מסעדת האווזים המפורסמת, שנמצאת ממש בכניסה לנמל תל אביב, היא אחת המסעדות המיתולוגיות הפופולריות והמדוברות בעיר ומחוצה לה. בניגוד לרוב המסעדות התל אביביות המפורסמות, האווזים מחזיקה ביתרון שמבדיל אותה מהשאר: היא כשרה.
תפסנו לשיחה את לוי קורקוס (46), בעלי המסעדה, ושאלנו אותו איך הוא מצליח באקלים הכלכלי הקשה והמשתנה של מדינת ישראל לשמור על איכות גבוהה ועל קהל קבוע ונאמן.
לוי קורקוס, מה מיוחד במסעדה שלכם?
"קודם כלף היא כשרה! האווזים היא מסעדה נטולת פוזות, עם קטגוריה אחת של מנגל פחמים ישראלי, שצולה מגוון עשיר, טרי ורחב של בשרים מובחרים, לצד מבחר ענק של סלטים טריים. וכמובן בואו לא נשכח את הלאפות החמות שנאפות בטאבון אבן, ומוגשות לסועד מהבילות ומוכנות לטבילה וניגוב מענג בסלטים העסיסיים".
כמה שנים אתה כבר בתחום המסעדנות?
"אני כבר 18 שנים בתחום המסעדנות. מהיום הראשון שהוצע לי לעבוד כמסעדן נקשר ליבי לקונספט של אווזים ומשם המסעדה נחלה הצלחה עד... לקורונה, שאז היה כמובן משבר כי כל המסעדות נסגרו, ואנשים בקושי יצאו. אז נהיה לי ברור שכדי לשמור על "אווזים" צריך לעשות איזה שינוי. החלטתי שאני הופך את המסעדה לכשרה, וזה עבד".
איך אתה משלב את חיי המסעדנות עם חיי משפחה?
"זה חלק מההחלטה להיות סגורים בסופי שבוע. בכל זאת יש לי משפחה שהיא במקום ה-1, והעסק מקום 2 בחיים. הגיע הזמן שהעסקים יהיו סגורים בשישי שבת אז הלכנו על זה... בנוסף, יש לי מנהלת עבודה שהיא יד ימיני ואני סומך עליה ברמ"ח אבריי ושס"ה גידיי, ובימים מטורפים אני לא מרגיש בנטל בזכותה. חייב לציין לטובה את צוות המלצרים שלנו, ואת עובדי המטבח ופס – הם איתנו מהיום הראשון ועד היום – לא מובן מאליו".
קהל לקוחות קבוע. צילום: מסעדת האווזים
במה אתה גאה במיוחד?
"בנינו מסורת ב'אווזים' בשתי ידיים, ואני גאה ביכולות שלה לפנק את הקהל הביתי, הקהל החדש, והתיירים הקבועים שפוקדים אותה בכל פעם כשהם נוחתים בארץ, ומגיעים ישר אלינו בעקבות הריח המטורף של המנגל עם הסטייק אנטריקוט האיכותי, הכבד אווז שהוא מנת הדגל שלנו, ועוד מבחר ענק של שיפודי בשר מפנקים עסיסיים וגדולים".
מגוון סלטים טריים. צילום: מסעדת האווזים
מה נוסחת ההצלחה מבחינתך?
"הנוסחה להצלחה מבחינתי היא שלמרות שאנחנו למודי קרבות לאורך השנים ולמרות שלמדנו יחד שעסק זה תחום מורכב ולא פשוט, צעדנו לתוך זה, חייכנו כל הזמן וצלחנו את המשבר יחד. אני מקווה שאזכה תמיד לפנק באוכל טרי איכותי שכל כך הרבה אנשים אוהבים".
המלצות צוות רסט
מסעדת האווזים אומנם מפורסמת בזכות הבשר המשובח שנצלה בדיוק על הרגע על המנגל, אלב יש בה כמה מנות ששבו את ליבנו:
מיקס מטוגנים (פלאפל, חציל, גמבה ובטטה) – מתאים מאוד לצמחוניים או לילדים שמחפשים איזה נישנוש כייפי.
סלט פרגיות – פרגיות וירקות עם רוטב חמצמץ טעים במיוחד
כנפיים ברוטב צ'ילי – אפשר לאכול מזה כמויות, זה טעים ומתפצח בפה, וממש מתחשק להזמין עוד מנה ועוד מנה, עד שנזכרים שתיכף מגיעות המנות העיקריות.
וכמובן היהלום של המקום – כבד אווז. עדין, מלא בטעמים, עשוי בצורה מושלמת.
ניגוב איכותי. צילום: מסעדת האווזים
מסעדת האווזים תל אביב, יורדי הסירה 3, נמל תל-אביב 053-9370837
מסעדת האווזים ראשון לציון, רחוב המאה ועשרים 4, ראשון לציון 053-9370837
שעות פתיחה:
א'-ה' 08:00-23:00
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת