דמיינו את עצמכם נכנסים לחלל אוכל מזמין וססגוני, עם ניחוחות משכרים של תבלינים אקזוטיים ובשרים רוחשים נישאים באוויר. איך ברגע אחד עברתם מאווירת השוק ההומה, לטברנה טורקית אמיתית וחגיגת חושים מתעוררת בתוככם רק מהמחשבה על התענוגות הקולינריים שאתם עומדים לחוות.
צילום: נטלי יששכרי
"תמיד ידעתי שאפתח מסעדה בתל אביב" אומר השף מיילס קסטוריאנו. "למדתי בבית ספר קולינרי ועבדתי 20 שנה כשף במסעדות מובילות, גם עם שפים ישראלים. כשעליתי ארצה מאיסטנבול לפני 5 שנים, בער בי החלום להביא את הטעמים מהמטבח הטורקי המסורתי, כאלה שישראלים מעטים מכירים, ולהנגיש אותם לקהל עם טוויסט ים-תיכוני באווירת טברנה וליצור חוויה קולינרית מענגת". כך במילותיו של השף, החוויה שמחכה לכם בפנינה הנסתרת של שוק לוינסקי.
באנו וניסינו בעצמנו. כבר בתפריט שמחנו לראות שאנחנו לא מכירים את רוב המנות, מה שעורר התרגשות וציפייה דרוכה. "המנות משתנות תדיר בהתאם לעונה ולטריות חומרי הגלם" מסביר השף קסטוריאנו. "מלבד זה, היה חשוב לי לתת פרשנות ייחודית למנות המקוריות על מנת להנגיש אותן לחיך הישראלי, כך שנוצר מעין פיוז'ן מזרח תיכוני, קסום"
צילום: נטלי יששכרי
ואמנם הקסם ניכר. ביקשנו משף קסטוריאנו את המנות הפופולריות ביותר וקיבלנו כבר בהתחלה לחם בזלמה מסורתי ופריך (18 ש"ח) במטבל מוהמרה פיקנטי (עם עגבניות ופפריקה), ממרח יוגורט היידרי (15 ש"ח) ומנת גבורדאגי (38 ש"ח) - עגבניות מגי, בצל סגול, אגוזי מלך ורימונים וגיריט (26 ש"ח) - גבינת טולום מפוררת עם פיסטוקים ופסטו בסגנון טורקי. בלוטות הטעם נפתחו לגמרי והיינו מוכנים לעוד.
המנות החמות הבאות שהגיעו לשולחננו כללו קדאיף (35 ש"ח) עם גבינה טורקית, דבש וטימין וכמה מהמנות העיקריות (גדולות במיוחד) שמיועדות לחלוקה בין יושבי השולחן: פאצ'נגה (33 ש"ח) - פסטרמה טורקית, גבינת מוצרלה ועגבניות במילוי פילו, קבב סוג'וק (84 ש"ח) - מתובל על טורטייה עם ופלפלים ירוקים צלויים, בצלי סומאק וסלט עלים, ומנת פרגית קבאב קוקוראק (66 ש"ח) - עוף קצוץ עם הרבה תבלינים, צ'ילי ירוק ונגיעת עגבנייה מרוסקת מוגש ב- 3 מיני פיתות וטחינה ירוקה. ניסינו והתענגנו על כל ביס. שימח אותנו להיווכח כי הדגש על טריות ועושר של ירקות, מעניקים גם לצמחונים וטבעוניים הזדמנות מופלאה ליהנות מהטעמים הייחודיים של המטבח הטורקי.
ברשימת הקינוחים המפתים, נרשמה התלבטות ארוכה בין חלבה חמה אפויה בתנור עם גלידת וניל (42 ש"ח) ובין פאי בקלאווה במילוי קרם פיסטוק קלוי ועלי ורדים (53 ש"ח) אז הזמנו את שניהם והתמכרנו, בהחלט הדרך המושלמת לסיום ארוחה. חשוב לציין כי מלבד האוכל הטעים, גם האלכוהול מוצע כאן בשפע עם אווירת טברנה משכרת וקשה להיפרד מהמקום גם כשמסיימים לאכול.
צילום: נטלי יששכרי
אין ספק כי התשוקה, תשומת הלב לפרטים הקטנים והנגיעה האישית של השף קסטוריאנו, ניכרים במסעדה ונכנסים לכל היבט של חווית האוכל. מהאווירה החמה ומסבירת הפנים ועד למנות ולשירות המקצועי, כל פרט מבוצע בקפידה כדי להבטיח שכל אורח ייצא בתחושת סיפוק עם טעם של עוד.
Mest - המסעדה שבה כל מנה היא יצירת אומנות מקורית וכל ביס מסחרר את החושים, פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 11:00 עד חצות, וביום שישי 11:00-18:00, וביום שבת מ- 18:00 עד חצות. לא כשר.
מסט, לוינסקי 39 תל אביב, 053-9386704
צילום השער: נטלי יששכרי
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת