*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
מסעדת דוניס דגים ויין – אם בא לכם לקחת הפסקה מהשגרה ולהרגיש שהעולם טוב יותר, לפחות לכמה שעות
אם יש משהו שהשף עידן טאובר יודע לעשות, זה אוכל יצירתי, מדהים ומלהיב, והבשורות הטובות באמת זה שמדובר באוכל כשר, כך שכולכם יכולים, ומוזמנים, להגיע למסעדה בבעלותו, הובלתו וניהולו - דוניס דגים ויין – להתענג על אוכל משובח (הטעינו את הטלפון, כי תרצו לצלם את כל המנות שיגיעו אליכם) ואירוח נפלא, כזה שישאיר בכם חשק לחזור שוב ושוב, ושוב.
דוניס דגים ויין היא מסעדת דגים חלבית, ששמה דגש על חומרי גלם טריים עונתיים, ועבודה עם דגה טרייה בלבד. השף עידן, בחור צעיר הנמצא שנים רבות בתחום המסעדנות ועבד במטבחים רבים בארץ ובחו"ל, הצליח להביא בשורה של מסעדה ברמה גבוהה, באיזור מרכזי ובכשרות המהודרת הרב מחפוד.
עידן, איך אתה חושב על מנות?
"באוכל תמיד צריך לדעת לחבר בין טעמים נכונים, וכמובן להשתמש בידע שנצבר עם השנים, בעבודה קשה ותוך כדי ניסיון וטעייה. אני לוקח את כל סגנונות המטבח שלמדתי בעבר ומביא את זה אליי למסעדה בסגנון הים תיכוני שאני רוצה ושמתאים לחך הישראלי"
איך אתה מסתדר עם אוכל כשר?
"בשנים הראשונות עבדתי במטבחים לא כשרים, ועם השנים נכנסתי לעולם הכשר והבנתי, שעם המנות הכשרות שאני מכין לקהל שלי, אני גורם להם להרגיש טוב – הם לא מרגישים בחסרונן של המנות הלא כשרות. זה לא מקרי שבעת האחרונה יותר ויותר מסעדות כשרות נפתחות – אם יודעים לבשל אוכל טעים, יודעים גם להוציא אוכל כשר נפלא".
למה בעצם רצית שהמסעדה תהיה כשרה?
"אני פותח רק עסקים כשרים. אני מאמין במנוחה בשישי ובשבת, להעניק זמן איכות למשפחה. את המסעדות שעובדות סביב השעון אני משאיר לאחרים. מסעדה כשרה נותנת אופציה לחוויה לכל הדתות והאמונות".
האם אתם פתוחים כרגיל בימים אלה?
"לא. המלחמה פגעה בכל עולם המסעדות ובעסקים רבים. כרגע אני שיניתי את שעות הפעילות ואנחנו עובדים בימים א' – ה' בין השעות 17:00-23:00. אני עובד עם צוות מצומצם ומזל שיש משפחה שעוזרת".
מנות שבלטו לנו בתפריט:
sea gar - סיגרים של פילו ממולאים בדג לוקוס קצוץ וירוקים, על מצע טחינה ונענע
פילה ברבוניה ברוטב ים תיכוני לימוני , מיקס בייבי , עגבניות מיובשות
דגי בריכה שלמים - בורי / מושט - מטוגן / פתוח בתנור / אפוי במלח
דניס ים תיכוני - דניס שלם אפוי בתנור עם רוטב ים תיכוני, שרי, בצל , שום , יין לבן , פטרוזיליה ופיקנטיות חמצמצה
לוקוס על החרב - נתחי לוקוס עסיסיים, בצל , שרי ופלפל חריף על שיפוד ברזל חם בתיבול שווארמה. מוגש לצד טחינה ולימון טרי
קצ׳ו א פפה - חמאה , פרמזן , פלפל שחור
דוניס דגים ויין נמצאת ברחוב הסיבים 49 פתח תקווה פינת הערבה 1 גבעת שמואל
סטייק ווד – מסעדה על הגובה ברמת הגולן
בנוף הירוק המטריף של רמת הגולן תמצאו מסעדה נהדרת המשלבת מסורת מזרחית עם טעמי השף, מנות בשר ודגים בהכנה מדויקת לצד ירקות טריים מהגולן, ועוד לא דיברנו על הבקר שבעלי המסעדה מגדלים במרחבים הירוקים והבריאים.
מסעדת BP נתניה: כשמסעדת ביסטרו שף פוגשת תחנת דלק
מהפכה קולינרית על אם הדרך: איך הפכה תחנת דלק למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל איכותי - עם תפריט המשלב בשר מעושן, שווארמת בוטיק וקוקטיילים מתוחכמים. מסעדה כשרה שמוכיחה שאיכות קולינרית יכולה להתקיים בכל מקום
מסעדת קירה באשדוד - אוכל משובח ונוף עוצר נשימה
אם אתם מביני עניין, אתם בטח יודעים שבילוי איכותי אמיתי חייב לכלול אוכל ערב לחיך, ונוף שהוא תאווה לעיניים - במסעדת ״קירה״ האשדודית תמצאו את כל זה ויותר.
דווקא עכשיו: מסעדות מומלצות במג'דל שמס
הצפון סוף סוף נפתח, החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן להגיע למג'דל שמס, היישוב שספג טרגדיה נוראית ומנסה להתאושש ולהבריא. בואו להכיר ולתמוך באחד הכפרים המעניינים והעשירים תרבותית וקולינרית בישראל.
משווארמה ועד מטבח שף: 5 מסעדות מומלצות ביהוד
מסעדת שף אמיתית עם תפריט יצירתי, ביסטרו ים תיכוני או בית קפה מסעדה שלא מפסיק להתחדש ולהתרחב. יש ביהוד הרבה יותר ממה שנראה לעין
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
חיבור בין עולמות, אנשים וטעמים, זה כל הסיפור – מסעדת לה סטורי הירושלמית תעטוף אתכם באוירה של בית שתמיד רוצים לחזור אליו.
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
פרויקט מיוחד לרגל יוקר המחיה שתוקף אותנו מכל מקום: מסעדות מומלצות ולא יקרות ברחבי הארץ שלא ידרשו מכם לשבור חסכונות, עם ארוחות משביעות במחיר שווה לכל נפש.
מסעדת 'מלכה וציפי' באשקלון: תל אביב הגיעה לפריפריה
אוכל משובח ומגוון, אווירה כייפית וסטייל תל אביבי - המסעדה 'מלכה וציפי' באשקלון היא המקום החם בפריפריה הדרומית.