*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
אוהבי אוכל יווני, נא לנשום עמוק ולהירגע, כי הכנו לכם שני מתכונים למנות יווניות פשוטות מאוד להכנה אבל טעימות להפליא שיקפיצו לכם כל ארוחה בבית עם אווירה של יאסו! רק תיזהרו על הצלחות.
המתכונים שבכתבה, האחד להכנת ציזיקי מושלם – מלך המטבח היווני – והשני להכנת ממרח פלפלים קלויים ופטה, הם מבית היוצר של מסעדת פאראקאלו ("בבקשה" ביוונית). פאראקאלו, הוקמה לפני כשבע שנים ביפו, על חורבות מסעדת ההאני ביץ'.
במסעדה תוכלו למצוא אווירה יוונית-יפואית, עם אוכל יווני קלאסי ועם נגיעות יפואיות. המסעדה נבנתה ומעוצבת בעיצוב מודרני ואורבני, והיא תעלה בכם ניחוחות של מיקונוס וסנטוריני. המסעדה יושבת ממש על הים ועל הטיילת עם נוף מדהים, הצופה לנמל יפו, ליפו העתיקה ולבניינים שיושבים על חופה של תל אביב.
במסעדה נוהגים לארח גם טברנות יווניות עם זמרים ומוזיקה חיה (רצוי להתעדכן על כך מראש), וכמובן שעורכים בה קבלת שבת בכל יום שישי. האנשים שמחים, האוכל שמח והכל נראה טוב, ושמח, כמו ביוון. התפריטים והמנות בפאראקאלו נבנו והורכבו בייעוץ עם מומחים יוונים, אז הנה לכם, והרי המתכונים:
ציזיקי. מלך המטבח היווני
יכול להשתלב מדהים בסנדוויצ'ים, עם דגים, עם בשרים, כסוג של מטבל וגם כמצע למנות אחרות. מאוד אוהבים את הציזיקי בפאראקאלו ומשתמשים בו המון בתפריט.
מרכיבים:
חצי קילו יוגורט יווני סמיך
שני מלפפונים, מגורדים וסחוטים
שן שום אחת כתושה
קצת מלח, קצת פלפל שחור
כפית לימון סחוט
שבעה עלי נענע, קצוצים דק
מעט שמיר, קצוץ דק
אופן הכנה:
על חצי קילו יוגורט יווני סמיך מוסיפים את שני המלפפונים, מגורדים וסחוטים, מוסיפים את השן שום ואת כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב, ונותנים לתערובת לשבת במקרר לפחות שעה.
ניתן לזלף שמן זית מעל ולהגיש. בתיאבון!
ממרח פלפלים ופטה
מרכיבים:
שמונה פלפלים אדומים
שן שום
מעט מלח ומעט פלפל שחור
חומץ בן יין אדום
שתי קוביות פטה יוונית, חתוכות
אופן הכנה:
קולים שמונה פלפלים אדומים בתנור, עד להשחמה. מוציאים אותם ומקלפים.
טוחנים אותם בבלנדר ביחד עם שן שום, ומוסיפים מעט מלח ומעט פלפל שחור.
מוסיפים לבלנדר כפית חומץ בן יין אדום וטוחנים הכל למחית לא חלקה מדי.
מוסיפים לבלנדר שתי קוביות פטה יוונית, שחילקנו מראש לקוביות קטנות, וטוחנים שוב עד למחית לא חלקה מדי.
שומרים במקרר לשעה לפחות, ומגישים. בתיאבון!
בפאראקאלו, חוץ ממנות יווניות טעימות ואווירה יוונית-יפואית, תוכלו למצוא גם אמנות מרהיבה וציורי קיר במסעדה – שיזכירו לכם את האמנות באתונה. במסעדה גם יש חלון שקשור למסעדה, עם מחירים אחרים, שם תוכלו למצוא שווארמה אותנטית כמו ביוון.
צילומים: באדיבות המסעדה
דווקא עכשיו: מסעדות מומלצות במג'דל שמס
הצפון סוף סוף נפתח, החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן להגיע למג'דל שמס, היישוב שספג טרגדיה נוראית ומנסה להתאושש ולהבריא. בואו להכיר ולתמוך באחד הכפרים המעניינים והעשירים תרבותית וקולינרית בישראל.
משווארמה ועד מטבח שף: 5 מסעדות מומלצות ביהוד
מסעדת שף אמיתית עם תפריט יצירתי, ביסטרו ים תיכוני או בית קפה מסעדה שלא מפסיק להתחדש ולהתרחב. יש ביהוד הרבה יותר ממה שנראה לעין
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
חיבור בין עולמות, אנשים וטעמים, זה כל הסיפור – מסעדת לה סטורי הירושלמית תעטוף אתכם באוירה של בית שתמיד רוצים לחזור אליו.
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
פרויקט מיוחד לרגל יוקר המחיה שתוקף אותנו מכל מקום: מסעדות מומלצות ולא יקרות ברחבי הארץ שלא ידרשו מכם לשבור חסכונות, עם ארוחות משביעות במחיר שווה לכל נפש.
מסעדת 'מלכה וציפי' באשקלון: תל אביב הגיעה לפריפריה
אוכל משובח ומגוון, אווירה כייפית וסטייל תל אביבי - המסעדה 'מלכה וציפי' באשקלון היא המקום החם בפריפריה הדרומית.
בין ירושלים לטוסקנה: חוויה קולינרית במבשרת ציון
טעם של איטליה בפאתי הבירה: 'לוצ'נה' פותחת במבשרת נציגות חדשה המשלבת מטבח איטלקי משובח עם נוף פנורמי מרהיב
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
אולי עיראק לא החברה הכי טובה שלנו עכשיו, אבל מסעדת עיראקי זה כל מה שאתם צריכים
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
גורמה או עממי? דגים, בשר או פיצות וסושי לחבר'ה? אורחים או מתארחים, קבלו את מיטב המאכלים לסוכות לטייק אווי מושלם ומפנק, שהאושפיזין שלכם לעולם לא ישכחו!