אנחנו מכינים את הפיצה שלנו לפי מתכון מסורתי, אך מצד שני המקום שלנו סופר מודרני ועדכני", מספר לנו הבעלים רועי קדוש. "אני ושותפי החלטנו לקחת את הקונספט של מזון מהיר צעד אחד קדימה, ואצלנו הלקוחות מזמינים את הארוחה שלהם באמצעות מחשב ולגמרי לבד – 100% שירות עצמי", הוא מספר לנו. פיצרייה בשירות עצמי הינה קונספט מרענן, חווייתי ומפתיע ללא ספק, אך ההפתעות לא מסתיימת כאן: בפיצרייה הנפוליטנית החדשה תוכלו ליהנות משפע "מנות חימום" איטלקיות נוספות כדוגמת סלט עם גבינת בוראטה, ארנצ'יני ואפילו פרמז'נה מלאנזה.
ל"פיצה סנטרל" זהות איטלקית מובהקת, אך רועי משתף אותנו שדווקא בירתה של הממלכה המאוחדת – לונדון, היוותה עבורם השראה. "השם של המקום שלנו – פיצה סנטרל, עוצב משתי אהבות שלי ושל השותף לי ערן הרשקוביץ: האחת היא לעיר לונדון שעבורנו היא מרכז העולם, והשנייה לפיצרייה לונדונית שאנחנו מלאי הערכה אליה. בנוסף, גם בחיפוי הקירות שלנו העשוי מאריחים לבנים מבריקים, ישנה קריצה למטרו שבעיר".
צילום: פיצה סנטרל
ב"פיצה סנטרל" מוגשות פיצות טאבון אדומות ולבנות שקוטרן כ-30 ס"מ. על המהפך שעברה הפיצה מ"נשנוש על הדרך" לארוחה שלמה, מספר לנו רועי. "במשך שנים פיצה נתפשה כמאכל מהיר שאוכלים על הדרך. עם זאת, כיום המגמה שונה: ההערכה של אנשים לפיצה איטלקית איכותית באה לידי ביטוי בעובדה שהיא נאכלת כמנה עיקרית מסביב לשולחן". רועי יודע היטב על מה הוא מדבר, שכן כבר עשור שהוא נהנה מהמעמד והעיסוק כפיציולו. מכאן, שאין זה גם מפתיע שהפיצות ב"פיצה סנטרל" עוברות את "המסע המסורתי" עד שהן מגיעות לצלחות הסועדים: התפחה של 3 ימים ואפייה ב-500 מעלות בטאבון איטלקי לוהט.
צילום: פיצה סנטרל
תפריט הפיצות של "פיצה סנטרל" הוא הכל רק לא שגרתי, ולא רק בזכות העובדה שתוכלו לקבל את כל הפיצות גם בגרסה טבעונית ונטולת גלוטן. לצד הקלאסית האהובה – פיצה מרגריטה (49 שקלים), המאכל האיטלקי המפורסם בעולם מוגש כאן עם שילובים מעניינים ויצירתיים יותר. אז הכירו את אמריקן סטייל (69 שקלים) העשויה עם גבינת צ'דר ועליה פלפל חלפיניו, טבעות בצל מטוגנות, אננס טרי וזילופי ספייסי מיונז. בסקשן הפיצות הלבנות תמצאו כמובן את הקלאסית שבחבורה - ביאנקה (61 שקלים) עם רוטב אלפרדו, מוצרלה, פורטובלו וארוגולה, כאשר שילוב מעניין נוסף תמצאו בפיצה פרפל (69 שקלים) העשויה מבצק שחור ועל בסיס רוטב שמנת וסלק, עם תוספות של ריבת בצל ביין, בצל סגול, גבינת קדוש ושקדים קלויים.
צילום: פיצה סנטרל
"פיצה סנטרל", הרוקמים 26, חולון
ימים ושעות פתיחה: ראשון עד חמישי – 11:00-23:00
שישי – 11:00-15:30
שבת – משעה אחרי צאת השבת ועד 23:00
טלפון: 053-7106810
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת