*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כשהשמש מתחילה לשקוע מעל הים האדום, ואילת מתעוררת למשמרת הערב התוססת, מתעורר התיאבון ואיתו גם חיפוש אחר חידושים וריגושים בסצינה הקולינרית של העיר. כמה טוב שלא היינו צריכים להרחיק, כי במלון בראון הממוקם בלב הפועם של אזור הבילויים באילת, נפתחה בחודש מאי האחרון מסעדת צ'נה, אחותה הטרייה והכשרה של המסעדה התל אביבית עטורת השבחים.
המעבר מהטיילת הלוהטת של אילת, לתוך מלון בראון ומשם למסעדת צ׳נה, נדמה כמעבר בין עולמות. כבר בכניסה למסעדה, מרגישים את האווירה השלווה, הנעימה והמסוגננת. העיצוב המודרני של המקום ניכר בכל אחת מפינות המסעדה, מכסאות הבר האלגנטיים ועד הספות המרווחות והמפנקות וצלילי המוזיקה הרכים מתנגנים ברקע ועוטפים את הסועדים להשלמת החוויה המפנקת.
בנווה המדבר עם הניחוחות המגרים, קיבלנו לידינו את התפריט הכולל מגוון עשיר של דגים, סלטים טריים ופסטות. השפים בצ׳נה שואבים השראה מהמסורות הקולינריות המהדהדות של נאפולי, סרדיניה ותוניסיה, משלבים אותן באמנות ובונים כל מנה בפרשנות ייחודית וחומרי גלם טריים ומשובחים ביותר.
קמנו מכסאנו בעקבות הארומה הכובשת שממלאת את האוויר, והיא הובילה אותנו אל הלב הפועם של צ'נה - תנור אבן המחומם ל-450 מעלות צלזיוס. כאן מתרחש הקסם. מבחר מאפים ופיצות, עם קליפתן הדקה ותוספות ייחודיות, נאפות לשלמות ומפיצות ניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו.
עם המון ציפיות הזמנו לפתיח פוקצ׳ה לוהטת עם סלסת עגבניות עסיסית, סלט סלקים חם וסביצ׳ה דג לבן על יוגורט לאבנה עם גרידת תפוז, איולי קווי וצ׳ילי אדום. בלוטות הטעם התעוררו לחיים והמשכנו נרגשים אל המנות העיקריות. בהמלצת השף הזמנו פילה דג על ריזוטו ויין לבן, ורביולי תרד ריקוטה עם חמאת יין, קרם פרש, פילה לברק וצלחת ירקות צלויים על גחלים. התענגנו על כל ביס, ובתוספת יין לבן וקוקטייל מוחיטו, החוויה הפכה מושלמת.
כל מנה כאן היא יצירת אמנות ויזואלית, ועושר הטעמים וחומרי הגלם מדגימים את המחויבות של צ׳נה למסורת ולאיכות. החגיגה בצ'נה ממשיכה לגזרת הקינוחים, והבר המצויד בשפע כל טוב, עם מגוון קוקטיילים ייחודיים ומבחר נרחב של יינות ישראלים ואיטלקיים משובחים, המשלימים את הארוחה בהרמוניה, ומעצימים את חווית האוכל לרמות שטרם נראו.
אין ספק, צ'נה היא לא עוד מסעדה באילת. מדובר במעבר לפיסת גן עדן קולינרי, המשלב מטבחים ותרבויות בדרך חדשנית ומקורית, ומייצר תחושת יוקרה ונינוחות אינסופית, הכל רק כמה צעדים מחוף הים וממרכזי הבילוי התוססים. אז, כשהכוכבים המדבריים מנצנצים בשמי אילת והעיר רוחשת אנרגיה, הרימו כוסית בצ׳נה וצאו למסע מענג.
דווקא עכשיו: מסעדות מומלצות במג'דל שמס
הצפון סוף סוף נפתח, החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן להגיע למג'דל שמס, היישוב שספג טרגדיה נוראית ומנסה להתאושש ולהבריא. בואו להכיר ולתמוך באחד הכפרים המעניינים והעשירים תרבותית וקולינרית בישראל.
משווארמה ועד מטבח שף: 5 מסעדות מומלצות ביהוד
מסעדת שף אמיתית עם תפריט יצירתי, ביסטרו ים תיכוני או בית קפה מסעדה שלא מפסיק להתחדש ולהתרחב. יש ביהוד הרבה יותר ממה שנראה לעין
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
חיבור בין עולמות, אנשים וטעמים, זה כל הסיפור – מסעדת לה סטורי הירושלמית תעטוף אתכם באוירה של בית שתמיד רוצים לחזור אליו.
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
פרויקט מיוחד לרגל יוקר המחיה שתוקף אותנו מכל מקום: מסעדות מומלצות ולא יקרות ברחבי הארץ שלא ידרשו מכם לשבור חסכונות, עם ארוחות משביעות במחיר שווה לכל נפש.
מסעדת 'מלכה וציפי' באשקלון: תל אביב הגיעה לפריפריה
אוכל משובח ומגוון, אווירה כייפית וסטייל תל אביבי - המסעדה 'מלכה וציפי' באשקלון היא המקום החם בפריפריה הדרומית.
בין ירושלים לטוסקנה: חוויה קולינרית במבשרת ציון
טעם של איטליה בפאתי הבירה: 'לוצ'נה' פותחת במבשרת נציגות חדשה המשלבת מטבח איטלקי משובח עם נוף פנורמי מרהיב
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
אולי עיראק לא החברה הכי טובה שלנו עכשיו, אבל מסעדת עיראקי זה כל מה שאתם צריכים
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
גורמה או עממי? דגים, בשר או פיצות וסושי לחבר'ה? אורחים או מתארחים, קבלו את מיטב המאכלים לסוכות לטייק אווי מושלם ומפנק, שהאושפיזין שלכם לעולם לא ישכחו!