שלושת הבעלים של מסעדת עלמא, אבירם, אייל וגבע, הם רווקים בני 30 שעד לא מזמן טיילו בעולם, אכלו, שתו, בילו ונהנו - ובעיקר למדו איך להכין אוכל משובח וטרי. כשהשלושה הבינו שיש להם זהב ביד, והאוכל שלהם פשוט ממגנט, החליטו לחזור לאשדוד עיר הולדתם, ולפתוח ביחד מסעדה ליד הים. היה להם ברור שהמסעדה תהיה צעירה, ססגונית, עם מנות מפוצצות בטעם מחומרי גלם טריים, משובחים - ובעיקר מקומיים.
המסעדה, הנושקת לים הכחול, מעוצבת בצורה אלגנטית אך צעירה, צבעונית ושמחה, ויכולה גם לקלוט אירועים עד מאה אנשים. המנות שהפכו להיט, וזה לא מפתיע כשחושבים על מיקום המסעדה כל כך קרוב לים התיכון, הן מנות הדגים הנאים, שמשלבות עדינות, חמיצות וטריות נפלאה:
מנות שהפכו להיט. צילום: מסעדת עלמא
ואחרי שאכלנו, המלצנו, שתינו וצחקנו - לא יכולנו שלא לתפוס את אבירם, אחד הבעלים, לשיחה צפופה!
אבירם, מה גרם לכם לרצות לפתוח מסעדה?
"האהבה לתחום האוכל והאירוח ופשוט לעשות כיף לאנשים, גרמו לנו לפתוח מקום מעניין, צעיר ותוסס. הרגשנו שיש צורך לזה בעיר בה גדלנו, כי כשאנחנו גדלנו בעיר הרגשנו את החוסר במקומות כאלה".
במה אתם מתמחים?
"אנחנו מתמחים בעיקר בדגים וירקות, מטבח מקומי ועונתי. זה בא לידי ביטוי באוכל ובאלכוהול, עם נגיעות מכל העולם".
מה החלטתם להתמחות דווקא בתחום הקולינרי הספציפי הזה?
"יש לנו אהבה גדולה לים ולחקלאות מקומית. אנחנו ממוקמים בקרבת הים, ואנחנו מאמינים שכמה יותר קרוב יותר טרי ויותר טעים. זה מגיע עד למקומות של שמן זית וגבינות שמייצרים ממש במרחק של כמה דקות נסיעה מאיתנו".
כמה זמן המסעדה קיימת?
"בפברואר הקרוב נחגוג למסעדה 6 שנים".
אהבה גדולה לחקלאות מקומית. צילום: מסעדת עלמא
איזו מנה שלכם הכי מבוקשת?
"אי אפשר להגיע אלינו ולוותר על המנות של הדגים הנאים. ללא ספק המנה הנמכרת ביותר במסעדה היא מנת הריזוטו שלנו".
על מה אתם באופן אישי ממליצים במסעדה שלכם?
"אנחנו ממליצים באופן אישי על חווית אירוח כוללת שבאה לידי ביטוי ב"שולחן עגול". זה אומר שהרבה מנות מכל הסגנונות של התפריט מגיעות למרכז השולחן לחווית אירוח כוללת ושלמה".
מתי ידעתם שהמסעדה מתחילה להצליח?
"מההתחלה!"
באילו קשיים נתקלתם בהתחלה, ובאילו קשיים אתם נתקלים כיום?
"בהתחלה היינו מאוד צעירים, רק בני עשרים וארבע, ונתקלנו בקשיים של להנגיש את מה שאנחנו רוצים למכור לקהל. אבל הבנו מהר מאוד את הדרך, והצלחנו להתגבר על כל הקשיים. היום אנחנו בעיקר נתקלים בקשיים של כח אדם וצוות יציב".
איזו מנה המצאתם?
" את כל התפריט אנחנו בנינו וזה פרי יצירתנו".
תפריט יצירתי. צילום מסעדת עלמא
במה אתם הכי גאים?
"בעיקר בקסם והאנרגיות הצעירות של המקום. יש איתנו לקוחות שמבלים איתנו מהפתיחה, והמקום הפך להיות ממש כמו בית שני עבורם. בסופו של יום, זה מה שהכי משמח אותנו - לקבל אישור שמה שאנחנו עושים פשוט טוב".
איך חיי המסעדנות משתלבים עם החיים הפרטיים שלכם?
"מסעדנות זה מקצוע שהוא לייף סטייל, בסופו של דבר את רוב היום אנחנו מבלים פה ככה שהכל מתערבב. לרוב, זה שילוב מאתגר ואני יכול להגיד שבתקופות מסויימות אפשר לשכוח מהחיים הפרטיים".
עלמא. הטיילת 12, אשדוד. 053-9374517
מחפשים מסעדת שף? לרשימה המלאה הקליקו כאן >>
שעות פתיחה:
א'-ד' 12:00-23:00
ה' 12:00-00:00
ו' 12:00-23:00
ש' 12:00-00:00
צילום תמונת שער: ג'ול
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת